Bundesliga - preview 12. kola

17.11.2012, 09:30, aktualizováno 18.11.2012, 09:07
Previews
V neděli se zapojí do akce výhradně týmy ze spodní poloviny bundesligové tabulky. Nejvýše jsou dvanácté Brémy, které hostí Düsseldorf, ve druhém utkání Hoffenheim přivítá vlky z Wolfsburgu.
Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf  (neděle 15:30)
Po jedenácti odehraných kolech se Werder Brémy a Fortuna Düsseldorf ocitly ve spodních patrech ligové tabulky a svojí pozici tak budou chtít oba celky co nejrychleji vylepšit. Zejména v táboře düsseldorfských navrátilců do nejvyšší soutěže bijí na poplach - naposledy brali Meierovi svěřenci tři body na konci září, kdy pokořili "známé" z druhé ligy Greuther Fürth. Od té doby vyválčili jen dvě remízy. V Brémách je ale nečeká nic snadného, Werder svá poslední dvě domácí utkání zvládl na výbornou.

Přípravy na následující střetnutí se soupeřem ze Severního Porýní jsou v Brémách zastíněny nečekaným odchodem dlouholetého sportovního ředitele Klause Allofse. Že se jedná o téma číslo jedna, bylo patrné i na obligátní tiskovce, na níž trenér Schaaf ujišťoval, že zmíněná událost neznamená automatickou ztrátu koncentrace na sportovní stránku a tím pádem nevyvolává nezájem o nedělní partii.

"Naše pozornost byla spíše upřena na tucet hráčů, kteří si během týdne plnili své reprezentační povinnosti. Přirozeně nás zajímalo, aby se všichni ve zdraví opět hlásili na tréninku. Za to, že se tak stalo, jsme moc rádi," sdělil Schaaf. Tímto bude moci klub z hansovního města vyrukovat na svého protivníka v nejsilnější možné sestavě. Připraven je tak i Assani Lukimya, jenž ještě vloni hrál druhou ligu právě v dresu F95.

Tím, jehož jméno je naopak velmi úzce spjato s Werderem a jenž dnes stojí na druhé straně barikády, je trenér Fortuny Norbert Meier. Téměř jednu dekádu oblékal současný düsseldorfský coach zelenobílý dres, přičemž v 242 bundesligových utkáních nastřílel šestašedesát branek a dosáhl na dva mistrovské tituly. Pro jednoho z jeho současných svěřenců bude nedělní zápas na Weserstadionu jubileem. Řeč je o Jensi Langenekeovi, jehož čeká dvoustý soutěžní zápas v dresu F95.

Meier pak na adresu Werderu pěl slova chvály: "Jejich záložní řada je velmi silná, zejména křídelní hráči Arnautovič a Elia představují extratřídu. Jsem si jist, že se bude Werder ke konci sezóny ucházet o účast v evropských pohárech," uvedl trenér, jenž se oproti svému protějšku Schaafovi bude muset obejít bez řady hráčů. Oliver Fink, Bruno Soares , Dani Schahin, Timo Furuholm a Stelios Malezas - ti všichni vypadli z kádru kvůli zranění. Naopak plně k dispozici jsou útočníci Nando Rafael a Stefan Reisinger.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Schmitz - Junuzovič - Arnautovič, Hunt, de Bruyne, Elia - Petersen
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Langeneke, Juanan, J. van den Bergh - Bodzek, Lambertz - Garbuschewski, Kruse, Bellinghausen - Rafael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Rozpis dvanáctého kola uzavře zápas v Rhein-Neckar Areně, kde místní TSG přivítá další koncernový celek z Wolfsburgu. Ani jedna strana si zatím nepočíná zdaleka podle představ a obě by rády udělaly další krok směrem vzhůru.

Domácí měli před vstupem do nové sezóny značné plány (ostatně jako každý rok), které však tentokráte podpořili hned několika zajímavými transfery (Wiese, Delpierre, Derdiyok) a nově smíchané ingredience měly pod vedením Markuse Babbela vytvořit pohárovou kombinaci, tu se však zatím opět rozluštit nedaří. Minulé domácí utkání se Schalke však přiválo na vesnici přece jen svěží vítr...

...nastoupený trend se Hoffenheimu podařilo přenést i na následující zápas v düsseldorfské Esprit Areně, kde však TSG vinou prospaného úvodu bralo jen bod za konečnou remízu 1:1. "Musíme stavět na druhé polovině z Düsseldorfu," uvědomuje si Babbel. "Chceme pokračovat v trendu domácích zápasů, které vždy nabízí skutečně dobrou atmosféru," poukazuje domácí kouč na osm bodů z posledních čtyř domácích mačů.

Také druhá strana si za poslední období prošla častými změnami a nejinak je tomu v právě běžícím ročníku - neuspokojivé výsledky a výkony přece jen nedokázaly utlumit nelidský tlak na hlavu Felixe Magatha (vyjma kouče zastával i roli sportovního ředitele), kterého tak na trenérské židli nahradil dosavadní lodivod rezervy Lorenz-Günther Köstner. Druhého kormidla se ujal vysněný Klaus Allofs, ten který tak po předlouhých třinácti letech opustil Brémy a speciálně Thomase Schaafa.

Léčba šokem však přinesla okamžitý účinek a výsledky se přece jenom dostavily: hned po svém příjezdu dokázal zkušený lodivod vyhrát na hřišti Fortuny, aby sice následně zklamal v Norimberku a zlepšení potvrdil proti Bayeru. "Pokusíme se nastartovat sérii. I když jsme vyhráli tři ze čtyř posledních domácích soubojů (i pohár), porážka na EasyCredit Stadionu nám ublížila," je si vědom Köstner.

Boris Vukčević se konečně dokázal probrat z kómatu a pomaličku komunikuje s okolím. Velký problém pak domácí straně přivádí obsazení stoperů, kdy při indispozici Vestergaarda (potíže s kotníkem) a Chrise (podkolenní šlacha) oslabil při omezeném výčtu na výběru distancovaný Compper.

Vlci nehlásí žádné další nové problémy a po delší odmlce, by tak mohli opětovně nastoupit v alespoň trochu stejné sestavě jako v předchozích zápasech (chybí Pilař a Helmes).
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Beck, Jensen, Delpierre, Johnson - Williams, Rudy - Roberto Firmino, Volland, Grifo - Joselu
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Naldo, Kjaer, M. Schäfer - Josué, Polák - Hasebe, Diego, Olić - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Měli to být téměř konkurenti v boji o udržení, avšak jeden z nich se po odehraných jedenácti kolech nečekaně pohybuje ve společnosti těch nejambicióznějších německých klubů. Řeč je o Eintrachtu Frankfurt a o poznání méně úspěšném Augsburgu - právě tyto dva celky svedl los ligové soutěže pro tento víkend proti sobě. FCA se se šesti bodíky krčí na samotném dně tabulky, od nějž by se švábský klub nejraději odrazil třeba právě překvapivou výhrou nad frankfurtskými Orly.

Ale je na místě použít adjektivum "překvapivé", bude-li řeč o případném vítězství FCA? Vždyť Eintracht již několik kol nešlape tak jako v úvodu podzimu. Naposledy se Vehovi svěřenci radovali z vítězství před čtyřmi týdny, kdy doma triumfovali nad Hannoverem. Od té doby urvali jen jeden bod. Situace Augsburgu je však ještě horší - z posledních čtyř soutěžních kol má mužstvo nepěkné skóre 1:7.

Vzájemné utkání těchto týmů, v celé dlouhé historii vůbec první soutěžní, tak bude střetnutím dvou hledajících se mužstev. Inspiraci z minulých utkání v tomto případě skutečně hledat nelze, oba celky se dosud nepotkaly - a to nejen na bundesligovém kolbišti, ale i v rámci DFB-poháru a druhé ligy. Přesto tu jednu spojitost mezi oběma týmy najdeme. Trenér Eintrachtu Armin Veh se v Augsburgu narodil a byl v FCA nakrátko coby hráč aktivní (konkrétně do roku 1979 a pak v období 1985-87).

Samotný Veh však osobní aspekt na tiskovce resolutně zahnal do kouta: "Vůbec to nepociťuji jako nějaký výjimečný zápas. Pochopitelně, mám v Augsburgu kořeny a za tento celek jsem hrál, ale nyní mne zajímá jenom vítězství Eintrachtu. To by pro náš tým představovalo velký krok k navýšení odstupu od spodních pater tabulky," sdělil Veh, jenž se vyjádřil i k personálním otázkám: U Carlose Zambrana se rozhodne až po závěrečném tréninku, zda-li bude moci nastoupit. Gólman Kevin Trapp, prestižním Kickerem nejlépe hodnocený brankář soutěže, se rychle vypořádal s nevolností, jež jej zastihla během soustředění reprezentační jednadvacítky.

Mnohem více vrásek na čele má trenér na druhé straně barikády Markus Weinzierl. "Stačí letmý pohled do tabulky. Nutně potřebujeme ve Frankfurtu bodovat a to bez ohledu na to, jestli předvedeme líbivý nebo nelíbivý fotbal. A tabulka nikdy nelže, Frankfurt je po právu na třetí pozici," uvedl Weinzierl. Kvůli zranění prstu vypadl pro podzimní fázi ze sestavy zkušený brankář Simon Jentzsch, Mo Amsif se ale jeví jako spolehlivá náhrada. Podobný osud jako Jentzsche potkal i Paula Verhaegha, u nějž je na vině kotník. Mimo hru jsou dále Sio (achilovka) a Jan Morávek (stehenní sval).
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Rode, Schwegler - Aigner, Meier, Inui - Matmour
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Callsen-Bracker, S. Langkamp, Klavan, Ostrzolek - Vogt - Koo, Ottl, Baier, Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Hamburku v úvodu sezóny zažívali velice špatné časy a vypadalo to pouze na boj o záchranu, nicméně poté přišla radikální změna a díky tomu je se čtrnácti body na desátém místě tabulky. Přitom se mu poslední dva zápasy příliš nevyvedly a nyní chce určitě vše napravit. Mainz však zatím letos prožívá nadprůměrnou sezónu a v jedenácti kolech nasbíral 17 bodů, což ho v tuto chvíli řadí na sedmé místo a tedy velmi blízko pohárům.

Ovšem pokud nyní prohraje ve vzájemném duelu, tak může už po tomto kole spadnout do dolních pater Bundesligy a v tomto utkání určitě není favoritem. V utkáních Hamburku padá v posledních utkáních velmi málo branek, vždy totiž vsítil gól pouze jeden tým. Minulý duel s Freiburgem skončil bezbrankovou remízou a předtím doma jasně podlehl favoritovi Bayernu v poměru 0:3, předtím ovšem získal z pěti kol slušných deset bodů.

Mainzu se také daří spíše v poslední době, dokázal totiž získat ze šesti utkání třináct bodů a napravil tak nepovedený začátek letošního ročníku. V minulém kole doma porazil 2:1 Norimberk a předtím zaznamenal jedinou porážku poslední doby, na půdě Werderu prohrál 1:2. V minulé sezóně ve vzájemných duelech gól nepadl, oba zápasy skončily bezbrankovou remízou a malý počet branek se dá jistě očekávat také teď.

Kouč Hamburku Thorsten Fink dobře ví, že utkání rozhodně nebude jednoduché: "Mainz je tým, který má momentálně velice dobrou formu. Nicméně určitě chceme využít domácího prostředí a vše máme ve svých rukách." V sestavě bude postrádat vykartovaného Paula Scharnera, avšak po nemoci už bude fit Michael Mancienne. "Nyní dolaďujeme trénink a uvidíme, jestli dokážeme odstranit všechny nedostatky," dodal závěrem Fink.

Kouč hostů Thomas Tuchel je nadšen z pokroku, který tým v poslední době udělal. "Tento tým je srovnatelný s tím, který hrál skvěle asi před rokem. Chytli jsme druhý dech a předvádíme skvělý týmový výkon, což mě nesmírně těší. Doufám, že tak budeme pokračovat a ukážeme to i v sobotu proti Hamburku," řekl Tuchel. Ten může počítat s kompletním kádrem, nikdo se totiž na marodce nenachází a ani není nikdo vykartovaný.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Son, van der Vaart, Beister - Rudnevs
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospech, Svensson, Noveski, Junior Diaz - Kirchhoff - Polanski, Soto - Ivanschitz - N. Müller, Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
1. FC Norimberk se v rámci 12. soutěžního kola bude tak trochu pokoušet o zázrak. Na Frankenstadion totiž přicestuje momentálně nejobtížnější soupeř v celém Německu. Mnichovský FC Bayern si vypracoval již sedmibodový náskok před svými pronásledovateli a ten bude chtít přinejmenším udržet i po skončení norimberského klání. Oproti Frankům nasbírali Bavoři téměř trojnásobek bodů a z posledních čtyř zápasů (za všechny soutěže) má Heynckesovo mužstvo respekt budící skóre 15:1.

Naposledy odjížděl FCB ze severu Bavorska s prázdnou v roce 2007, od té doby s franským Der Clubem neprohrál, přičemž z devíti následujících utkání slavil výhru hned v šesti případech. Netřeba pak připomínat téměř protikladné současné rozpoložení obou sobotních soupeřů: Zatímco se FCB veze na vítězné vlně, tápe Heckingův tým na aktuální patnácté pozici. Na vítězství FCN tak čekejme velmi vysoký sázkový kurz.

Na obligátní tiskovou konferenci však dorazil trenér 1. FC v optimistické a bojovné náladě: "Nechci slyšet o žádném rozdílu třídy, obě mužstva hrají stejnou soutěž. Nemá smysl dělat ze sebe trpaslíka, každý přece má vždy jistou šanci na úspěch. Zápas může probíhat tak, jak nikdo neočekává," nažhavil všechny příznivce norimberského klubu Hecking. Sám si je dobře vědom, že proti favoritovi bude nutné skloubit presink, koncentraci a velkou fyzickou zdatnost. Tým se však nechce nechat rozhodit připomínáním současných výsledkových i herních těžkostí a do duelu nevstoupí jako předem snadná kořist.

Optimismus lze čerpat i z personální situace: Po zranění achilovky se do brány vrací kapitán Raphael Schäfer, vykartovaný Hanno Balitsch však usedne jen mezi diváky na tribuně. Za rutinéra středních řad tak s velkou pravděpodobností nastoupí Markus Feulner. Jinak se všichni ti, kteří si během týdne plnili reprezentační povinnosti, hlásili na tréninku bez zranění a jiných závažnějších problémů. A tak téměř v plné síle a s podporou vyprodané arény se budou Frankové pokoušet navázat na minulý zdařilý zápas na vlastním trávníku.

Pro mnichovský Bayern to v sobotu v Norimberku bude sté bavorské derby, pokud bychom zohlednili jeho střetnutí s FCN, Augsburgem, Fürthem, Unterhachingem a především městským rivalem TSV 1860. Z oněch 99 předešlých soubojů rozhodl německý rekordman hned 61 ve svůj prospěch a dvacetkrát odcházeli jeho fotbalisté z trávníku jako poražení. Zrovna na hřišti FCN se Bayernu v posledních letech příliš nedařilo - letošní březnové vítězné vystoupení Mnichovanů na norimberském stadionu uťalo dlouhé čekání na tři body z tohoto hřiště, jež se táhlo od roku 2005.

V táboře Bayernu kvasí skvělá nálada a po valné hromadě klubu, jež se zcela pochopitelně odehrávala v harmonické atmosféře, vyrážejí borci FCB do metropole Středních Franků s optimismem - byť mírně pokaženým některými absencemi. Arjen Robben si z reprezentačního duelu s Německem přivezl lehčí svalové zranění. "Proti Norimberku i proti Valencii nebude k dispozici," komentoval situaci hráče trenér Heynckes. Cestu do Norimberku odřekl i Luiz Gustavo, jenž rovněž laboruje se svalovými problémy. Otazník visí nad startem Ribéryho, který v reprezentačním utkání v Itálii utrpěl bolestivé pohmoždění žeber.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Feulner, Simons - Kiyotake, Gebhart, Frantz - Pekhart
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Tymoščuk, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 10.00 - 5.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Hannoveru by rádi opakovali loňský úspěch a i letos chtějí skončit na příčkách zaručující evropské poháry v příštím ročníku. V tuto chvíli to sice není úplně ideální a zisk sedmnácti bodů z jedenácti zápasu nyní stačí na šesté místo. Ovšem jakékoliv zaváhání ve vyrovnané soutěži může znamenat pád do druhé poloviny tabulky. Nyní narazí na Freiburg, který si na své poměry vůbec nevede špatně.

Zatím dokázal získat třináct bodů a je jen kousek od sestupové zóny, avšak teď mu patří jedenácté místo, a proto může být relativně v klidu. Freiburg příliš branek nedává, ale ani na druhou stranu neinkasuje a v jeho utkáních padá velmi málo gólů. V posledních dvou utkáních remizoval proti velmi silným soupeřům, nejprve vybojoval cenný bod na půdě Gladbachu po remíze 1:1 a v předchozím zápase uhrál bezbrankový stav 0:0 doma s Hamburkem.

Hannover si vcelku slušně vede v Evropské lize a v poslední době válí také na domácí scéně. V minulých dvou zápasech dokázal zvítězit, nejprve nad Augsburgem 2:0 a minule ve Stuttgartu v poměru 4:2. V loňských vzájemných soubojích nebyl vítěz znám ani jednou, nejprve doma Freiburg remizoval se svým protivníkem v poměru 1:1 a ke konci sezóny uhrál cenný bod v boji o záchranu ne jeho půdě v poměru 0:0.

Kouč domácího výběru Mirko Slomka je rád, že díky úspěchům v Evropské lize se jeho svěřenci mohou soustředit na domácí soutěž. "Utkání s Helsinborgem mě potěšilo a nyní chceme zabrat také v Bundeslize. Freiburg je rozhodně k poražení, navíc hrajeme před domácím publikem. Ale jeho obrana je velmi často téměř neprostupná. Proto musíme proměňovat své šance, kterých nemusí být opravdu mnoho," uvedl jasně ambiciózní kouč.

Trenér hostů Christian Streich chce zodpovědný výkon a doufá, že dokáže soupeře překvapit. "Bude to taktická bitva, soupeř hraje hodně ofenzivně a je v tomto klání favoritem, avšak my rozhodně neztrácíme naději. Musíme se soustředit po celý zápas a Hannover určitě je k poražení," řekl optimistický Streich. Obejít se musí bez zraněného Matthiase Gintera, trenér Slomka má k dispozici kompletní výběr.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Schmiedebach, C. Schulz - Stindl, Huszti - Schlaudraff, M. Diouf
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmas, Diagne, Mujdza - Makiadi, Schuster - Schmid, D. Caligiuri - Freis, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Velkou pozornost na sebe z odpolední várky zápasů jistojistě upoutá zápas v Mönchengladbachu, kam zamíří Švábové. Borussia se v posledních týdnech pomaličku polehoučku zvedla a podobně jako Stuttgart plánuje další vzestup.

Die Fohlen jakoby se konečně adaptovala na "pohárový" režim, kdy tradiční ligové souboje ještě uprostřed týdne doplňuje duel ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži, očekávaný posun do vyšších pater bundesligového pelotonu pak jde ruku v ruce s nadějně rozehranou situací v Evropské lize (Gladbach vybojoval ze dvou zápasů proti Marseille čtyři body a doslova tím vstal z mrtvých!).

Za poslední tři kola dokázali domácí vybojovat rovných sedm bodů (otočený zápas v Hannoveru doplnila remíza s SCF a výhra na hřišti Fürthu), případná další tříbodová injekce by loňskou kometu definitivně vrátila do boje o evropské poháry. "Samozřejmě chceme ukázat dobrý výkon, ale stojíme proti velmi silnému soupeři. S výjimkou zápasu v Allianz Aréně Stuttgart na venkovních hřištích ještě doposud neprohrál," poslal na soupeřovu adresu chválu Lucien Favre. "Musíme opět tvrdě bojovat o každý bod," zůstává při zemi švýcarský taktik.

Podobnými pocity si před nedávnem prošli i ve Švábsku, kde už si za poslední roky tak trochu zvykli, že jejich miláčci se rozhýbávají trochu pomaleji, než bylo zvykem, a následně propsaný úvod dohání stíhací jízdou. Tu letos svěřenci Bruna Labbadii vybalili poněkud dříve (obvykle Stuttgart začíná výrazně stahovat manko až ve druhé polovině soutěže), avšak neuvěřitelně ztracený zápas s H96 vrací ambiciózní celek zase o pořádný krok zpátky. Fatální selhání je nyní potřeba napravit...

...to by nebylo vůbec potřeba, kdyby VfB dokázalo udržet stejný trend jako v úvodních pětapadesáti minutách i po celý zbytek utkání, to se však nestalo a 96ky hotovou smrští během čtvrthodiny (!), kdy nasázely čtyři branky, rozhodly. "Musíme se poučit z chyb, protože větší část utkání jsme hráli dobře," utvrdil Labbadia. "Borussia je silný protivník, ale věřím, že si dokážeme odvézt tři body," dodal sportovní ředitel Fredi Bobic.

Domácí ekipa se stále musí obejít bez kapitána Filipa Daemse, kterého nepustí do hry problémy s třísly, a Luuka de Jonga, jenž pro změnu absentuje vinou zraněného kolena.

Marodka Švábů je o poznání obsáhlejší a potíže mají oba střední obránci - Tasciho trápí svalové problémy a start kapitána halí otazník, zatímco Niedermeier ulehl do postele s chřipkou a jistě nebude připraven. Stále mimo zůstává kvarteto Hoogland, Audel, Torun a Cacau, alespoň dobrou zprávou přináší Daniel Didavi, jenž se po zranění vazů v koleni vrátil do tréninku.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Wendt - Nordtveit, Marx - Rupp, Arango - Herrmann, Hanke
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Maza, Boka - Kvist - Gentner, Holzhauser - Harnik, Traoré - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Předlouhých jedenadvacet měsíců Dortmund před svými fanoušky dvakrát po sobě nečekal na výhru, konec úctyhodné série se však naplnil - proti Fürthu tak BVB plánuje začít novou šňůru, která by se jednou mohla té předchozí vyrovnat.

Všechno odstartovalo vestfálské derby se Schalke, které po velkém boji nakonec ovládli Königsblauen, jimž se podařilo dortmundský svatostánek vykrást po tříleté odmlce. Ani reparát se ovšem domácí ekipě nevydařil podle představ a proti Stuttgartu se gólová nadílka z předchozího vzájemného střetnutí neopakovala, přičemž bezbranková remíza pro BVB znamenala konec jedné výjimečné etapy.

Žlutočerní se ale musejí mít neustále na pozoru, ostatně minulé vystoupení v SGL Areně s posledním Augsburgem budiž svěřencům Jürgena Kloppa dostatečným varováním (BVB nakonec vyhrálo 1:3)! Také poslední vzájemné utkání s Greutherem, v rámci semifinále DFB-Pokalu z minulé sezóny, zvedá před BVB varovný prst. "Měli bychom pamatovat na pohárové vystoupení, určitě nás nečeká žádná procházka," nabádá Klopp. "To je ale charakteristickým znakem bundesligy, že i týmy ze spodku tabulky mohou hrát dobrý fotbal," doplnil oblíbený lodivod.

Na druhé straně Fürth patří společně s Eintrachtem k příjemnému oživení zarytého stereotypu, přestože hosté zatím zdaleka nedosahují takových výsledků jako druhý jmenovaný. Na tom však nemají rozhodující vliv výkony franského mužstva, které povětšinou snesou slušně nastavená měřítka, avšak na bodový zisk to stačí pomálu. I proto se s pouhými sedmi body nachází SpVgg na chvostu.

Zvláště po minulém utkání s Mönchengladbachem (2:4), kdy se Greuther ujal brzkého vedení, záhy však i díky vyloučení velezkušeného Kleineho o náskok přišel, a nakonec musel skousnout velmi hořkou pilulku, však začíná sílit kritika sudích... Před zápasem na Westfalenstadionu se však chce skromný nováček od kýženého problému odepřít. "Naši hráči se na utkání nesmírně těší, je to pro ně velký zážitek, který se jim před nedávnem sotva zdál. Čeká nás skvělá atmosféra, musíme se však zbavit strachu," vyhlásil Michael Büskens.

Přestože Marcel Schmelzer (zranění nohy) a Neven Subotić (tříslo) se nezúčastnili reprezentačního srazu, tak během týdne už byli zpátky v tréninkovém procesu, a jsou tím připraveni opětovně naskočit do základní sestavy. Problematické koleno však stále nepustí do hry kapitána Kehla. Alespoň na lavičku by měl prozatím usednout Jakub Blaszczykowski.

Thomas Kleine si musí za vyloučení proti Hříbatům odpykat jednozápasový trest, přičemž by ho měl, symbolicky proti svému kmenovému celku, nahradit Lasse Sobiech. Stejný zádrhel řeší Peković, svalové problémy dále trápí Mikkelsena a dlouhodobě jsou mimo Tyrala a Fall.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Reus, M. Götze, Großkreutz - Lewandowski
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - Nehrig, Sobiech, Mavraj, Schmidtgal - Fürstner, Prib - Sararer, Edu, Stieber - Asamoah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 18:30)
Nepsaným magnetem dvanáctého bundesligového kola bude bez pochyby utkání v BayAreně, kde domácí Werkself přivítá oblíbeného návštěvníka z Gelsenkirchenu. Bayeru se proti Schalke tradičně daří, naposledy však dvakrát padl.

Farmaceutický celek se po komplikovanějším rozjezdu dostal na správnou provozní teplotu a pod vedením ambiciózního trenérského dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski neprohrál dvanáct utkání v řadě (kromě bundesligy počítáme ještě Evropskou ligu a DFB-Pokal), až tvrdě narazil ve Volkswagen Aréně. Hladoví Vlci neměli na rozdíl od Bayeru v nohou utkání evropských pohárů (Leverkusen si po výhře nad Rapidem Vídeň definitivně zajistil postup) a drtivým nástupem rozhodli o svém triumfu, na který už hostující družina přes veškerou snahu nedokázala reagovat.

Porážka v automobilovém městě by však mohla mít na domácí mužstvo i pozitivní efekt - Leverkusen se už dříve častokrát nedokázal přizpůsobit daleko tvrdší hře protivníka a minulé utkání tento problém pouze vygradoval. "Musíme být fyzicky, ale i psychicky silnější než ve Wolfsburgu, kde už jsme však byli trochu unavení. Teď jsme však měli dostatek času na odpočinek," poznamenal Hyypiä.

Bayer neztratil posledních osm domácích zápasů (pět vítězství a tři remízy), do karet mu potom hraje i dlouhodobá statistika: Farmaceutici vyhráli proti Schalke pětadvacetkrát a pouze dva týmy mají v tomto ohledu horší bilanci (Kaiserslautern zaznamenal dvacet sedm porážek a Stuttgart má jen o stupínek pozitivnější skóre!). "Čeká nás velmi těžké utkání proti silnému týmu, ale pro nás je právě toto střetnutí dobrým způsobem, jak se poměřit se špičkovým mužstvem, které nám opět trochu více poodkryje úroveň, na níž se sami nacházíme," kvituje duel legenda finského fotbalu.

Také na druhé straně barikády nestojí žádné ořezávátko, naopak, Schalke tentokráte zachytilo úvod nového ročníku na jedničku a po jedenácti kolech má na svém kontě pěkných dvacet tři bodů, což pro die Knappen znamená druhý nejlepší rozjezd sezóny (pouze v ročníku 1971/72 zaznamenal modrobílý celek za stejné období rekordních osmadvacet bodíků!). K tomu navíc S04 exceluje i v LM, kde kraluje skupině B.

Hosté mohou v nadcházejících týdnech očekávat hodně obtížný los, který kromě bundesligových soubojů (Schalke má za sebou vítězné utkání s Werderem, po Leverkusenu pak následuje měření sil s Eintrachtem, HSV a Stuttgartem) opepří i poslední dva hrací dny Champions League, které mají pro Königsblauen rovněž primární důležitost. "Musíme se soustředit na Leverkusen, který hraje v posledních týdnech opravdu dobrý fotbal," řekl Huub Stevens, který varuje zejména před útočnou potencí Bayeru. "Mají opravdu bleskurychlý přechod do útoku," pochválil soupeře zkušený kormidelník.

Jestliže dlouhodobá statistika se naklání na domácí stranu, tak jedno významné prvenství si naproti tomu hýčkají na opačné straně: Schalke dokázalo před necelými sedmi lety zostudit Bayer rovnými sedmi trefami, které v součtu se čtyřmi zásahy soupeře znamenaly nejvyšší součet branek na jedno bundesligové utkání za posledních třicet let! Poslední roky už však ve vzájemných zápasech tolik gólů nepadá...

Bernd Leno a Simon Rolfes by se měli po problémech s loktem, respektive disciplinárním trestu vrátit do základní jedenáctky, přichystaný by měl být i Toprak, který si stěžoval na bolavá záda. Hrát nemohou Bellarabi (zánět stydké kosti) a Sam (svalové problémy), které doplňuje dlouhodobě indisponovaná dvojice Kadlec - Schwaab.

Druhá strana se musí vinou zraněného kotníku obejít bez Marca Högera, zkušeného Christopha Metzeldera potom stejně jako Atsuta Uchidu trápí svalové potíže.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Schürrle - Kießling
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höwedes, K. Papadopoulos, Matip, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfán, Holtby, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov11100132:430
2.Schalke 041172222:1223
3.Eintracht Frankfurt1162321:1620
4.Borussia Dortmund1154223:1219
5.Bayer Leverkusen1153319:1718
6.Hannover 961152424:1817
7.1. FSV Mainz 051152415:1317
8.Borussia Mönchengladbach1144317:2116
9.Werder Brémy1142518:1714
10.Hamburger SV1142511:1414
11.SC Freiburg1134414:1313
12.VfB Stuttgart1134412:1913
13.TSG Hoffenheim1133517:2312
14.Fortuna Düsseldorf1125410:1611
15.1. FC Norimberk113269:1711
16.VfL Wolfsburg113269:1811
17.Greuther Fürth111469:207
18.FC Augsburg111376:186
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30Borussia Dortmund - Greuther Fürth
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Schalke 04
neděle 15:30Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf
neděle 17:30TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Horn - Brecko, Maroh, McKenna, Hector - M. Lehmann, Matuschyk - Chihi, Jajalo, Clemens - Ujah

Vyzera to, ze Köln sa vratil k istote, co sa i v Mnichove vyplatilo. Takto ta zostava pre 2.BL nevyzera vobec zle a kludne by sa mohli vratit do boja o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Míša Brčko

Reagovat
Pospovič

si dělají řiť s BVB na E2 ne ? Dát přednost takovému zápasu před orussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart nebo Norimberk - Bayern Mnichov ? Bylo vůbec nějaké kolo kdy BVB nebyla v TV ?

Reagovat
DieFohlenBMG

jn nebo aspon hannover-freiburg taky čekám libovej fotbálek, furth je na es taky furt

Reagovat
Bayern +

Reagovat
JozkokozleJ

Z vykladu c. 1 si vyberam HSV - Mainz.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, jak se dneska prosadí superintergalaktický střelec Pekhart.

Reagovat
božský John

Dynamo konečně vyhrálo, hurá, sláva !

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, to je hustý, že se Eintracht ještě nikdy neutkal v mistrovském zápase s Augsburgem. To se jen tak nevidí.

Reagovat
penepi

Ty vole, oni nás dávajú v TV. Síce moc nechápem, ale zo sebeckého hľadiska ma to veľmi potešilo.

Reagovat
JozkokozleJ

Obvykle sa mi nepacia prejavy sklamania fanusikov Bayernu, ze zas dostalo prednost BVB, ale dnes to skutocne mal byt zapas 1.FCN - Bayern.

Reagovat
penepi

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Götze, Perisic - Lewandowski

Tak Ivan v základe, ale čakal som to. Teším sa aj z Kuby.

Reagovat
db18

divím se, že Ivan hraje, původně měl být opět na lavičce

Reagovat
Pospovič

Neuer - Rafinha, Van Buyten, Dante, Alaba - Tymoshchuk, Schweinsteiger - Muller, Kroos, Shaqiri - Mandzukic

Reagovat
db18

Paráda

Reagovat
db18

hehe, Mario Maria jen tak do základu nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole těch gólů v německu po pěti minutách

Reagovat
JozkokozleJ

Sakra, asi som stavil na zleho kona

Reagovat
DieFohlenBMG

hannover?

Reagovat
JozkokozleJ

HSV

Reagovat
slovaňáák

Dneska mohl Kloppo nechat Matse odpočívat..

Reagovat
DieFohlenBMG

ve všech zapasech uz padl aspon gol

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, nie, v jednom este nie.

Reagovat
DieFohlenBMG

jn vlatne ten hamburk

Reagovat
JozkokozleJ

A ani nic nenasvedcuje tomu, ze by nejaky padnut mal.

Reagovat
slovaňáák

Mario jako starej mazák.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ten rafinha je tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě horší Tymo, ten vůbec nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

oba už jsou venku naštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný match

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
penepi

My sme mali v Norimbergu najnudnejší zápas sezóny zatiaľ.

Reagovat
stas87

nehrig a sobiech vysledok je teda 3:1 ale zatial podla priebehu hry nie je greuther tolko prehravany domacimi ako sa cakalo je to taka klasika,penalta hlupa,hlupy aj prvy gol

götzeho gol parada

Reagovat
db18

Augsburg dal 3 góly a stejně prohrává Snad dneska dostane Petržela více prostoru - ikdyž na jeho postu hraje dneska zrovna Koo

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Bayern? Přišel jsem až bohužel na druhý poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

zasloený, jestli Bayern nezačne hrát, tak i ta remíze by byla nakonec dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužený :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Shaqiri docela umí bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Alaba je nehorazny smatlak.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi sem přišel provokovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.Jen rikam,ze je to nehorazne vemeno.Tim provokuju ?

Reagovat
smazaný uživatel

no panečku, ty budeš expert, kolik zápasů Alabi jsi prosimtě viděl? :-))

Reagovat
smazaný uživatel

0,48528

Reagovat
DieFohlenBMG

na kolika hodinách čj jsi prosimtě byl?

Reagovat
smazaný uživatel

0,48528

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v ČR jsem od šesté třídy+střední s maturitou a prvním rokem vejšku, tak si to spočítej ty kreténe

Reagovat
smazaný uživatel

a samozřejmě budu rád, když mě poučíš co tam mám špatně

Reagovat
smazaný uživatel

a odkud jsi? Jestli se teda můžu zeptat..

Reagovat
smazaný uživatel

Střední Gabon.

Reagovat
smazaný uživatel

Österreich

Reagovat
smazaný uživatel

No, nadávky ses naučil používat excelentně, když už jsi ten cizinec...

Reagovat
db18

to je to nejjednodušší, to zvládne i Ital, který je tu na týden na výměnym pobytu

Reagovat
db18

Alaba bez Alaby jako předseda bez předsedy

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli z toho Bayern vytěží 3 body, bude to obrovsky cenná výhra...přesilovka přišla jako dar z nebes.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. FCN hrají hrají druhý poločas jako prasata.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že je ta červéná nezasloužená...naopak...ten zápas je celkově od začátku tvrdý...jen to přišlo v dobrou chvíli a v docela nepodstatném souboji. Navrch chvilku poté, co zahrál Dante ve vápně rukou.

Reagovat
db18

To je vůl ten Gebhart... a doufám, že Pizza se probudí i v lize (a Neuer se udrží ve vápně)

Reagovat
jv

Co udělal Manu?

Reagovat
db18

(myslím, že balon byl ve vápně) chtěl akci vyřešit fotbalově, tak s míčem vyběhl z vápna, kde ho pak naštěstí fauloval hráč FCN, který, kdyby "přepl" rychleji mohl zakončovat na prázdnou bránu

Reagovat
jv

Takže od Neuera typická "adrenalinová oddechovka"...

Reagovat
Pospovič

hnus hnusem

Reagovat
blaugrana

Z akého prijebaného dôvodu nehral ani jeden z dvojcie Ribéry/Robben?

Reagovat
smazaný uživatel

to je hodně blbá otázka

Reagovat
smazaný uživatel

Svalová zranění.

Reagovat
db18

z důvodu repre-přáteláků

Reagovat
smazaný uživatel

Typickej zápas Bayernu v Norimberku, totálně na 3,14ču..

Reagovat
smazaný uživatel

Krutěhnusnopřisný výkon. Snad nejhorší zápas v sezóně. Ale dá se to omluvit, sešlo se víc faktorů, které znamenali ztráta bodů. Ztráta Ribéryho, Gustava, Robbena (klasika), nehrál ani Lahm a Javimar, navíc se nám tohle stalo před zápasem v Norimberce, kde jsme z posledních 5 zápasů 4x remizovali z toho 3x 1:1 ( ) takže bych tuhle prohru zas tolik nehrotil.

Reagovat
JozkokozleJ

V Nürnbergu, co tak pamätam, to od Bayernu poslednu dobu nebyvali nejak podarene zapasy. Nejak velke prekvapenie pre mna nevyhra Bayernu nie je. Na druhu stranu Jupp tou zostavou (hoc ciastone za to mohli i zranenia) siel nevyhre naproti. Pre BL dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští kolo a hlavně 1. to bude ten normální Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu remízu beru...Bayern obvykle zápasy s podobným průběhem prohrává. Norimberk měl dokonce šance zvrátit zápas na svou stranu. Ocenil bych, že v tom zápase byla spousta kvalitních tvrdých zákroků a hráči Bayernu se rvali a nenechali si nic líbit, prostě jim ten průběh nebyl lhostejný.

Jinak pro mě to zase takové překvapení není...považuji to za typický "bezribéryovský zápas", abych opět potěšil PV-maistera.

Reagovat
smazaný uživatel

Potěšil jsi mě a i já tě potěším. Zápas jsem totiž neviděl, takže se tu nebudu rozčilovat .

Reagovat
smazaný uživatel

Götze!!!

Reagovat
jv

Schürrle zase neskutečně, parádně jim to ve dvojici s Kießlingem sedí, jinak Schalke jsem dlouho neviděl zahrát hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán

Reagovat
stas87

machado a jeho oslava golu regensburg by si mal zmenit torhymne...to je ako na dedine pri zabave

sembolo celkom tazk k.o. pre union

Reagovat
db18

tu Torhymne jsem slyšel asi poprvé prý to je nějaký brazilský tradiční tanec

A doufám, že to pak nedopadne jak s Kölnem, kdy SSV v závěru zápasu dostali ještě 3 góly (no a mezitim už padl gól na 2:1 )

Reagovat
stas87

jj,ten zapas s kölnom si pamatam...teraz nechapem ten gol,hoffman si ide pre loptu a laurito mu neodtlaci teroddeho zapasu to kazdopadne pomoze

Reagovat
db18

já to zapl až v 25. minutě, tak se docela divim tomu, že se na začátku hrálo z obou stran na jistotu

Reagovat
stas87

na istotu? privela nepresnosti..sak aj prvy gol jahnu bol celkom komicky,lopta sa odrazila akurat do behu hraci domacich,jahn tam mal jednu sancu pri ktorej sa odrazila lopta na vapno ale strela isla nad branku a union mal trestnak mattuscky do muru a odrazenu loptu jopek poslaltiez nad

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, koukám, že ty se o víkendu opravdu nenudíš a sleduješ fakt všechno. Kdy začneš sledovat regionalní německou ligu?

Reagovat
stas87

tak mam teraz vela casu pri futbale sa aj ucim nemcinu tak aspon k niecomu je to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, na němčinu je to dobrý. Ale sledovat furt fotbal, to by mě jeblo. To si raději pusť film Šišanje...

Reagovat
db18

až tam bude Aachen

Reagovat
db18

dneska na to mam štěstí - jen párkrát to přepnu a vyděl jsem zatim všechny góly

Reagovat
JozkokozleJ

Ta torhymne je famozna. Ja som ju snad pocul uz u ineho BL klubu (Nemal chvilu nieco take Bayern?). Nikdy by som nepovedal, ze to je nieco brazilske. Mi to pride ako nefalsovane Bavorsko.

Skoda, ze to Union neudrzal (viem, vy fandite Jahnu).

Reagovat
db18

Jo, taky mne napadlo, že jí nejspíš měl Bayern (nebo něco podobného, kolem roku 2007) - a ten brazilský tanec už byl myšlen na oslavu Machada

Reagovat
JozkokozleJ

Hehe, ze som vobec pomyslel, ze to je brazilska hudba

Reagovat
db18

no, napsal jsem to předtim blbě, tak se ani nedivim...

Reagovat
JozkokozleJ

Ked uz bola rec o Torhymnach (pekne som si to vysklonoval), nasiel som suhrn:

1.BL

http://www.youtube.com/watch?v=kpsE3F0KlBE&feature=relmfu

- moj favorit je Frankfurt a Mainz, hoc v obdobnom videu, kde bol zostaveny rebricek, boli prave tieto dva na poslednych dvoch miestach.

2.BL

http://www.youtube.com/watch?v=5IWn-8BeKOw&feature=relmfu

- tu by som upozornil na Ingolstadt, dost vtipna. Zial v suhrne chyba Dresden a Jahn.

3.BL

http://www.youtube.com/watch?v=uMWWsUfzkmo&feature=relmfu

Reagovat
JozkokozleJ
Reagovat
stas87

prave tato melodia sa mi moc nepaci sice to ma vyjadrenie k bavorsku ale neoslovilo ma to..

co sa tyka BL tak pre mna asi v tomto poradi:

1.bayer

2.werder(aj ked sa mi paci len ta sirena )

3.hoffenheim

Reagovat
Arne

Ta je úžasná... Bayern si jí měl nechat, i když ta současná taky není špatná - když jí tam začnou řvát i lidi, je to jako v pekle.

Reagovat
stas87

fakt velke rozpaky zt prveho polcasu...ciste po futbalovej stranke sme jasne lepsi,kombinacne sa fortuna nechyta a niektore akcie boli podarene len chybala presnejsia prihravka

ku golu-neviem ci to mal lukimya vobec nacvicene s tym nabehom na hrot a ci o tom zvysok timu vedel,kazdopadne to co spravil schmitz bola kokotina ked vedel ze je pod tlakom tak tu loptu mal prihrat najblizsiemu volnemu spoluhraci a nie si pytat faul,este ku vsetkemu ked je sippel prilis benevolentny...hlavne k hracom fortuny

marko by sa mal spamatat je jedno co mu langeneke povedal ale je profi hrac a mal by udrzat nervy na uzde,zbytocna zlta,verim ze mu thomas cez pauzu dorazne pripomenie ze si nesmie nechat dat druhu zltu lebo by nas potom fortuna vybrejkovala

to ostatne plati aj pre lukimyu aj ostatnych,diskusie s rozhodcom su k nicomu,pri tej jednej situacii na konci polcasu ale sippel odpiskal kravinu eliovi ktory evidentne nefauloval,skor bol drzany hracom fortuny

cize zaverom-ukludnit sa,spresnit finalnu fazu a nieco tam spadne

Reagovat
JozkokozleJ

Musia otocit, asi po pol roku som vsadil

Reagovat
stas87

jednotku? ja mam len ze werder da gol...ciste futbalovo fortuna okrem jedneho ci dvoch brejkov nemala nic,toto sa mi nepaci,oni to proste chcu uhrat na nulu a tipujem ze ani snahu dat druhy gol nebudu mat

Reagovat
JozkokozleJ

Jednotku.

Mas pravdu, ze chcu uhrat nulu, no maju i naznaky kontier...

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes Arnautovic za polcas jeden a pol cervenej (ma zatial iba zltu). Werder by sa mal viac venovat hre, na druhej strane, Dusseldorfu zatial vychadza vsetko, i priazen rozhodcu v minisubojoch, ktora hracov Brem vyvadza z koncentracie.

Reagovat
JozkokozleJ

Bas Dost Takto si predstavujem kanoniera. Paradne chladnokrvne zakoncenie.

Reagovat
stas87

hoffe je podobne na tom ako werder,okrem delpierra a wieseho nemaju hraca starsieho 25 rokov a obcas robia naivne chyby ktore ich stoja body,ten druhy gol toho bol ukazkou kde sa z protiutoku stala sanca a gol

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda velkej sance Hoffenheimu v zavere polcasu, druhy polcas mohol byt o nieco zaujimavejsi uz od uvodu.

Vsimam si velmi caste nazory podporujuce omladzovanie za kazdu cenu a hlavne zatracovanie hracov, ktorym sa blizi tridsiatka, a to ja nemam rad.

Reagovat
stas87

jj to mal ibisevic dat a malo by to este naboj,takto cakam ze wolfsburg si pocka na chyby a vytresta hoffe.

Co sa tyka omladzovania-v dnesnom futbale a v BL obzvlast sa presadzuju mladsi hraci obecne,ak nie mladsi tak v strednom veku,hraci nad 30 rokov chodia dohravat karieru do 2.BL ci 3.ligy.Ak chces omladzovat tak dost zalezi od trenera a sportoveho manazer,treba Hoffenheim berie zamerne mladsich hracov lebo vedia ze ak zaziari tak ho hned predaju,tam je to celkom pochopitelne.Zalezi akym smerom sa chce klub uberat,je to proste viac faktorov a bolo by to na dlhu debatu,kazdopadne je skoda ze werder nema jedneho ci dvoch 30 rocnych hracov,na ihrisku je to obcas potreba.

Reagovat
db18

nejdříve: ještě tam je Salihović

a pak: Hoffenheim je sice klub z dědiny, ale Hopp začal investovat do mládeže a v mládežnických ligách byl Hoffenheim v nejvyšší soutěži už před áčkem a už nasbírali i tituly - a Hopp teď začal kritizovat, že se z té akademie ještě nic neukázalo...

Reagovat
stas87

na neho som zabudol,myslel som si ze je mu 26 len

ja to prostredie az tak nepoznam ale hoffe mi vzdycky prislo ako prestupna stanica za lepsim,nieco podobne ako udinese,babbel tych hracov nestava asi preto ze hoffe ma starosti a nie je na to vhodny cas momentalne?

Reagovat
stas87

joselu,ty vrah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele