Ruská Premier liga - preview 16. kola

17.11.2012, 08:58, aktualizováno 19.11.2012, 08:34
Previews
Těrek se zatím statečně bije o poháry a dnes jede do Krasnodaru s cílem udržet za sebou značnou bodovou propast. Rád by ji zmenšil například moskevský Lokomotiv, který se představí na půdě třinácté Samary.
Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva  (pondělí 14:45)
V první pondělní dohrávce 16. kola se nám přivítají Křídla Sovětů Lokomotiv Moskva. Ani jeden z týmů se nemůže chlubit valnou formou a oba shodně naposledy vyhrály v září, přesto mají zcela odlišné starosti v tabulce.

Samara na tom není dobře. Poslední čtyři kola nezískala ani bod a tento neutěšený stav stál místo trenéra Kobeleva, po kterém přebírá mužstvo jeho asistent Cyngankov. V souvislosti s uvolněným místem v Samaře se začalo spekulovat o jménech jako je Anatolij Bajdačnyj nebo Vjačeslav Groznyj. Není pochyby, že by hráči Samary potřebovali nový impuls, vždyť horší obranu má jenom Saransk a útok naopak pouze Rostov. Letos hlavní zodpovědnost stojí na Luisi Caballerovi, navíc tým rozhodně vyhlíží probuzení Sergeje Kornilenka, který v minulém roce dokázal za Křídla nasázet 10 branek ve 22 zápasech. Cygankov se však stále nebude moci opřít o Pjotra Němova, který však už začal trénovat, nově ovšem také o běloruského obránce Verochovcova. Vykartován je i nejlepší střelec Křídel, už zmiňovaný Caballero.

Lokomotiv přes příšernou formu, která se s ním táhne už 2 měsíce, stále zůstává v horní polovině tabulky. Ani předváděná hra, ani výsledky neoslabují pozici Slavena Biliće. Tento zápas, však bude určitě pro Loko velmi důležitý, zejména kvůli získání sebevědomí. Kdyby nedokázali porazit ani soupeře, který je v podobné herní krizi, nabízela by se opravdu už jen otázka - Koho by Loko tedy porazit mělo? Lodivod hostů se nebude moci opřít o Alberta Zapatera, Jána Ďuricu, Maicona, Dmitirje Torbinského, nejistý je pro zápas v Samaře i Alexander Samedov.

Zápas je nplánován na 14:45 CET pod vedení pana Sergeje Ivanova z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.50 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Těrek Groznyj  (pondělí 16:45)
Závěr 16. kola obstarají celky FK Krasnodar a Těrek Groznyj. Přestože týmy v tabulce dělí jen dvě místa, bodů ztrácejí domácí na svého soka plných devět a určitě by rádi tuto ztrátu snížili.

Krasnodarští se nemohli úplně dokonale připravit na svého dnešního soupeře. Devět hráčů si plnilo reprezentační povinnosti a útočník Jura Movsisjan si stále léčil své zranění, k dispozici by neměl být ani proti návštěvě z Čečenska. Vzhledem k jeho absenci, upírají se oči domácích příznivců nejvíce k duu Wanderson, Konaté, které by mělo obstarat většinu ofenzivní produkce. Kvůli červené kartě proti Spartaku nebude k dispozici ani stoper Martynovič.

To hosté se mohli připravovat téměř kompletní. Po vítězství nad Saranskem, dal kouč hostů, Stanislav Čerčesov, týmu dva dny volna na vydechnutí a reprezentačního srazu se zúčastnil pouze Polák Komorowvski. Těrek po počáteční jízdě vypadl z pozic zajišťujících evropské poháry, ovšem určitě se na ně bude chtít vrátit. Dvojice Lebeděnko, Aílton by k tomu měla rozhodně dopomoci, stejně jako možný návrat Poláka Macieje Rybuse z marodky. Na ní by se měli však stále nalézat Mguni s Josém Mauríciem, naopak zdá se, že Martin Jiránek, který si odnesl lehké poranění ze zápasu se Saranskem, bude hrát.

Zápas odstartuje v Krasnodaru v 16:45 CET pan Alexander Jeskov původem z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Amkar Perm  (neděle 10:30)
Nedělní program načne duel mezi moskevskými Armějci a Amkarem z Permi. Domácí mohou navýšit náskok na čele ligy. Povede se jim to?

CSKA se nachází ve výborném rozpoložení a naposled prohrálo a zároveň ztratilo na konci září. Od té doby jen samé výhry. Po rozpačitém startu musí být vedení spokojené. Armějci v minulém kole zavítali na hřiště Kubaně Krasnodar a podle očekávání vyhráli. Novým hrdinou červenomodrých se pomalu ale jistě stává mladý Ahmed Musa. Nigerijský útočník, jenž měl roli takového tichošlápka v pozadí za Necidem, Doumbiou a Wagnerem, dostal při odchodech a zraněních šanci a zatím jí využívá. Krasnodaru dal dvě branky, třetí přidal Švéd Elm, který společně s krajanem Wernbloomem plní roli gólového spasitele, podobně jako Musa. CSKA v tomto utkání nepomůže zraněný Mark González.

Amkar po slavné výhře na hřišti Lokomotivu usnul na vavřínech a dvakrát prohrál. Naposled na hřišti Rostova. Tým z jižního Ruska dal Uralanům na cestu nepopulární trojku a Permjaci si navíc herně ani neškrtli. Po slibných výkonech, kdy se snažili hrát fotbalově a zejména Grišin s Pejevem hráli skvěle, tak by se nový kouč měl pokusit vrátit Amkar k jeho staré hře, která za moc nestála, ale výsledky přinášela, jinak budou mít červenočerní problémy se záchranou...

Zápas začne v 10:30 CET a bude jej řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.25 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Mordovija Saransk - Kubaň Krasnodar  (neděle 13:00)
Pro nezaujatého fanouška možná nezáživný zápas, ale pro fanouška Saransku může být duel s Kubaní klíčový. Někde už Mordovija zabrat musí. Kubaň bude však tvrdým oříškem.

Mordovija nevyhrála už dlouhá čtyři kola. A herně to taky za moc nestojí. Mužstvo působí ospalým a odevzdaným dojmem. Důkazem tomu je poslední duel proti Groznému, kde hosté odehráli příšerné utkání. domácí Těrek si dělal prakticky, co chtěl a hosté se poprvé za půlku dostali snad v 80. minutě a po zásluze prohráli 2:1. Jediným příslibem je výkon útočníka Muchamecina. Ten se jako jediný snaží a rve se celý zápas, navíc dal v minulém kole gól. Hlavně on by měl zařídit nějaké body... Vedení Mordovije skokově snížilo ceny vstupenek na nějakých 15-30 korun, aby nahnalo na stadion také nějaké fanoušky. Snaží se dělat možné i nemožné.

Kubaň se

drží v poklidném středu tabulky. V minulém kole doma hostila silné CSKA a lídrovi tabulky nestačila. Domácím došel dech a Armějci byli nad jejich síly. Kubaň také drží zajímavou sérii, kdy jeden zápas prohraje a dva poté vyhraje. Vzhledem k minulé prohře s CSKA víme, co by mělo následovat. Mužstvo z jižního Ruska by mělo přijet do Saransku v nejsilnějším možném složení, nikdo se při reprezentačních povinnostech nezranil.

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.80 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anži Machačkala - FK Rostov  (neděle 15:30)
Nedělní program zakončí duel mezi sousedy z oblasti jižního Ruska. Anži přivítá Rostov. Domácí jsou pochopitelně horkým favoritem na tři body.

Anži v minulém kole zavítalo na stadion moskevského Lokomotivu a podle předpokladů zde neprohrálo. Avšak přes bodový zisk v podobě remízy nemůže být Guus Hiddink spokojený, protože oslabený a v krizi hrající Lokomotiv svého soka přehrál a Dagestánci mohli děkovat především Gabulovovi za skvělý výkon. I tak však v Machačkale vládne dobrá nálada, protože Anži z posledních deseti utkání prohrálo pouze jednou a vyhřívá se na pěkném druhém místě tabulky s prvním CSKA na dostřel. Jedinou špatnou zprávou tak je zranění Fedora Smolova, jenž poprvé hrál za národní tým Ruska a hned se zranil. Jeho léčba si vyžádá prý tři týdny. Eto'o a Traoré se vrátili celí a útočná fáze tak bude stát na nich.

Miodrag Božovič si mohl po minulém kole mnout ruce. Rostov doma rozebral Perjmaky a zvítězil 3:0. Hráči hráli tak dobře, že dostali tři dny volna. Ty využili na léčení svých šrámů. Bohužel, doléčit se nepovedlo Sinamu Pongolla a Gackana, kteří se právě v duelu s Amkarem zranili a v Machačkale nenastoupí. Naopak, do tréninkové skupiny se vrací zadák Okoronkwo. Zdroje kolem Rostova navíc hlásí, že zraněný Holenda se léčí rychle a mohl by být snad už na lavičce. Uvidíme, jak se oslabený útok Rostova popasuje s obranou Anži.

Zápas začne v 15:30 CET a bude jej řídit pan Arslanbekov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Spartak Moskva  (sobota 10:30)
Šestnácté kolo odstartuje duel mezi Volgou a Spartakem. Favorit je zcela jasný. Hosté by si podle všech předopokladů měli odvézt všechny tři body.

Volga si sice v poslední době docela polepšila a vyhrabala se z příček zajišťujících přímý sestup, ale stále to není ono. Povolžané v minulém kole doma očekávaně podlehli mistrovskému Petrohradu 1:2. Jenže svěřenci Gadžiho Gadžijeva nesehráli vůbec špatné utkání a jen díky umu Alexandra Keržakova nakonec nebrali ani jeden bod. Samotný Gadžijev může být s formou týmu spokojen. Volga za poslední měsíc vyhrála dva zápasy, v jednom remizovala a prohrála až se Zenitem. Bohužel, modrobílým v tomto duelu nepomohou zranění Grigalava se Sarkisovem.

Forma moskevského Spartaku má stoupající tendenci. Emeryho skvadra vyhrála poslední tři zápasy a nedostala ani jednu branku. Opravdu impozantní. Naposled to odskákal oslabený Krasnodar, který si proti kompaktně hrající obraně ani neškrtl. Další dobrou zprávou pro fanoušky Spartaku byl zdárný návrat všech legionářů, kteří v týdnu sehráli přátelské zápasy za své reprezentace. K zápasu se ze všech opor nedostaví pouze Dinijar Biljaledtinov, jenž se právě nachází v Německu, kde se podrobil operaci třísel.

Zápas začne v 10:30 CET a bude jej řídit pan Kazarcev z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.75 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 13:00)
Šlágrem soboty se bezpochyby stane duel mezi lepšícím se Dinamem a ve formě hrajícím Zenitem. Domácí chtějí pryč od sestupových pozic a hosté chtějí zpátky na první místo. Máme se na co těšit.

Pokud se podíváme na výsledky moskevského týmu z posledních kol, pak by měli domácí vyhrát. Drží zajímavou bilanci, kdy prohrají jeden zápas, poté dva vyhrají a zase prohrají. Tento zápas by tak měli ještě vyhrát. Stejně se jim vedlo v minulém kole, kdy porazili neškodnou Alaniji 2:0. Kouč Petrescu si také může mnout ruce, že se mu konečně trefil Kurányi, konkrétně si připsal svůj druhý a třetí gól v sezoně. Jinak může být Petrescu spokojený, všechny jeho ovečky se vrátily ze zahraničních cest zdravé. Jen Australan Wilkshere je zraněný, ale ten se nezranil v týdnu, nýbrž již v duelu s Vladikavkazem. Ostatní hvězdy Dinama jsou připraveny zasáhnout do hry.

Zenit má v lize skvělou formu. Z posledních pěti zápasů pět vyhrál a na moskevské CSKA ztrácí už jen tři body. Modrobílí v minulém kole cestovali na hřiště Volgy Nižnyj Novgorod a poměrně dlouho se strachovali o výhru. V 90. minutě domácí dokonce srovnali, ale kanonýr Keržakov využil zaváhání domácí obrany a nůžkami trefil tři body pro své mužstvo. Další dobrou zprávou pro všechny fanoušky Zenitu jistojistě bude zdravotní stav špílmachra Dannyho, který se v týdnu nacházel v tréninkové skupině s marody Hulkem, Fajzulinem a Lomabertsem. Všichni jmenovaní hráči léčí své drobné nebo vážnější šrámy a vzhledem k tomu, že již trénovali, tak je možné, že některá z hvězd se možná o víkendu podívá na hřiště....

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Alanija Vladikavkaz - Rubin Kazaň  (sobota 15:30)
Sobotní "rundu" zakončí duel mezi trápící se Alanijí a Rubinem, který se naopak veze na vítězné vlně. Favorit? Ten je zcela jasný.

Domácí se v minulém kole podívali do Moskvy a opravdu působili dojmem, že jedou na výlet. Dinamo si s nimi dělalo, co chtělo a na půl plynu vyhrálo 2:0. Kritickou situaci se rozhodl řešit sám pan prezident Valerij Gazzajev, jenž odvolal svého syna Vladimira z pozice hlavní trenéra a role se ujal sám. Má pro to jistě pádné důvody, vždyť ligový nováček vyhrál naposled v pátém kole a od té doby pouze třikrát remizoval. Opravdu nic moc. Do tréninku se aspoň vrátil Anton Grigorijev,jenže marodka Alanije stále připomíná lazaret: Rudnei,Da Costa,Chubulov a Bulgaru.

Rubin se po nemastném neslaném startu do ligy probral. Trenér Berdyjev si může pochvalovat formu svého celku, jenž vyhrál poslední tři duely a s Evropskou ligu to dává pět vítězných "mačů" v řadě. Naposled to odskákala příšerně hrající Samara, která nebyla pro Tatary snad ani soupeřem. Rubin vyhrál hrou na půl plynu v pohodě 2:0. Berdyjev byl v tomto duelu neměl postrádat ani jednoho hráče, všichni reprezentanti se ze svých štací vrátili živí a zdraví. Favorit je tedy více než jasný.

Zápas začne v 15:30 CET a bude jej řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva15120327:1336
2.Zenit Petrohrad15103230:1333
3.Anži Machačkala15103229:1633
4.Spartak Moskva1591530:2028
5.Těrek Groznyj1591520:2128
6.Rubin Kazaň1590624:1527
7.Kubaň Krasnodar1581624:1825
8.Lokomotiv Moskva1564522:1822
9.FK Krasnodar1554623:2119
10.Amkar Perm1553717:2318
11.Dinamo Moskva1560915:2318
12.FK Rostov1534814:2213
13.Křídla Sovětů Samara1534815:2913
14.Volga Nižnij Novgorod15321016:2811
15.Alanija Vladikavkaz1524918:2710
16.Mordovija Saransk15221116:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
stas87

pekny gol granata...ten alves je hlupak,nechat si dat zltu za reci dinamo velmi dobre brania je tazke sa dostat k ohrozeniu branky

Reagovat
stas87

to su idioti...necudoval by som sa kontumacii v prospech dinama,3 minuty pred tym priletelo prve pyro a potom to hodi priamo na sunina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele