Previews

Valencia si to rozdá s Bayernem o prvenství ve skupině

Nejprestižnější evropská klubová soutěž má před sebou již poslední dva hrací dny a odpovědí se tak dočkají i dosud nezodpovězené otázky - jedna taková se poodkryje na Mestalle, kde Netopýři i mnichovský Bayern hodlají udělat závěrečný postupový krok.

Celtic může v Lisabonu zpečetit svůj postup

Celtic má na dosah obrovský úspěch - postup do vyřazovacích bojů letošní Ligy mistrů. Ale právě ten poslední krůček bude ještě pořádně těžký. V boji o druhé postupové místo za Barcelonou totiž skotský mistr zajíždí na půdu spolufavorita skupiny Benfiky Lisabon.

Zápas o všechno. Juventus potřebuje tři body, Chelsea neprohrát

Takříkajíc zápas o všechno bude k vidění v Turíně, kde o své bytí, či nebytí v Lize mistrů budou bojovat Juventus a Chelsea, obhájce titulu. Nutno říci, že ani v jednom případě ještě nebude osud jednoho, nebo druhého klubu definitivně zpečetěn, nicméně každý výsledek situace výrazně osvětlí.

Anglická Premier League - preview 12. kola

West Ham bude v pondělní dohrávce ohrožovat pátou pozici Evertonu, v posunu tabulkou směrem vzhůru se mu bude snažit zabránit Stoke, které je průběžně čtrnácté. Podle statistik by nemělo padnout mnoho branek, potkávají se totiž dva týmy s velmi dobrou obranou.

Primera División - preview 12. kola

Dvanácté kolo španělské nejvyšší soutěže uzavře pondělní zápas Realu Sociedad s Rayem Vallecano. Oba týmy se budou snažit navázat na vítězství z minulého kola, což by v případě Raya dokonce znamenalo útok na pohárová místa.

Serie A - preview 13. kola

AS Řím v minulém kole podlehl v derby Laziu a opět se mu vzdálily pohárové příčky, dnes bude tým trenéra Zemana ztrátu dohánět doma proti Turínu. Hosté jsou na tom aktuálně v tabulce o pět míst a tři body hůř než Římané.

Gambrinus liga - preview 15. kola

Mladá Boleslav přivítá v dnešní dohrávce patmáctého kola první ligy Duklu Praha. Souboj týmů, které v tabulce dělí jediný bod, rozhodne o tom, kdo bude po první polovině soutěže nejblíže nejsilnější čtyřce a vzdálí se boji o udržení.

Ruská Premier liga - preview 16. kola

Těrek se zatím statečně bije o poháry a dnes jede do Krasnodaru s cílem udržet za sebou značnou bodovou propast. Rád by ji zmenšil například moskevský Lokomotiv, který se představí na půdě třinácté Samary.

Bundesliga - preview 12. kola

V neděli se zapojí do akce výhradně týmy ze spodní poloviny bundesligové tabulky. Nejvýše jsou dvanácté Brémy, které hostí Düsseldorf, ve druhém utkání Hoffenheim přivítá vlky z Wolfsburgu.

Ligue 1 - preview 13. kola

Týmům z čela se zatím ve třináctém kole francouzské ligy příliš nedařilo. V neděli Lyon hostí Remeš a Nice přivítá Toulouse. Večer pak ve šlágru kola hraje Bordeaux s Marseille, která na půdě Girondins nevyhrála už pětatřicet roků.

Nizozemská Eredivisie - preview 13. kola

Twente se snaží držet krok s Eindhovenem, dnes se představí v Utrechtu, který se pohybuje těsně za nejlepšími týmy. Vitesse hraje proti Nijmegenu a může utéct Ajaxu na třetí pozici, Feyenoord hostí Willem II a Heracles změří síly s Rodou.

Corgoň liga - preview 17. kola

Slovan Bratislava včera přišel o první místo, získat zpět ho může v Senici. Třetí Žilina jede do Ružomberka, poslední Nitra potřebuje bodovat proti desátému Prešovu. Banská Bystrica hraje s tabulkovými sousedy z Myjavy, Trenčín hostí Trnavu.

Jednadvacítku na prahu nové éry prověří v přípravě Švédsko

Česká jednadvacítka stojí na prahu nové éry. Poté co vypadla v říjnové baráži o účast na evropském šampionátu s Ruskem, začíná trenér Jakub Dovalil budovat nové mužstvo s výhledem na Euro 2015, jehož pořadatelem bude Česká republika. Jako první mladíky prověří ve středu v přípravném utkání Švédsko.

Oslabení Češi jdou do derby se Slováky, jde i o budoucnost Bílka

Prestižní derby bývalých federálních partnerů proti Slovensku, možný debut až deseti hráčů v české reprezentaci a také zápas, který může dost napovědět o další budoucnosti trenéra Michala Bílka. To všechno dělá ze středečního přípravného duelu mezi českými a slovenskými fotbalisty ostře sledovanou záležitost.

Portugalské okénko (3.) - preview

Program tohoto kola portugalské nejvyšší soutěže tentokrát vůbec nebyl milý vůči televizím - veškeré atraktivní zápasy natlakoval do jediného nedělního večera. Porto tedy teprve za čtyři hodiny vyběhne k utkání s Académikou, Benfiku čeká složitá cesta na hřiště Rio Ave a ve 21:15 rozehrají šlágr fotbalisté Sportingu a Bragy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele