základní skupiny - skupina A, 2. kolo
24.01.2008 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ghana těsně porazila Namibii

Domácí "Černé hvězdy" porazily ve svém druhém vystoupení na Africkém poháru národů Namibii 1:0 a jsou blízko očekávanému postupu do čtvrtfinále. K absolutní jistotě potřebuje Ghana alespoň bod ze závěrečného utkání ve skupině s Marokem.

Namibijci se poučili z prvního vystoupení proti Maroku, v němž utrpěli debakl 1:5. Do branky se místo Abisai Shiningayamweho postavil Athiel Mbaha a celá obrana si tentokrát počínala mnohem organizovaněji. Také proto "Stateční válečníci" dělali tentokrát čest své přezdívce. V 19. minutě se mohla Namibie ujmout nečekaného vedení. Brendell pálil z hranice pokutového území vedle. Ghaňané stejně jako proti Guineji dopláceli na žalostnou koncovku. Zejména Gyan, který netrefil ve 34. minutě odkrytou branku, asi ještě teď kroutí hlavou. V 41. minutě se ale domácí fotbalisté dočkali. Essien uvolnil Owusu-Abeyeho, ten našel v malém vápně nekrytého Agoga, který rozjásal zaplněný stadion v Accře.

V prvních dvaceti minutách druhé půle se Ghaňané nechali lehce ukolébat jednogólovým náskokem, ovšem otěže zápasu měli stále pevně v rukou. V polovině druhého dějství však Namibijci připomněli, že ještě není dobojováno. Brendell dvakrát během minuty vyslal směrem k domácím jasné varování. V 75. minutě ještě střílel nebezpečně, avšak mimo, Benjamin. Když stejný hráč neporoměnil ani šanci pět minut před koncem, dočkaly se "Černé hvězdy" druhé výhry na turnaji, která jim výrazně přiblížila postup do čtvrtfinále.

V závěrečném duelu skupiny A se Ghana potká s Marokem a k jistotě bude potřebovat alespoň remízu. Nepomůže jí k ní záložník Kingston, který za brzké rozehrání volného přímého kopu dostal druhou žlutou kartu na turnaji a proti Maroku bude nuceně pauzírovat.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí by neměli mít v tomto zápase tolik starostí jako měli nečekaně proti Guiney v úvodním zápasu celého mistrovství. Ale pravdou je, že zřejmě právě to plus velká očekávání jim trochu svazovalo nohy. Teď proti nim stojí Namibie tedy tým, který přijel sbírat zkušenosti a nemá co ztratit. Předpokládám, že v tomto utkání "afričtí Brazilci" jak se domácím přezdívá roztančí svou sambu a předvedou výkon podobný jaký podolo Maroko proti Namibii. Tip: 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana musí vyhrát a potvrdit roli favorita . Guinea jí bude tlačit na záda pokud vyhraje takže to by mohlo borce z Ghana znervozět . Vidím to na výsledek 3:0 pro domácí .

Reagovat
smazaný uživatel

typ:3:1(2 etoo,makoun 1)

Reagovat
smazaný uživatel

Martine trochu ***... , ale tady to je Ghana a Namibie a ne Kamerun

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačná záležitost pro domácí Černé hvězdy. Budou víc klidnější než v prvním zápase, Namibie je opravdu protivníkem o stupeň horší.. Už účast na turnaji je pro ně úspěchem. Byť můžou chvíli odolávat, soustředenému tlaku domácích se neubrání. Ghana půjde cílevědomě za potvrzením postupu. Tip 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ghana bude chtit ukazat divakum brankostroj namibie ma deravou obranu coz ukazal v 1 zapase typ 5 0

Reagovat
smazaný uživatel

kde hraje Owusu-Abeyie?vim že hrál v arsenalu a pak už jsem o něm neslyšel

Reagovat
smazaný uživatel

V současnosti nastupuje v Segunda Division za Celtu Vigo.

Reagovat
smazaný uživatel

Quincy Owusu-Abeyie hraje za Celtu Vigo.

Reagovat
alias

Ghana včera nepředvedla nic moc a se štěstím vyhrála diskutabilním golem. S takovým výkonem by nemusela ani postoupit ze zákl skupiny. Snad začne hrát lepší fotbal, i když na tom vysokém trávníku to moc dobře nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Velice mě překvapuje, že se Ghana nedostala za celý zápas do tempa. Výsledek je pro ni tedy nic moc, i když 3 body má, ale nic víc. Pokud nepřidají, tak by pro ně další zápasy nemuseli dobře dopadnout a sen o titulu mistrů Afriky by se jim pěkně rozplynul. Jinak Namibie může být vcelku spokojená, s jedním z největších favoritů dosáhla relativně slušného výsledku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele