30. kolo
27.04.2008 17:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 4:1

Šlágr 30. kola německé ligy skončil lépe pro domácí Bayern. Ten vyhrál v poměru 4:1 a na trávníku byl jasným pánem. Stuttgartu se vinou prohry ztenčují šance na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, navíc na něj útočí Levrkusen a Vlci z Wolfsburgu, kteří dokázali vyhrát v Leverkusenu. I přes prohru ale Stuttgart těsně zůstává na páté pozici.

V prvním poločase byli aktivnějším týmem hosté ze Stuttgartu. Ovšem první branku vstřelili již v 8. minutě fotbalisté Bayernu Mnichov. K velké radosti domácích fanoušků se v malém vápně napřáhl italský kanonýr Luca Toni a nejlepší střelec Bundesligy se nemýlil. 1:0. Ve 14. minutě netrefila bránu střela domácího Bastiana Scweinsteigera ze vzdálenosti zhruba třiceti metrů. O dvě minuty později musel mnichovský brankář Michael Rensing poprvé v utkání zasahovat, když vyrazil střelu Maria Gomeze. K odraženému míči se pak zpoza šestnáctky dostal Antonio da Silva, ale bránu přestřelil. Tentýž hráč se do zakončení dostal i 19. minutě a tentokrát již jeho střela z velké vzdálenosti zapadla za záda překvapeného Rensinga. 1:1. V 23. minutě minul obránce Serdar Tasci, náhradník za zraněného kapitána Stuttgartu Fernanda Meiru. V 26. minutě nepropálil brankáře Vfb Schäfera Andreas Ottl, jenž dorážel odraženou ránu Christiana Lella. V 29. minutě se ke slovu dostali opět hosté, když Turek Yildiray Bastürk nedokázal z velkého vápna překonat Rensinga. A v 35. minutě minul Cacau, rovněž z týmu hostí. V 39. minutě se za asistence Schweinsteigera netrefil ani Daniel van Buyten, belgický stoper Bayernu. Poločas uzavřel zblokovaným pokusem Miroslav Klose, jemuž nahrával Luca Toni.

Začátek druhé půle patřil domácím borcům. Nejprve v 51. minutě minul brankové prostory soupeře aktivní Toni. Minutu po něm se neprosadil ani jeho protihráč Roberto Hilbert. Další minutu po Hilbertovi se v šestnáctce mezi tyčen netrefil ani Marcell Jansen z Bayernu. V 55. minutě se už ale radovali bavorští příznivci. Holanďan Mark van Bommel totiž vyslal na Schäfera další dalekonosnou střelu, která skončila za gólmanovými zády. Mnichovský kouč Hitzfeld se velmi záhy po vstřeleném gólu odhodlal k trochu překvapivému kroku, když z trávníku stáhnul autora branky van Bommela a nahradil jej rychlým Ribérym, vystřídal také obránce Sagnola ofenzivním záložníkem Zé Robertem, čímž trochu nepochopitelně ještě více posílil útočnou vozbu svého týmu. V 62. minutě vystřelil na hranici velkého vápna stuttgartský Mexičan Pardo a Rensing musel zasahovat. Dvě minuty nato prověřil perfektní ranou z velké vzdálenosti kvality gólmana hostí Schweinsteiger. V 70. minutě se Hitzfeld rozhodl stáhnout Kloseho, který původně vůbec neměl kvůli zdravotním problémům hrát, a nahradit jej Lukasem Podolskim. Ještě v téže minutě vystřelil Toni, Schäfer míč vyrazil pouze na Jansena, který ale branku minul. V 75. minutě, opět ve velké vzdálenosti od velkého vápna, zaskočil Schäfera střídající Frank Ribéry a Mnichov se ujal vedení 3:1. Pouhá minuta stačila dvojice Ribéry, Podolski k tomu, aby prvně jmenovaný vsítil svůj druhý gól v utkání. 4:1 díky spolupráci dvou náhradníků. V 79. minutě ještě ohrožoval brankáře hostí skvělý Schweinsteiger. Do konce utkání ještě pálili Ottl, Lell a Podolski, což ale na výsledku nic nezměnilo a bavorský celek již pomalu může slavit zisk mistrovského titulu.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zvítězíme 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nice tip

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, přeji výhru Stuttgartu a myslím, že uspějí. Také je to souboj dvou kanonýrů (Toniho a Gomeze). 1:2 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, přál sem to VfBéčku, ale co se dá dělat. Bayern je mi nesympatický, myslím, že týmu níže si můžou sami zato, že nebojujou o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele