14. kolo
24.11.2007 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:1

Bayern Mnichov splnil roli favorita a v sobotu odpoledne doma porazil Wolfsburg 2:1. O výhru domácího celku se postarali Klose s Riberym, dvacet minut před koncem pak korigoval konečný výsledek hostující Dejagah.

Zápas otevřela velká šance Luky Toniho, ten však pěkný centr Van Bommela poslal mimo branku hostí. Na to odpověděl na druhé straně pěknou střelou Grafite, jenže jeho ránu Kahn vytěsnil nad břevno. Po půl hodině hry zahrávali vlci z Wolfsburgu volný přímý kop z malé vzdálenosti od vápna. K němu se postavil Marcelinho a směrem k bráně poslal jedovatý pokus. V jeho cestě do sítě mu však znovu zabránil zkušený Oliver Kahn. Zdálo by se, že hosté měli mírně na vrh, ale hned nato přišel první gól utkání a padl do sítě branky Jentzsche. Ribery skvěle vyslal Kloseho a ten si v souboji jeden na jednoho s brankářem VfL poradil a zasadil hostům první ránu. Před koncem poločasu však hosté mohli ještě srovnat. Christian Gentner se perfektně uvolnil a jeho střela narazila orazítkovala spojnici Kahnovi branky.

Snahu hostů o vyrovnání definitivně překazil Franck Ribery. Pět minut po začátku druhé půle dostal francouzský reprezentant míč od Altintopa a bombou ho poslal mezi nohy hostujícího brankáře. Hned na to mohlo být o tři branky. Znovu centroval Van Bommel, znovu hlavičkoval Luca Toni a znovu šla jeho hlavička mimo branku. Poté však přišla gólová odpověď i z druhé strany. Gentner vyzval Dejagaha ke sprintu, ten se dostal až do vápna a z dvanácti metrů poslal balon napříč Kahnem a stanovil tak konečný výsledek 2:1 pro domácí. Jenže mohlo být jinak. Střídající Sergiu Radu si ve vápně udělal prostor, ale svou tutovku zahodil a míč poslal vysoko nad. A tak návrat hostujícího kouče Felixa Magatha do Allianz Areny pěkně zhořkl.

Bayern si po vítězství upevnil první místo a tak i nadále vévodí německé lize. To hosté prohráli už potřetí v řadě a patří jim až dvanácté místo.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

muj tip: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele