23. kolo
07.03.2008 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha Berlín 1:1

Po nervózním střetnutí v dortmundském Signal-Iduna Parku se rozešly domácí Borussia a berlínská Hertha smírně. Oba góly orámovaly přestávku, domácí poslal do vedení krátce před odchodem do kabin Kehl, pět minut po pauze vyrovnával na konečných 1:1 Pantelič.

Oba týmy začaly utkání opatrně, do prvních šancí se po čtvrthodině dostali nejlepší střelci týmů. Po Ebertově centru mířil Pantelič hlavou vedle, na druhé straně ani Petrič hlavičkou cíl nenašel. Ve 20. minutě měl opět po spolupráci s Ebertem dobrou příležitost Pantelič, srbský kanonýr ale na Zieglera nevyzrál. Poté to střelou z dálky zkusil sám Ebert, Zigler však s jeho projektilem neměl pražádný problém. Ve 31. minutě vyhrál Wörns hlavičkový duel s Fathim a Drobný se musel činit, aby neinkasoval.

Ke konci poločasu měla přeci jen více ze hry Borussia, hosty z hlavního města zlobil hlavně Valdez. Nejprve si po souboji se Skácelem žádal penaltu, rozhodčí Rafati však nechal pokračovat ve hře, poté paraguayský reprezentant hlavičkoval těsně nad. Ve 45. minutě se však Dortmund vedoucí branky dočkal. Delron Buckley centrem zleva našel hlavu Sebastiana Kehla a jeho pokus se od země odrazil mimo dosah Drobného – 1:0.

Krátce po přestávce ale Hertha vyrovnala. V 50. minutě se po chybě domácí obrany dostal k míči von Bergen, nahrál míč Marku Panteličovi a ten s ledovým klidem uklidil míč pod Zieglerem přesně k levé tyči – 1:1. O tři minuty později rozehrál Babak Rafati zajímavý mariáš. Za oprávněné prostesty nejprve ukázal červenou kartu Panteličovi, nakonec ji však vzal zpátky a místo toho poslal kouče hostí Favreho na tribunu.

V 58. minutě střílel po centru Chaheda z voleje Skácel, jeho "koníka" s vypětím všech sil vyboxoval Ziegler. Na obou týmech bylo vidět, že jim remíza nestačí, oběma však chyběla přesnost ve finální fázi. Za Dortmund nebezpečně hlavičkoval střídající Klimowicz, poté Drobného pozornost vyzkoušel střelou z dálky aktivní Valdez. V závěru už byly k vidění jen žluté karty na obou stranách, skóre se však již nezměnilo. Dortmund zřejmě po tomto kole zůstane třináctý, Herthu bod prozatím posunul před Wolfsburg na desátou příčku.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele