27. kolo
06.04.2008 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Bochum 3:1

Bayern po sérii posledních nepovedených utkání tentokrát zvládl roli favorita, přehrál Bochum v poměru 3:1 a pojistil si náskok v čele tabulky před druhým Schalke na propastných devět bodů.

Začátek zápasu přitom nasvědčoval opaku. Hosté zaskočili Bayern už ve 4. minutě, kdy Mimoun Azaough za asistence Dannyho Fuchse překvapil Olivera Kahna ranou z pokutového území. 0:1. Bayern to však příliš nerozhodilo, vyčkával dále si hrál svou hru. Aktivní byl především francouzský středopolař Franck Ribéry, jemuž ve 3. minutě patřila první slibná šance utkání. Stejnému fotbalistovi připravili další dobrou pozici chytře hrající Zé Roberto s Tonim, Ribéryho však ve slibné akci zastavil český gólman Laštůvka, jenž lapil jeho prudkou střelu. Bochum mohla udeřit i podruhé. A znovu v tom měla prsty dvojice Fuchs, Azaough. Druhý jmenovaný rozehrával ve 20. minutě rohový kop, jeho centr hledal Fuchse, Kahn si jej ale pohlídal a míč po výskoku bezpečně ukryl ve své náruči.

Hra pokračovala, tempo diktovali domácí hráči. V 24. minutě se pokoušel ohrozit Laštůvku Lúcio, jemuž přihrával Zé Roberto. V 27. minutě ale přišel zkrat jednoho z hráčů Bayernu, Marka van Bommela, jenž byl po druhé žluté kartě vykázán z trávníku. Ottmar Hitzfeld se rozhodl nechat hráče ve stejném složení jako před van Bommelovou červenou kartou. A vyplatilo se. Už za čtyři minuty se Hitzfeld mohl radovat. K odražené střele Schweinsteigera se dostal Lúcio a vyrovnal na 1:1. Pět minut poté se musel se skvělým zákrokem vytasit Laštůvka při likvidaci Toniho hlavičky.

Do druhé půle nastoupili hosté bez střelce úvodní branky Azaougha, jenž musel být kvůli zranění nahrazen Bechmannem. Mnichovští začali lépe a Ribéry tři minuty po začátku poločasu dal opět šanci vyniknout Janu Laštůvkovi, jenž lapil Francouzovu hlavičku. První šanci Bochumi v druhé půli vyprodukoval Benjamin Auer, který dokázal sice obejít Demichelise, ale na Olivera Kahna už nestačil. Bayern pokračoval v náporu, který v 74. minutě zúročil Ribéry, kterého byl ve vápně zastaven nedovoleným způsobem a sám poškozený si míč postavil na penaltový puntík. A nemýlil se. 2:1. Když už vše vypadalo na jednobrankový rozdíl, vstřelil v 88. minutě Christian Lell poslední branku utkání po spolupráci s útočníky Miroslavem Klosem a Lucou Tonim. Jen pár okamžiků nato se v gólové situaci octl Luca Toni, ale brankový úspěch mu zkrátka dnes nebyl souzen. I přesto ale Bayern Mnichov zaslouženě zvítězil a nadále jistě kráčí za ligovým titulem.

Autor: Ondřej Hlaváč / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to za 1, i když bych Bochumi přál, aby si aspoň bod odvezli. To je ale málo pravděpodobné. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 FC BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele