31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - VfL Bochum 2:0

Arminia Bielefeld prolomila bochumskou kletbu a v boji proti svému sedmému sestupu získala cenné tři body. Svým prvním vítězstvím nad Bochumí od roku 1997 si zařídila slibnou pozici v závěrečném finiši této sezóny. Vzhledem k tomu, že jí čekají ještě zápasy v Mnichově a Stuttgartu, bylo získání těchto bodů velmi důležité.

O vítězné góly se postarali v 70. minutě obránce andre Mijatovič a Jonas Kemper v poslední minutě zápasu. Bochum naproti tomu vyhrála jen jednou v posledních devíti zápasech.

Kdo se domníval, že se Arminia pustí do hry od začátku po hlavě (se třemi útočníky), se mýlil. Domácí nevyvíjeli na soupeře žádný tlak. Teprve po čtvrt hodině se probrala a Wichniarek (14.) a Halfar (16.) měli své první šance. Tempo ale opět polevilo a hosté se ujali iniciativy. Ovšem střela z dálky Mimouna Azaougha a rychlý útok Joela Epalleho minutu před pauzou byly snad jediné pokusy bochumských hráčů.

Po výměně stran se zdálo, že se úroveň hry bude opakovat. Oba týmy hrály bez jakéhokoli nápadu. Především domácí se překvapivě útočně drželi zpátky. Byli to hosté, kteří měli na kopačce 1:0 v podobě kontru Stanislava Šestáka, který nastřelil tyč. O to byl překvapivější otvírací gól Andreje Mijatoviče, který dostal prodloužený přímý kop do malého vápna a hlavičkou překonal brankáře Rena. Bochumi se na oplátku podařilo v 76. minutě nastřelit jen další tyč. V poslední minutě pak potvrdil vítězství domácích joker Jonas Kemper, který si v trestním území s Wichniarkem vyměnil párkrát míč, nechal za sebou dva bochumské obránce a ze sedmi metrů pak zprava poslal míč do levého rohu brány.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele