Serie A - preview 13. kola

17.11.2012, 09:34, aktualizováno 19.11.2012, 08:40
Previews
AS Řím v minulém kole podlehl v derby Laziu a opět se mu vzdálily pohárové příčky, dnes bude tým trenéra Zemana ztrátu dohánět doma proti Turínu. Hosté jsou na tom aktuálně v tabulce o pět míst a tři body hůř než Římané.
AS Řím - Turín FC  (pondělí 20:45)
Domácí AS se bude vzpamatovávat z prohry, kterou utrpělo od Lazia. Tým českého trenéra Zdeňka Zemana se netají ofenzivním pojetím hry, to je ale blízké také jeho oponentu. Turín je zvyklý hrát se čtyřmi útočníky.

Před začátkem sezony by asi jen málokdo čekal, že nováčka z Turína a věčně ambiciózní římské Vlky budou nyní dělit jen tři body. I kvůli poslednímu zápasu, který AS nevyšel, však tato situace nastala a Turín by se určitě případnému bodovému zisku nebránil.

Evropské poháry se vinou nestálých výkonů a špatné defenzivy Římanům stále vzdalují a pokud se Giallorossi chtějí alespoň trochu přiblížit nejlepším týmům, musí nyní bezpodmínečně bodovat. Situace v první desítce se totiž stále vyrovnává a tak by se AS mohlo stát, že by se za určitých podmínek z první desítky dostalo.

Zdeněk Zeman bude v zápase pravděpodobně opět bazírovat na rozestavení se třemi záložníky a třemi útočícími hráči. Problém ale nastává mezi třemi tyčemi, brankáři Maarten Stekelenburg a Bogdan Lobont jsou zranění. A protože náhradní brankář Mauro Goicocechea v derby nepřesvědčil, možná se dočkáme zajímavé změny. Nekázeň hráčů Giallorossi dokumentují také karetní tresty pro trojici Daniele De Rossi, Panagiotis Tachtsidis a Nicolas Burdisso.

FC Turín cestuje do hlavního města přece jen v dobré náladě, k níž přispívá poslední výsledek. V obtížném zápase Turín přehrál Bolognu a odnesl si tři body, čímž navázal na nečekané jednobodové úspěchy proti Laziu a Neapoli. Nyní je místo očekávaného boje o záchranu čeká klidný střed tabulky. V případě bodového zisku se můžou svěřenci trenéra Ventury prodrat do první desítky.

Ofenzivní systém se čtyřmi útočníky se Turínu zatím vyplácí, a to především díky postavě Rolanda Bianchiho, který tým střelecky táhne. Vedle něj se postaví bývalý Říman Alessio Cerci. Touhu dokázat své kvality římským fanouškům bude mít také Matteo Brighi, který byl vedením AS označen jako nepotřebný hráč.

Venturu bude trápit spíše fakt, že si může vybírat - k dispozici má kromě Rumuna Suciua kompletní kádr. Poslední zápas mezi turínským FC a římskými Vlky se uskutečnil v roce 2009 a Římané z něj vyšli vítězně. Dnes budou spoléhat především na mladičkou hvězdu Erika Lamelu, který se trefil již osmkrát.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Castan, Marquinhos, Balzaretti - Florenzi, Bradley, Marquinho - Lamela, Destro, Totti
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Rodriguéz, D'Ambrosio - Brighi, Gazzi - Cerci, Bianchi, Sansone, Santana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Velmi zajímavý duel bude k vidění na Stadio Artemio Franchi, kam zavítá Atalanta. Domácí Fialky bojují o evropské poháry a zatím se jim daří. Nebýt bodového odpočtu, jejich konkurentem by ale byla i Atalanta.

Těžko říct, co přesně motivuje Atalantu k tak dobrým výkonům. Před začátkem sezony jí byly odepřeny dva body a očekával se boj o záchranu. Místo toho ale bergamský celek bojuje o poháry na šesté pozici. Poslední porážku jeho hráči okusili začátkem října z kopaček římských Vlků, od té doby se Atalantě velmi dobře daří pronásledovat majetnější a věhlasnější kolegy. Poslední tři zápasy dokonce znamenaly zisk devíti bodů, když Atalanta porazila i celky jako Neapol nebo Inter Milán.

Právě poslední výhra nad Nerazzurri vynesla Atalantě šesté místo a tým, který ještě před začátkem sezony sužovala korupční aféra se nadechuje k velkým věcem. Roli spasitele na sebe bere především útočník Germán Denis, kterému se v posledních duelech moc nedařilo, ale dvěma brankami potopil právě Inter.

Nicméně, hosté budou postrádat hned několik klíčových hráčů. Gianpaolo Bellini, Daniele Capelli, Adriano, Matteo Scozzarella a Ivan Radovanovič patří mezi zraněné, Parra a Peluso nemohou nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Domácí se ale také vezou na vlně euforie. Trenéru Montellovi se daří bojovat o nejvyšší příčky, jeho celek je prozatím na velmi slušném čtvrtém místě. Na první Juventus ztrácí toskánský klub pouhých sedm bodů, což před sezonou čekal pravděpodobně málokdo.

Fialky se opírají o nejlepší ligovou defenzivu, spolu s Neapolí a právě Jventusem obdržela jejich obranná linie jen devět branek. Bez bodů Fialky odcházely naposledy koncem září, kdy padly do rukou Interu, od té doby ale šest zápasů neprohrály a v suverénní jízdě by rády pokračovaly také na svém stadionu proti Atalantě.

Mnoho fanoušků si pamatuje zlaté časy, kdy ještě toskánský celek bojoval v Lize mistrů a neméně jich doufá, že něco podobného se Montellovým svěřencům podaří třeba už v příští sezoně. Klub je na nejlepší cestě zpět mezi elitu, neboť moudře investuje získané rozšiřující se kapitál a rád by se opět utkal s nejlepšími. V tom mu nepomohou obránce Camporese a ofenzivní eso Stevan Jovetič, oba jsou zranění.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Rodriguéz, Tomovič - Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Ljajič, Toni
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Manfredini, Brivio - Schelotto, Carmona, Cigarini, Bonaventura - Moraléz - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Souboj ze druhé poloviny tabulky uvidí diváci na stadionu Renata Dall'Ara. Předposlední Boloňa přivítá Palermo, které se ještě donedávna potloukalo v sestupových vodách. Sicilané ovládli poslední vzájemná střetnutí a vzhledem k aktuální formě jsou přeci jenom mírnějším favoritem.

Boloňa se výsledkově trápí. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho nevyhráli šest kol v řadě a v tabulce už klesli na předposlední místo. Hůře už je na tom v italské nejvyšší soutěži pouze Siena. Boloňa před týdnem nastoupila k utkání na půdě turínského FC a po jediné brance D'Ambrosia prohrála nejtěsnějším rozdílem. Začíná se tak spekulovat o možném odchodu kouče Pioliho, jenž ale má ve vedení plnou podporu.

"Situace je kritická, ale ještě není rozhodující. On má mojí maximální důvěru, a to jako člověk, i jako trenér. Musíme zůstat jednotní, to je jediná cesta z této situace," podržel trenéra Pioliho prezident klubu Albano Guaraldi.

Palermo se sice z nejhoršího vyhrabalo, už není poslední, ovšem stále má co dělat, aby opět nespadlo do sestupových vod. Zatím to také vypadá, že sicilskému celku pomohlo angažování trenéra Giana Piera Gasperiniho. Ten po nepříliš přesvědčivém začátku začal se svým týmem sbírat body. Vždyť ze sedmi posledních duelu prohráli hosté jen jediný, a to ten v Římě s AS 1:4.

Boloňa i Palermo jsou na tom, co se týče absencí hráčů, stejně. Na domácí straně budou scházet Carvalho, Acquafresca, Natali a potrestaný Portanova. Na té druhé jsou mimo Hernandez, Miccoli, Mantovani a Cetto.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
AGLIARDI - ANTONSSON, SØRENSEN, CHERUBIN - GARICS, PEREZ, TAIDER, MORLEO - DIAMANTI - GABBIADINI, GILARDINO
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
UJKANI - MUŇOZ, DONATI, VON BERGEN - MORGANELLA, BARRETO, KURTIČ, GARCIA - ILIČIč - BRIENZA, DYBALA
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Parma FC  (neděle 15:00)
Na Stadio Friuli se utkají dva severoitalské celky, tedy Udinese Calcio a FC Parma. Zároveň se jedná také o dva sousedy v tabulce. Domácím patřila před tímto kolem desátá pozice, Parmě devátá. U Udinese se také jedná o generálku na čtvrteční utkání EL proti Machačkale.

Udinese stále nemůže výsledkově navázat na loňskou sezonu a v té letošní zatím tápe. Trenér Francesco Guidolin však nabádá k trpělivosti. "Tento tým Udinese potřebuje podporu fanoušků, neboť je to nový a mladý tým. Doufám, že moji kluci jsou stále chloubou tohoto regionu. Možná je ligová situace jiná, než tomu bylo v minulých sezonách, ale to neznamená, že budeme zapomínat na snahu, kterou kluci každou neděli vyvinou," bránil svůj tým trenér Francesco Guidolin.

Ta se na rozdíl od loňské sezony výrazně zlepšila a paradoxně jí herně neublížil odchod Sebastiana Giovinca. Gialoblu po třech vítězství přeci jenom trošku ztratili dech. Na hřišti Pescary překvapivě prohráli 0:2 a v minulém kole nedokázali porazit ani další tým bojující o záchranu, tentokráte poslední Sienu, se kterou si rozdělili body za remízu 0:0.

"Pokud dáme Udinese stejnou šanci, jakou jsme dali Sieně, tak nás ztrestají. Udinese má technické hráče, takže pokud jim nabídneme šance ke skórování, jen zřídkakdy pohrdnou," varoval před domácími kouč Parmy Roberto Donadoni.

Francesco Guidolin nemůže počítat s Benatiou, Pinzim, Gabrielem Silvou, Murielem a suspendovaným Danilem. Parma je na tom o trošičku lépe, vedle potrestaného Biabianyho bude scházet pouze Galloppa.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
BRKIČ - ANGELLA, CODA, DOMIZZI - BASTA, PEREYRA, ALLAN, BADU, PASQUALE - MAICOSUEL, DI NATALE
Parma FC - pravděpodobná sestava:
MIRANTE - ZACCARDO, PALETTA, LUCARELLI - ROSI, MARCHIONNI, VALDES, PAROLO, GOBBI - SANSONE, AMAURI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - Delfino Pescara  (neděle 15:00)
Poslední Siena svede na svém stadionu souboj s nováčkem z Pescary. Ten je ale proti předpokladům na lepší pozici. Oba celky ale poslední dobou trápí především ofenzivní fáze - který z nich se o víkendu prosadí?

Střelecká produktivita je slovo na hony vzdálené především Pescaře. Ve dvanácti zápasech totiž tým trenéra Stroppy vstřelil pouhopouhých devět branek - nejméně ze všech účastníků Serie A. Zároveň obdržel 23 gólů, což nenasvědčuje nijak kvalitní obraně.

Domácí Siena je na tom ještě mnohem hůř. Se sedmi body je poslední tým a nese na svých zádech všechny týmy ligy. Může se vymlouvat jen na jednu věc - bodový odpočet, který znamenal mínus šesti bodů ještě před začátkem sezony. Otázkou je, nakolik budou tento fakt zohledňovat její fanoušci.

Pokud něco v současné chvíli může toskánský celek zdobit, je to defenziva. Pouze pět týmů (jmenovitě Neapol, Juventus, Inter, Fiorentina a Turín) obdrželo méně branek. Nejlepší obranou je ale útok, toto pravidlo by v neděli proti Pescaře Siena ráda potvrdila. I přes prohru s Cagliari se ale Siena dokázala vzchopit a z dalších dvou zápasů si odnesla dva body.

Některá média již vidí trenéra Stroppu nezaměstnaného, to se ale v žádném případě neshoduje s pohledem vedení klubu. Prezident Daniele Sebastiani právě naopak plně důvěřuje Stroppovi a při každé příležitosti nezapomíná vyzdvihovat jeho kvality.

"Giovanni Stroppa je stále naším trenérem a nadále jím zůstane. Jak dlouho to budu muset opakovat? Radši prohraji se zápalem, než sledovat hráče, kteří si nedokáží vytvořit žádné šance," tvrdí Sebastiani.

Uvidíme, jak dlouho to bude ještě muset opakovat. Každopádně, pokud se má Pescara zachránit mezi prvoligovými týmy, bylo by asi dobré porazit toho úplně posledního. V tom jí nepomůžou Matias Martinéz, Ze Eduardo, Reginaldo a Massimo Paci. Pescara nepovolá do boje Christiana Terlizziho, Gastona Brugmana, Giuseppeho Colucciho, Alessandra Crescenziho a Luku Savelloniho. Poslední duel mezi zmiňovanými týmy se odehrál před téměř dvěma lety v rámci Serie B a skončil těsnou výhrou Sieny.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Contini, Felipe - Angelo, Vergassola, Bolzoni, Del Grosso - Valiani, Rosina - Calaiò
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Cosic, Romagnoli, Bocchetti - Zanon, Nielsen, Cascione, Quintero, Modesto - Abbruscato, Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Interu Milán se po minulém kole vzdálila první pozice na čtyři body, ale po tomto kole může vše opět jinak. Juventus ve včerejším utkání remizoval, takže v případě vítězství Interu nad Cagliari zůstane mezi prvním a druhým místem dvoubodová propast.

Nerazzurri přišli v minulém kole o zajímavou sérii vítězství, když podlehli Atalantě Bergamo 3:2. Po vítězném derby D'Italia nad Juventusem se Inter dostal na dostřel prvního místa, avšak po utkání s Atalantou ztráta na vedoucí Juve vzrostla opět na čtyři body. V tomto kole se Inter představí doma proti relativně oblíbenému soupeři. Stramaccioniho svěřenci na Cagliari umí, což dokazuje vynikající vzájemná bilance. Z patnácti vzájemných střetnutí prohrál Inter pouze jedinkrát.

O svojí sérii prišlo i Cagliari, které po čtyřech výhrách nestačilo na Fiorentinu. V minulém kole se zrovna také příliš nevyznamenalo, neboť doma pouze remizovalo s Catanií 0:0. Sardiňané zatím balancují na hranici první a druhé poloviny tabulky a sestupové pásmo se jim úspešně vyhýbá, tedy alespoň prozatím.

"Je to tým plný vítězů, navíc hrají skvělou sezonu, takže nesmíme oslabit naší bdělost, a to ani na vteřinu. Inter má opravdu silné útocníky, kteří vás mohou kdykoliv ztrestat," varoval před silou Interu obránce hostí Luca Rossettini.

Milánskému celku budou scházet Obi, Mariga, Sneijder, Chivu a Stankovic. Trenér Andrea Stramaccioni ale má k dispozici adekvátní náhradu. Na druhé straně si Pulga-Lopez nemusí lámat hlavu se složením základní sestavy. Cagliari má kompletní kádr, což bude na stadionu Giuseppe Meazzy jistě dobrou výhodou.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - SILVESTRE, RANOCCHIA, JUAN JESUS - J.ZANETTI, GARGANO, CAMBIASSO, NAGATOMO - PALACIO, MILITO, CASSANO
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
AGAZZI - PISANO, ROSSETTINI, ASTORI, AVELAR - DESSENA, CONTI, NAINGGOLAN - COSSU - PINILLA, SAU
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na horkou sicilskou půdu Catanie zavítá venku nemastné a neslané Chievo. Bilance venkovních zápasů Fly Donkeys je vyloženě příšerná - pět zápasů, pět proher. Povede se veronskému týmu konečně venku bodovat či dokonce zvítězit?

Catania si stále udržuje poměrně solidní výkonnost a aktuálně okupuje osmé místo. Sicilané také navázali na kanonádu proti Laziu. Na Sardinii proti Cagliari sice branku nevstřelili, ale konečný bod za remízu 0:0 je přeci jenom dobrý. Na Elefantini teď čeká až patnáctý tým soutěže Chievo a vzhledem ke vzájemné bilanci se jedná o velice neoblíbeného soupeře. Veronský celek na Catanii umí. S Catanií naposledy prohrál před více než čtyřmi roky, od té doby si převážně připisoval vítězství.

Chievo ale zatím není na sestupových pozicích jen díky domácím zápasům. Zde je Chievo alespoň konkurenceschopné, venku je to totiž ohromná bída. Jako jediný tým z celé nejvyšší soutěže zatím venku nebodovalo, a takováto bilance by mohla později Veronským hodně uškodit. Fly Donkeys se naposledy představili doma proti Udinese a připsali si poměrně cennou remízu 2:2. Ještě předtím hosté cestovali na San Siro. Zápas v Miláně ale vůbec nezvládli a nakonec odjížděli s pětibrankovým debaklem.

Elefantini nastoupí bez zraneného Keka, Augustyna a Sciaccy. Situace v tábore hostí je více problematická. Na marodce Chieva totiž zustávají Squizzi, Papp, Cruzado, Frey a Rigoni, který je navíc ještě v karetním trestu.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, SPOLLI, LEGROTTAGLIE, MARCHESE - IZCO, LODI, ALMIRON - BARRIENTOS, BERGESSIO, GOMEZ
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - SARDO, ANDREOLLI, DAINELLI, DRAMÉ - VACEK, GUANA, HETEMAJ - LUCIANO, THÉRÉAU, PELLISSIER
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Janov CFC  (neděle 20:45)
Rok a půl se v Janově čekalo, až proti sobě opět vyběhnou dva tamní kluby k velkému městskému derby. Fanoušci si ale rozhodně nepředstavovali, že to bude za takové situace, jaká aktuálně v obou táborech panuje. Vždyť janovské CFC i Sampdoria prohrávají jeden zápas za druhým, padají vstříc sestupovým zónám a očekává se nejhorší...

Loni se janovské derby nemohlo odehrát, protože byla Sampdoria ve druhé lize, a klidně se může stát, že příští rok bude situace podobná. Grifové totiž zatím dělají všechno pro to, aby svého městského rivala následovali a minimálně jeden rok si od Serie A odpočinuli. To však samozřejmě vůbec nechtějí slyšet fanoušci, a tak se bouří. A to platí o obou janovských klubech.

Na Marassi bude v neděli večer psán jako domácí klub Sampdoria, která by se soupeři ráda pomstila za poslední derby. Vždyť prohra ve 36. kole předminulé sezony prakticky pečetila sestup Sampdorie. Grifové se navíc v tom zápase vítězně trefili až v šesté minutě nastavení.

To už je ale relativně dávná historie, v přístavním městě se musí řešit aktuální problémy. Vždyť Sampdorie je s deseti body čtvrtá od konce, když prohrála sedm posledních duelů, Janov jich prohrál posledních pět, ale je na tom ještě hůř, třetí od konce s devíti body. Při pohledu na tyto statistiky je jasné, že pozice trenérů Cira Ferrary a Gigiho Delneriho jsou hodně nejisté. Druhý jmenovaný přitom usedl na lavičku Rossoblu teprve před čtyřmi zápasy. Nepovedlo se mu však s Janovem prakticky nic udělat a nejlepší výkon jeho svěřenci předvedli minulý týden, ale stejně prohráli 2:4 s Neapolí.

Oba trenéry spojuje neúspěšné působení v Juventusu a nyní zase to, že se v pondělí v případě neúspěchu mohou ocitnout bez práce. Jen stěží totiž prezidenti obou mužstev překousnou prohru v derby, když by šlo už o osmou, respektive šestou porážku v řadě. Navíc v Sampdorii už začali protestovat fanoušci - nejprve zastavili klubový autobus po poslední prohře s Palermem, a pak při středečním tréninku odpalovali dýmovnice.

"Máme za sebou sedm proher a právě teď potřebujeme víc než kdy jindy sebevědomí. Tenhle zápas je ohromně důležitý pro morálku i postavení v tabulce," uvědomuje si viceprezident Sampdorie Edoardo Garrone.

Je zkrátka cítit, že jde o prestižní derby a ačkoliv je situace v obou táborech taková, jaká je, nikdo si nepřeje zaváhat. To ostatně potvrzují slova bývalého ředitele Sampdorie Sergia Gasparina. "Prohra ještě neznamená sestup, ale bude znamenat trápení a muka následující čtyři a půl měsíce, než přijde další derby."

V neděli večer se tak snad máme na Marassi na co těšit. Obě strany mají jisté absence, Sampdoria je bez Gaetana Berardiho a Nicoly Pozziho, nejistý je start útočníků Maxiho Lopeze a Edera. Pokud by došlo na nejhorší a Ciro Ferrara by neměl ani jednoho z nich k dispozici, musel by do útoku nejspíš vyslat mladíky Icardiho a Krističiče. Rossoblu budou postrádat Damiana Ferronettiho, Juana Manuela Vargase, Anselma a Cristobala Jorqueru. Menší problém si z reprezentačního srazu přivezl Juraj Kucka, ale měl by hrát.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - De Silvestri, Gastaldello, Rosini, Costa - Krstičič, Maresca, Obiang, Poli, Estigarribia - Icardi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirisi, Granqvist, Bovo, Moretti - Jankovič, Toszer, Kucka, Antonelli - Borriello, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - SS Lazio  (sobota 18:00)
Málokdo (a fanoušek Pescary obzvláště) zapomněl na minulé kolo, v němž Stará dáma nadělovala s velkým předstihem vánoční dárky pro své fanoušky. Konto Pescary zatížila šesti góly. V sobotní večer ale přijíždí mnohem nebezpečnější soupeř - římské Lazio.

Dlouhotrvající neporazitelnost Juventusu dospěla ke konci. Nad síly Bianconeri byl milánský Inter, který tím uťal dlouhou sérii těsně před padesátkou. Turínský gigant ale zareagoval tím nejlepším způsobem - v rámci Ligy mistrů porazil dánský Nordsjaelland 4:0 a oživil své naděje na postup z těžké skupiny. O následujícím zápase s Pescarou již byla řeč v úvodu. Do klání proti Laziu nastupuje Juventus s působivým skóre 10:1.

Ani díky hattricku Fabia Quagliarelly z posledního zápasu ale nemá Juventus pozici lídra tabulky úplně nejjistější. Inter se na turínský klub dotahuje a v současnosti mu chybí jen čtyři body. Trenér Antonio Conte věří, že porážka od Nerazzurri připomene hráčům Juventusu, že pokud nedají do každého zápasu sto procent, mohlo by se jim to vymstít. Jeho svěřenci navíc vstupují do velmi důležité části sezony, čekají je totiž těžké zápasy s Chelsea a Šachtarem.

Mozek Andrea Pirlo kvůli kartám nebude schopen nastoupit, jeho místo by měla zaujmout senzace Staré dámy s jmenovkou Pogba. Dalším absentujícím hráčem bude obránce Paolo De Ceglie, do utkání by ale měl zasáhnout Mirko Vučinič. Stále možný je také návrat "ztraceného syna" Pepeho.

Juventus sice v minulým kole vysokým rozdílem vyhrál, ale něco mnohem cennějšího se povedlo Laziu. Biancocelesti totiž v neděli odpoledne porazili svého největšího rivala - AS Řím. Slavné derby vyhráli již potřetí za sebou a i díky tomu obhajují pátou příčku. A to je příčka pohárová.

Kdo se určitě nepodívá na hrací plochu, to bude především duo Stefano Mauri - Senad Lulič. Prvně jmenovaný dostal v závěru Derby della Capitale červenou kartu, Lulič byl napomínám žlutou kartou a protože jich má víc, než je zdrávo, bude muset vynechat prestižní zápas s Juventusem. Miroslav Klose, který se dlouhodobě uvádí jako skvělá posila, sice vynechal kvůli zranění reprezentační zápas, ale o víkendu by již měl být připraven připsat si na svůj účet další bod.

Statistiky mluví jasně ve prospěch lídra tabulky, protože Bianconeri nad Binacocelesti zvítězili třiačtyřicetkrát. Lazio obralo Juventus o všechny body jen osmkrát. V posledním zápase vyhráli Conteho svěřenci 2:1, z přímého kopu se trefil Alessandro Del Piero.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Isla, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Quagliarella
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Candreva, Hernanes, Ledesma, Brocchi, Gonzaléz - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (sobota 20:45)
Velkým šlágrem odstartuje další kolo italské Serie A. SSC Neapol doma přivítá dalšího pohárového účastníka AC Milán. Favoritem bude hned z několika důvodů Neapol, která je v lepší formě a její kádr je více méně delší dobu pohromadě. Herní mizérie Milána se odráží v tabulce, Rossoneri jsou až třináctí a na to v Miláně rozhodně nebyli zvyklí.

Neapol po menším výpadku zase začíná nabírat formu, což v minulém kole domácí soutěže pocítil Janov (2:4). Zadařilo se i v Evropské lize, kde díky čtyřem brankám Edinsona Cavaniho přestřílela Dněpr Dněpropetrovsk shodným výsledkem, tedy 4:2. Azzurri si aktuálně drží třetí příčku, která znamená start v play-off Ligy mistrů. Zezadu se ale na Mazzarriho svěřence tlačí Fiorentina a především Lazio. Neapol navíc ve čtvrtek čeká další důležitý zápas Evropské ligy na hřišti švédského AIK Stockholm.

Vraťme se ale k zápasu s AC Milán. Neapol je považována za favorita, ale trenér Walter Mazzarri se tomuto srovnání přeci jenom brání. AC sice není ve skvělé formě, v létě dokonce pustilo mnoho velkých hráčů, ale pořád je to přeci jenom AC Milán. "Mají hvězdné hráče, kteří mohou kdykoliv rozhodnout," upozorňuje Walter Mazzarri.

AC Milán je sice AC Milán, ale ten nadále předvádí nevyrovnané a spíše špatné výkony. Po domácí remíze 1:1 s Málagou v rámci Ligy mistrů se Rossoneri předvedli ve šlágru kola doma proti Fiorentině. Jenže Allegriho svěřenci zápas nezvládli, prohráli 1:3 a v tabulce opět spadli, tentokráte na třinácté místo. Pro fanoušky tradičního milánského velkoklubu je to nepěkný pohled, navíc zápas na Neapoli jim může přidělat další vrásky na čele. Také AC hraje v týdnu veledůležitý zápas evropských pohárů, konkrétně Ligy mistrů. Utkání na půdě Anderlechtu Brusel dost možná napoví, jestli se Rossoneri podívají do další fáze milionářské soutěže či nikoli.

"Ještě je čas zvednou se nahoru. Od nynějška do 22. prosince stále existuje spousta důležitých ligových zápasů, i zápasů Ligy mistrů a my se na ně soustředíme," prohlásil Massimiliano Allgeri, jemuž vedení klubu několikrát prokázalo důvěru.

Proti Milánu nebude moci nastoupit makedonský útočník Goran Panděv a také švýcarský zadák Valon Behrami, jenž si odpykává karetní trest. Situace Milána je horší. na marodce zůstávají Mesbah, Strasser, Didac Vila, Muntari, Antonini, Abate a Bonera. Mimo zůstává i kapitán Massimo Ambrosini, jenž je stejně jako na druhé straně Behrami v karetním trestu.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
DE SANCTIS - CAMPAGNARO, CANNAVARO, GAMBERINI - MAGGIO, INLER, DŽEMAILI, ZUŇIGA - HAMŠÍK - INSIGNE, CAVANI
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - DE SCIGLIO, MEXES, ACERBI, CONSTANT - EMANUELSON, MONTOLIVO, NOCERINO - BOJAN, PAZZINI, EL SHAARAWY
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC12101129:931
2.Inter Milán1290324:1327
3.SSC Neapol1282220:926
4.ACF Fiorentina1273219:924
5.SS Lazio1271419:1722
6.Atalanta Bergamo1262413:1518
7.AS Řím1252528:2317
8.Calcio Catania1244415:1616
9.Parma FC1244414:1616
10.Udinese Calcio1236316:1815
11.Cagliari Calcio1243511:1715
12.Turín FC1236313:1014
13.AC Milán1242618:1614
14.Città di Palermo1225511:1711
15.Chievo Verona1232712:2311
16.Delfino Pescara123279:2311
17.UC Sampdoria1232713:1810
18.Janov CFC1223712:199
19.Bologna FC1222812:188
20.AC Siena1234512:147
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (783)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele