play off - o 3. místo
09.02.2008 18:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Ghana přestřílela Pobřeží slonoviny a má bronz

V boji o třetí místo zvítězila Ghana nad Pobřeží Slonoviny 4:2, vítěznou branku vsítil útočník Nottinghamu Forrest Agogo. Na Slony tak zůstává nepopulární čtvrté místo.

V úvodu utkání dominovala pořadatelská Ghana. Nicméně první vážnější šanci si vytvořili Sloni, Kalou se ocitl za obranou Ghany, ale brankář Kinghston jeho střelu vyrazil, na druhý pokus se útočník Chelsea zkoušel hledat Sanoga, jenomže poslal nepřesnou přihrávku. Do vedení se dostala Ghana v 10. minutě - po Muntariho precizním přímém kopu levačkou se brankář Pobřeží slonoviny natahoval marně. S přibývajícími minutami se začali Sloni osmělovat a vyrovnání se dočkali ve 24. minutě, aktivní Keita poslal chytrou kolmici, Sanogo vyhrál osobní souboj se zadákem Ghany a zkušeně vyrovnal. O dvě minuty později se pokoušel na vyrovnávající branku odpovědět Addo, když se dostal k hlavičce po nepovedených nůžkách jednoho ze svých spoluhráčů, na brankáře Koného však recept nenašel. V závěru druhého poločasu byli diváci svědky festivalu neproměněných šancí Pobřeží Slonoviny. Na Kingstonovi si vylámal zuby nejprve Sanogo a také z dorážky Drogba. O minutu později Kingston přeci jenom kapituloval, do vedení 2:1 poslal Slony Sanogo, Drogba sice opět na golmana "černých perel" nevyzrál, ale dorážející Sanogo měl snadnou práci připsat si druhou branku v utkání. Sanogo mohl v 39. minutě zkompletovat hattrick, Drogba vyškolil zadáky Ghany a poslal luxusní přihrávku na zcela volného Sanoga, útočník Werderu Brémy ale nastřelil břevno!

Ve druhém dějství utkání se nic podstatného neudálo až do 70. minuty, v té době totiž Owusu-Abeyie s nebývalou lehkostí přesprintoval zadáky Pobřeží slonoviny a se stejnou lehkostí i rozvlnil síť. Bylo vyrovnáno a začínalo se opět od nuly. O deset minut později se udály dva zajímavé momenty na obou stranách. Nejprve střídající Gervinho mířil z hranice pokutového území těsně nad, ale zlomový moment nastal na straně druhé. Po spolupráci Muntari - Essien vysunul druhý jmenovaný útočníka Agoga, který chladnokrevně překonal Koného - 3:2. Ghana už poté Slony k ničemu nepustila a navrch přidala další branku v 85. minutě, Dramaniho dalekonosný pokus neodhadl správně brankář Koné a po jeho chybě zvýšila Ghana na 4:2. Domácí vyhráli zaslouženě a v boji o třetí místo působili daleko koncentrovaněji, než Pobřeží Slonoviny.

Autor: David Kubáň

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

Tak tyhle týmy jsem si přál do finále a v semifinále byly oba lepší, je to škoda, protože by to bylo fakt skvělé finále. Sloni mají lepší tým, ale kdoví jak se oklepají z toho debaklu, Ghana zase má domácí publikum. tip: 3:2e

Reagovat
Liquid

Naprosto souhlasím se vším jen s vyjímkou že Ghana to stihne v normální hrací době 3:2

Reagovat
Zajda

Souhlas...Ghana to dá ale nejsem si jistý jestli 3-2...možná 2-1 ale to 3-2 je pravděpodobnostně vysoký...

Reagovat
Shevchenko

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

pobřeží vyhraje 2:1,možná ne,ale ja veřím ve vyhru pobřeží!!!!to že nedali egypt byla smůla,co jsem videla podle tech ukazek,z časti štestí....uvidíme jak to dopadne,ale přeju to oboum tymum,v obouch sou hrači CFC!!:))vyhraje ten,kdo si to více zalouží

Reagovat
smazaný uživatel

CFC??

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím se -sixi- že vyhraje Pobřeží 2:1.

CFC - CHelsea FC - Ghana - Essien

- Pobřeží - Dragba

Reagovat
smazaný uživatel

i Kalou..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vlastně zapoměl jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to jsem zvědav.. vůbec netuším jak to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne,stát se a dopadnout to muze jakkoli...budu fandit slonům...ale ošemetný je domácí prostředí Ghany,aby je nerozmetla jako němci portugalsko....věřím slonům,že vydřou výhru 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslík, že je to jasné. Domácí Ghana má jasnou motivaci uhrát alespoň bronzový stpínek. Aby se aspoň trochu omluvila za vypadnutí v semifinále. Otázkou je, jak se k tomu postaví fanouškové ? A Pobřeží Slonoviny rovněž trápí zklamání z předčasného vypanutí, tím se může spekulovat, že by zápas nebrali až tak vážně. Přeci jen jsme v Africe a mentalita, tlak okolí, atd. dokáže své. No, nechám se překvapit. Osobně jsem čekal, že tyto týmy si to rozdají ve finále. Ale to je fotbal. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana je jasna ...sloni nemaj o co hrat a ghanani se chtej aspon trosku revansovat fanouskum za vyborny fandeni...2:1 nebo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ano,aspon ukazala namyslenemu pobreziu kdo je tam panom

Reagovat
smazaný uživatel

zasra ghana

Reagovat
Shevchenko

Ten Haminu Draman se jmenuje Draman nebo Dramani? Tady je napsané Draman, ale na livescore nebo na fotbalportal je napsané Dramani a taky to říká ten Komentátor na Eurosportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vim tak DRAMANI

Reagovat
Jarek252

Já bych se celkem řídil i podle toho, co má napsáno na dresu. Na jeho zádech je jmenovka ´´draman´´

Reagovat
smazaný uživatel

ve Football Manageru je to DRAMAN, tomu bych celkem věřil :) ale mrkni na wiki

Reagovat
Liquid

na wiki je zas Dramani , no ale vůbec problém to pro mě byl u Angoly, když sem viděl sestavu tak sem si říkal jak obměnily proti MS kádr a ono houby, třeba střelec jediné branky na MS Zé Kalanga je ve skutečnosti v sestavě na ACN značený jako N.Baptista (Paulo baptista Nsimba), mají to stejné jak Brazilci

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda, když vyhrávali po poločase myslel jsem že to mají skoro v kapsi ano pak dostanou 3 branky. Beru to tak že lepší vyhrál. O třetí místo je to už takové přátelské. Já se hlavně těším na dnešek na zápas Kamerunu vs. Egypt.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když to nevyhralo pobřeží s.tak doufam,že aspon vyhraje ten egypt,i když je mi to tak v celku jedno!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dopadlo přesně podle předpokladů. Bronz je ale přeci jen pro domácí slabou útěchou. A Pobřeží Slonoviny to bere rovnou jako velké zklamání. Speciálně jejich kádr měl určitě na vyšší mety.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele