29. kolo
16.04.2008 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 1:0

V boji o záchranu slavila Arminia Bielefeld na domácím hřišti vítězství nad Bayerem Leverkusen a získala důležité body. Bayer Leverkusen jakoby měl alergii na pohárové pozice, odehrál nemastný a neslaný zápas, na jehož konci byla již čtvrtá porážka z pěti posledních utkání.

O jediný gól zápasu se postaral vnitřní obránce Andre Mijatovič, který v 50. minutě hlavičkou docílil svůj druhý gól sezóny.

Bayer zklamal především v útoku, se kterým měl trenér Skibbe před zápasem problémy. Bernd Schneider vypadl kvůli opětovnému zranění palce u nohy, Tranquillo Barnetta musel po 35 minutách zraněn opustit hřiště a zkušený Sergej Barbarez jej o přestávce za nevýrazný výkon následoval.

V první půlce hrála Arminia přesvědčivě, ovšem k zakončení jí chyběla patřičná sebedůvera. Největší šanci v prvním poločase měl Oliver Kirch, který se v 41. minutě po pěkném pasu Thorbena Marxe znenadání objevil úplně volný před bránou hostí, ale bohužel pro domácí narazil na výborně reagujícího Reného Adlera.

Po výměně stran se Arminia opět více prosazovala. V 51. minutě namířil Marx přímý kop k tyči, od které se míč odrazil přímo do místa, kde stál Mijatovič. Ten stačil jen hlavičkou přehodit Adlera a dostal Arminii do vedení. Přímému kopu předcházel menší incident na lavičce Bayeru, kde náhradní gólman Mathias Hain hlasitě protestoval a viděl za to žlutou kartu. Následovalo ještě několik dobrých gólových příležitostí pro domácí v podobě hlavičky autora gólu Mijatoviče a Eiglera.

Ani střídání Bayeru mnoho nepřineslo a měl stále problémy s pevnou obranou domácích. Snad nejlepším hráčem hostí byl opět René Adler, který zlikvidoval nemálo útočných pokusů domácích, mimo jiné i střelu Wichniarka.

Domácí mohli v 84. minutě zvýšit, když utekl čerstvě vystřídaný Jonas Kamper a mohl být zastaven jen nedovoleným způsobem, za který byla odpískána penalta. Mijatovič, který se k ní postavil, však trefil jen levou tyč. Ke konci vrhl Bayer dopředu všechno, co měl. Ale Arminia disciplinovaně a i s trochou štěstí uhájila těsný náskok.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele