19. kolo
10.02.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern si s Werderem body rozdělil

Šlágr kola a možná i "zápas jara" německé Bundesligy nemá vítěze. I přesto, že byl Bayern aktivnější, měl více šancí a určitě by si tři body zasloužil, skončilo utkání nerozhodně 1:1. Brémy tak jsou nakonec určitě spokojenějším mužstvem.

Oba týmy vstoupily do zápasu bez nějakých zbytečných obav a podle toho taky vypadaly první minuty. Bayern se snažil získat kontrolu na svou stranu, ale Brémy se snažily dostávat hráče mnichovského klubu pod tlak ihned po zpracování míče. To se jim dařilo a byli to právě hosté, kteří se mohli radovat z první branky. Ta padla v 7. minutě. Rosenberg našel Diega, ten si pohrál se Sagnolem a nedal Kahnovi nejmenší šanci zareagovat.

Paradoxně to byl však Bayern, koho tato branka ještě více nabudila. Bohužel však jeho ofenzivní snaha narážela na pevnou obranu Brém, všechny útoky trvaly moc dlouho. Domácí se snažili hrát hodně přes kraje, ale ani Altintop ani Schweinsteiger nedokázali najít způsob, jakým by přelstili obranu Werderu. Největší šanci měl Bayern ve 22. minutě, po centru Schweinsteigera měl před sebou odkrytou branku Miroslav Klose, ale ze 6 metrů zamířil hlavou nad. Poté Brémy přestaly běhat, přestaly být tak agresivní v osobních soubojích a hned se to projevilo na obrazu hry. Bayern se začal lépe dostávat do hry, kombinace šla lépe a začaly přicházet i šance.

Ve 29.minutě dostal Bayern příležitost k vyrovnání. Van Bommel našel Lucu Toniho a Wiese ho hodně nešikovně fauloval. Míč si postavil sám italský útočník, ale pokutový kop kopl velice špatně a Tim Wiese okamžitě odčinil svou chybu. O tři minuty se domácí fotbalisté však dočkali. Po skvělém útoku Toniho a Zé Roberto se dostal druhý jmenovaný před Wieseho a s přehledem svou šanci proměnil – 1:1.

V bavorské metropoli si diváci na nudu nemohli stěžovat, oba týmy bojovaly o každý kousek an hřišti a k vidění bylo velice dobré utkání. Do konce první půle se však nic podstatného již nestalo a tak šly oba celky do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

První vážnějsí šance druhé půle se odehrála v 52.minutě, Bayern dostal šanci přímého kopu z 22 metrů. Altintop však dělovku nasměroval jen do zdi. Bayern stále více a více zvyšoval otáčky a od Werderu už nebyly útočné akce skoro vidět. Hra byla však hodně rozkouskovaná, na obou stranách přibývaly fauly a rozhodčí měl hodně práce, aby udržel zápas v mezích fair-play.

V 58. minutě měl obrovskou šanci Altintop, ale proti brankáři Brém neuspěl. V 66. minutě se konečně dočkali fanoušci Bayernu, na hřiště totiž nastoupil velký talent německého fotbalu Toni Kroos, který nahradil Schweinsteigera. Kroos se o 2 minuty později zalekl šance zahrát přímý kop přímo na branku a ještě hledal ve vápně Kloseho. Ten opustil v 75. minutě hřiště a nahradil ho Lukas Podolski.

Posledních deset minut a všichni fanoušci napnutí. Co víc si přát. V 83. minutě měl obrovskou šanci Bayernu Toni, když se prosadil proti Baumannovi. Jeho střela mířila však jen těsně nad branku Tima Wieseho. O dvě minuty později měl šanci i hostující Borowski, ale ani on se netrefil mezi tři tyče.

Ani v minutě nastavení se už nic nestalo a tak odcházeli fanoušci Bayernu určitě smutní kvůli výsledku, za předvedený výkon svého klubu se však určitě nemusejí stydět. V Allianz Areně měli možnost vidět nadprůměrné utkání.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bayern doma neprohraje a udělá tak důležitý krok k titulu

Reagovat
irik

dopicic ja rikam furt ze ten ital je debil

Reagovat
smazaný uživatel

jjj

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem videl a nerek bych ze by Luca byl debil, sice nedal penaltu ale to se stane (skoda ze ji nemohl kopat Franck), navic pekne prihral Ze Robertovi za obranu na gol a jeden gol dal, ale nebyl u uznan kvuli neexistujicimu ofsajdu. Podle me je to v teto dobe nejlepsi utocnik Bayernu, hrozne se mi libi, umi zakoncit i z neskutecne krkolomnych pozic, pred branou je dost nebezpecny. A myslim ze 16 golu a 7 golovych asistenci v 22 zapasech mluvi za vse. Kapku z formy se mi naopak zda Klose, doufam ze v nejblizsi dobe da nejaky gol aby se zase dostal do laufu.

Reagovat
smazaný uživatel

Diego

Reagovat
smazaný uživatel

hm pěkný diego desátej gól v sezóně už se dělí o vedení v tabulce střelců-moc dobrej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

dva pěkné góly!

Reagovat
Kapřík

Alespoň, že to bylo skvělý utkání. Zdá se mi, že Klose prochází další ze svých krizí. Možná by měl příště dostat prostor spíš Podolski - mohla byto pro něj být šance se prosadit do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

chcel som tipnut X ale bal som sa

Reagovat
smazaný uživatel

škoda------a proto---- FC BAYERN MUNCHEN STERN DES SUDENS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele