Primera División - preview 12. kola

17.11.2012, 09:45, aktualizováno 19.11.2012, 08:47
Previews
Dvanácté kolo španělské nejvyšší soutěže uzavře pondělní zápas Realu Sociedad s Rayem Vallecano. Oba týmy se budou snažit navázat na vítězství z minulého kola, což by v případě Raya dokonce znamenalo útok na pohárová místa.
Real Sociedad - Rayo Vallecano  (pondělí 21:30)
Dvanácté kolo španělské první ligy uzavře pondělní zápas Realu Sociedad s Rayem Vallecanem. Oba týmy se budou snažit navázat na vítězství z předešlého kola, což by dokonce v případě Raya znamenalo útok na pohárová místa.

Trenér Sociedadu Philippe Montanier před zápasem věnoval zvýšenou pozornost udržení svého týmu na špičkách, aby překvapivá výhra na půdě Malagy nepřišla hned v dalším zápase vniveč. Baskický klub na La Rosaledě ukončil výsledkem 2:1 nepříjemnou sérii čtyř porážek v řadě a Montanier si je vědom, že jen tento neočekávaný triumf ke spokojenosti nestačí.

"Byla to velmi důležitá výhra, ale samo o sobě to není dost," řekl Montanier na úvod s vědomím, že Sociedad se nachází v tabulce pořád pouhé tři body nad pásmem sestupu. "Potřebujeme nabrat šňůru dobrých výsledků. Doposud jsme ničeho nedosáhli. Je nutné, abychom zachovali stále stejný přístup a nepolevili ve snaze."

Zatímco v úvodu sezony vypadal stadion Anoeta jako pevnost, z níž si soupeři body vozit nebudou, v poslední době je tomu přesně naopak. Po třech úvodních výhrách došlo na dvě porážky za sebou proti Atléticu Madrid a Espanyolu. Montanier před utkáním s Vallecanem doufá v lepší výsledek. "Je to nepříjemný protivník, ale chceme za každou cenu ukončit naši slabou domácí sérii. Čekám od tohoto zápasu hodně. V předchozích dvou střetnutích na Anoetě jsme ani jednou neskórovali, ale měli jsme šance, což je velmi důležité. Věřím, že k tomu hráči přistoupí tak, jak se sluší."

Rayo míří na sever Španělska za svým třetím vítězstvím v řadě, přičemž zisk tří bodů by klub z Madridu dokonce posunul na úroveň Malagy. Trenér Paco Jemez ovšem nepočítá s jednoduchým průběhem a upozornil zvláště na sílu, jakou Sociedad disponuje ve finální fázi. "Když se na Real podíváte, hned si všimnete rychlosti, s jakou operují v záloze a vepředu. Když k tomu přidáte takovou kvalitu, jakou mají, vznikne velmi účinná zbraň, jež snadno napáchá škody. Musíme být hodně ostražití," varuje Jemez.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, La Bella - Pardo, Illarramendi - Prieto, Vela, Griezmann - Ifrán
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Tito, Labaka, Amat, Casado - Fuego, Trashorras - Piti, Domínguez, Carlos - Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Levante UD  (neděle 12:00)
O nedělním poledni započne střetnutí Deportiva La Coruňa s Levante. Domácí se budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce Pizziho, a tak padá odpovědnost za ofenzivní výkony na ostatní hráče. Výhra by pro "Depor" znamenala uniknutí ze sestupového pásma, a tak na sedmé Levante nečeká nic lehkého.

Domácí trenér José Luis Oltra si před zápasem stěžoval právě na absenci svého křídelníka Pizziho, jehož absence podle něj bude nespravedlivá. Portugalský reprezentant odešel v minulém kole předčasně do kabin poté, co obdržel dvě žluté karty během porážky 5:3 proti Realu Zaragoza. Oltra je přesvědčený, že jeho distanc měl být po dodatečném přezkoumání odstraněn. "Rozhodčí jsou od toho, aby činili okamžitá rozhodnutí, a komise je následně sledují. Pizzi nemůže hrát v příštím zápase kvůli dvěma hloupostem. Vytáčí mě, že proto nemůže hrát, ale takové je pravidlo a v současnosti to tak chodí," říká.

Přesto však Oltra věří, že navzdory špatnému postavení v tabulce dokážou jeho svěřenci vrátit v příštích týdnech věci do pořádku. "Samozřejmě by mě při pohledu na výsledky mohlo napadnout, zda je přístup a rozhodování na správné koleji. Všechno určitě není v pořádku, ale věřím v náš tým, v to, co dělám a ve způsob naší hry. Že musíme několik věcí zlepšit je očividné, hlavně všechna ta čísla v tabulce, ovšem právě jich docílíte sebevědomím a vírou ve vlastní schopnosti," neztrácí naději Oltra.

Javier Camuňas podle všeho v základní sestavě zaskočí za Pizziho, zatímco Ayoze, Carlos Marchena a Abel Aguilar jsou všichni očekáváni zpět na hřišti po nedávných absencích vinou zranění.

Kouč Levante Juan Ignacio Martinez měl před zápasem složitý úkol vyhnat hráčům z hlavy zklamání po těsné domácí porážce od Realu Madrid v poměru 2:1. Fotbalisté valencijského klubu byli následně obviňováni z nečestné hry, obzvláště David Navarro a Sergio Ballesteros si totiž ve střetnutí s hvězdami "bílého baletu" nebrali žádné servítky. Martinez však tvrdí, že jejich koncentrace je stoprocentně upřena jen na nadcházející utkání. "Byl to týden jako každý jiný, sešli jsme se a soustředili na zápas s Deportivem. V Copa del Rey jsme je loni porazili, ale už tehdy bylo zřejmé, že se jedná o tým s prvoligovými kvalitami. Naši hráči se již vzpamatovali, ale přesto to bude velmi těžký zápas."

Do základu je připraven naskočit hlavní ofenzivní tahoun Obafemi Martins, přestože se z reprezentačních povinností vrátil do klubu až v pátek. Pravděpodobně tak uvidíme na hřišti stejnou jedenáctku, která nastoupila v minulém týdnu proti obhájci titulu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - RCD Mallorca  (neděle 16:00)
Důležitý souboj čeká fotbalisty Celty Vigo a Mallorci; ani jednomu z týmů se zatím nedaří podle představ a visí jen těsně nad sestupovou zónou. Hůře jsou na tom domácí, které nad čárou ponoru drží pouze skóre.

Záložník Alex Lopez však věří, že se galicijský tým na konci sezony bude radovat z pohodlné záchrany. Svěřencům Paca Herrery se nedá vyčítat špatný fotbal, nováček často zanechal na hřišti velmi dobrý dojem, ale výsledky se ne a ne dostavit. Lopez to přičítá nedostatku zkušeností s nejvyšší úrovní - potřebné body prý budou následovat samy.

"Hrajeme dobře, máme dobrý pocit. Jsme mladý tým, takže věřím, že se s každým dalším zápasem budeme zlepšovat," tvrdí středopolař. "S lepšími výsledky nám také poroste sebevědomí. Doufáme v bezproblémové naplnění předsezonních cílů," dodává.

Celtě bude sice chybět suspendovaný Gustavo Cabral, ale do týmu se vrací Borja Oubina, který vyléčil svalové zranění. Zkušený záložník nebyl na hřišti v posledním zápase (prohra 2:3 na hřišti Raya Vallecano), ale dnes by měl opět nastoupit.

Mallorca se v tabulce nachází jediný bod nad dnešním soupeřem a její forma je prachbídná - v lize prohrála už šest utkání v řadě. A hráči jsou plně odhodláni tento trend zvrátit - alespoň podle slov obránce Andersona Conceicaa. "Je to bitva, kterou musíme za každou cenu vyhrát," řekl pro klubové stránky. "Do každého zápasu jdeme s tímto cílem."

"Pravdou je, že jsme prohráli některé zápasy díky detailům ve hře, a občas jsme si ani prohrát nezasloužili. Hrajeme dobře a myslím, že další porážku si nemůžeme připustit, jelikož hrajeme ve velmi složité lize a potřebujeme získávat body," dodává. Nebude to však lehké: Mallorca stále postrádá šest zraněných členů prvního týmu. Základní sestava by se proto měla shodovat s tou, která vyběhla na hřiště minulý týden proti Barceloně (2:4).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Valladolid  (neděle 17:50)
Valladolidu se zatím daří a jeho vstup do sezony zanechal ve Španělsku hluboký dojem, ale trenér Miroslav Dukić se před nadcházejícím těžkým duelem na půdě Getafe nechce nechat unést.

Tým, který loni skončil v Segunda División na třetím místě a účast v nejvyšší soutěži si musel vybojovat v baráži, je aktuálně osmý, na sestupovou zónu má náskok pěti bodů a od míst zaručujících poháry jej dělí pouhé dva body. V posledních šesti utkáních prohrál pouze jednou, a naposledy dokázal remizovat 1:1 s Valencií. I přesto však Dukić trvá na tom, že jediným sezonním cílem je záchrana.

"Nemůže zapomínat na to, kdo jsme a odkud jsme přišli," zdůrazňuje. "Chceme jediné, a to vydržet a vydřít těch 45 bodů, které budeme potřebovat. Jistě, všichni máme určité sny, ale první na řadě jsou povinnosti." Ohledně Getafe, které je přímým tabulkovým konkurentem, bývalý jugoslávský reprezentant varuje - a to i přesto, že celek z madridského předměstí prohrál dva zápasy v řadě.

"Je to kompaktní tým, vyvážený, s dobrou organizací v obraně a vysokou kvalitou na všech pozicích," chválí soupeře Dukić. "Výborně brání a mají rychlé brejky. Nezáleží jim na tom, jestli je porazíte v držení míče, protože hrají rychle a nebezpečně," upřesňuje kouč, který bude mít k dispozici i navrátilce Antonia Rukavinu a Daniho Hernandeze. Obránci Marc Valiente a Sereno však i nádale zůstávají mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Atlético Madrid  (neděle 19:45)
Madridské Atlético zatím prožívá výbornou sezonu, v lize se drží za vedoucí Barcelonou a utkání na půdě sestupem ohrožené Granady by podle předpokladů mělo skončit dalšími třemi body pro Simeoneho squadru.

Miranda, stoper ve službách Rojiblancos, si sice pozici favorita uvědomuje, ale odmítá k zápasu přistupovat lehkovážně. "Tři body proti Granadě se počítají stejně jako proti jakémukoliv jinému týmu," ujišťuje. "Jsou to velcí bojovníci, čeká nás velmi těžké utkání. Jsme plně soustředění, chceme předvést dobrý zápas a získat všechny body," tvrdí brazilský obránce.

Mirandův kolega z druhé strany barikády, Diego Mainz, přitom varoval své spoluhráče, aby se nesoustředili pouze na hvězdného Falcaa. "Víme až moc dobře, že je to skvělý střelec, jeden z nejlepších útočníků na světě," tvrdí, ale dodává: "Síla Atlética není pouze o Falcaovi. Je to tým plný velmi kvalitních hráčů, kteří dokáží také skórovat."

Falcao je momentálně pořádně horkým zbožím: jeho letošní forma je odzbrojující, což přilákalo pozornost londýnské Chelsea. Miranda sice potvrdil, že diskuse kolem dalšího angažmá kolumbijského snipera nenarušuje atmosféru v kabině, ale zároveň vyjádřil přání, aby šestadvacetiletá hvězda zůstala v týmu i nadále.

Výkupní klauzule u Falcaa je 48 milionů liber a existují dohady, podle nichž je londýnský klub tuto částku ochoten zaplatit už v lednovém přestupním okně; sám útočník však odchod před koncem sezony vyloučil. "Je to skvělý hráč. Dohady kolem jeho osoby nemají na tým žádný vliv," tvrdí Miranda. "Doufám, že ještě zůstane a pomůže nám."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (neděle 21:30)
Nedělní program dvanáctého kola Primera División uzavře šlágr v podobě sevillského derby. Na stadion Ramona Sancheze Pizjuana přijede Real Betis a pokusí se prodloužit sérii bez vítězství svého úhlavního nepřítele. Sevilla totiž nebrala ze zápasu všechny body již třikrát po sobě, což zapříčinilo propad klubu až na desáté místo.

Nebýt skvělého vstupu do soutěže, kdy drželi neporazitelnost až do kontroverzního zápasu s Barcelonou, byli by na tom domácí nyní ještě hůře. Nicméně od konce září získala Sevilla jen čtyři body a proti rozjetému Betisu ji nečeká nic lehkého. Vždyť Real Betis byl před začátkem tohoto kola dokonce na čtvrté příčce, přestože v předchozím týdnu prohrál s Granadou.

Obránce Sevilly Antonio Luna by rád na tuto porážku rivala navázal a zároveň potěšil domácí příznivce. Oba týmy dělí v tabulce jen čtyři body, a tak by případná výhra znovu dostala Sevillu na dosah pohárovým umístěním. "Všechny týmy si prochází pozitivními a negativními obdobími," prohlásil Luna. "Zpočátku jsme byli v dobrém rozpoložení a naše úroveň hry byla vysoká. Pak však všechno přestalo vycházet a přišly fáze, kdy jsme do toho nevložili nezbytnou intenzitu, stejně jako v minulém roce. V neděli máme příležitost ukázat našim fanouškům, že úspěšný start do soutěže nebyl náhodou," pokračoval Luna.

Jednadvacetiletý Španěl si je dobře vědom kvalit rivala, ale i tak věří, že Sevilla dokáže v pravou chvíli zvýšit obrátky a ovládnout zápas ve svůj prospěch. "Musíme se pokusit předvést naši hru. Mají v týmu špičkové hráče a jsou velmi, velmi rychlí, jako například Ruben Často a Juan Carlos. Jestli ale zahrajeme své maximum, jsem si jistý, že dostaneme dostatek příležitostí k zisku tří bodů," řekl Luna na závěr.

Záložník Betisu Benat Etxebarria, jenž v tomto týdnu nakoukl do španělské reprezentace v přátelském utkání proti Panamě, ví přesně, jaké nástrahy čekají jeho klub během návštěvy úhlavního rivala. "Mají silný tým, ale v derby může bodovat kdokoli. Budeme se muset obzvláště soustředit na Navase, který si počíná velmi dobře, stejně jako Negredo," vypíchl pětadvacetiletý Španěl největší hrozby Sevilly.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Málaga CF  (sobota 16:00)
Zápas týmů z opačných konců tabulky nabídne sobotní střetnutí Osasuny s Malagou. Domácí se i přes výhru v minulém kole nacházejí na samém dně tabulky, zatímco hosté si užívají skvělý vstup do sezony, v níž se v domácí soutěží nachází na pátém místě, a k tomu navíc dominují také v Lize mistrů, kde si již dokonce zajistili postup do osmifinále.

Kouče Osasuny José Luise Mendillibara nyní čeká především úkol udržet své hráče nohama na zemi po nedávné první venkovní výhře v tomto ligovém ročníku na půdě Espanyolu. Dvacáté místo totiž rozhodně není důvodem k oslavám a svěřenci španělského trenéra tak mají ještě hodně práce před sebou. "Vítězství mění mnohé, ovšem pořád jsme poslední v tabulce. Poslední týden byl rozhodně šťastnější než ty předchozí, ale situace se nemění. Jsme na dně a musíme z tohoto víkendu něco vytěžit," říká.

"Zároveň je to náš domácí zápas, což nás podmiňuje bodovat ještě více," pokračoval Mendillibar, jenž se bude muset obejít bez Emiliana Armenterose, který si odpykává trest za vyloučení. Na soupisku Osasuny se naopak vrací Roland Lamah, jenž by měl Armenterose v základní sestavě nahradit.

Malaga po snovém úvodu do sezony poprvé trochu ztratila dech a prohrála dva ligové duely v řadě. Trenér Manuel Pellegrini vidí v sobotním zápase v Pamploně obtížnou výzvu. "Myslím, že v Osasuně čeká každého velmi těžký zápas, nehledě na to, kde se nacházejí. El Reyno de Navarra je hřiště, kde se vždy vyvíjí velký tlak na rozhodčí a domácí tým opravdu cítí výhodu prostředí. Ano, v tomto roce už několikrát pořádně zaškobrtli, ale jsem si jistý, že nás čeká nepříjemný protivník stejně jako v minulém zápase."

Do hry mohou na hostující straně opět zasáhnout Demichelis s Camachem, ovšem kraje obrany nevyztuží ani Nacho Monreal ani Sergio Sánchez. Julio Baptista je rovněž ještě několik týdnů mimo, než se může naplno vrátit na trávník po čtrnáctiměsíční absenci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Espanyol Barcelona  (sobota 18:00)
Dvanácté kolo Primera División nabídne střetnutí dvou týmů s nevyvedeným vstupem do soutěže. Domácí Valencie, která byla v posledních letech vždy ta nejlepší mimo giganty z Madridu a Barcelony, se nachází až na devátém místě, a její sobotní soupeř Espanyol je s devíti body dokonce na předposlední příčce tabulky. Oba týmy tak zoufale potřebují naplno bodovat.

Manažer barcelonského klubu Mauricio Pochettino navzdory mizerným výsledkům nevěří, že bude v nejbližší době odvolán, i kdyby jeho svěřenci na Mestalle prohráli. Sám přitom zvažoval rezignaci již po domácím debaklu s Osasunou 3:0 v minulém kole. Probíhají totiž volby nového klubového prezidenta, což by na dosavadní Argentincovo čtyřleté působení v Katalánsku mohlo mít značný vliv. Nicméně Pochettino se nechal přemluvit současným výkonným ředitelem Joanem Colletem a hodlá v práci pokračovat.

"Nejsou u nás zrovna položené pevné základy pro fotbalové dění, ale nesmíme to užívat jako výmluvu pro špatné výsledky," říká Pochettino. "Je důležité, aby se tým znovu dostal do dobrého rozpoložení, pokud nyní získáme tři body, poslouží nám jako velká injekce pro morálku. Jsme si však dobře vědomi, že nás čeká těžký zápas proti týmu plnému kvalitních hráčů." Hostům bude v sobotu chybět Christian Stuani, jenž si odpykává trest za vyloučení, ovšem do sestavy se po stejném prohřešku vrací Mubarak Wakaso.

To Valencie zatím v lize ukazuje dvě velmi odlišné tváře, co se zápasů doma a venku týče. Zatímco na vlastní půdě vyhráli ve všech soutěžích dohromady již šestkrát v řadě, na stadionech soupeřů od začátku sezony získali pouhopouhé dva body.

Trenér Mauricio Pellegrino tak musí především zapracovat na výkyvech svého mužstva. "Na emocionální úrovni jsme měli své světlé i slabší chvilky, ostatně jako každý. Výsledky jsou součástí naší profese a nikdo nemůže vyhrávat či prohrávat donekonečna. Ale v domácím prostředí musí Valencie hrát vždy jen na vítězství," prohlásil.

Los Che se však musí obejít hned bez tří krajních obránců, jmenovitě budou chybět Cissokho, Mathieu a Perreira. Na levém kraji obrany tak nejspíše naskočí teprve sedmnáctiletý mladíček Jose Luis Gaya. Na hřišti se neobjeví ani Fernando Gago, jehož návrat po zranění kotníku nechce Pellegrino uspěchat, zvláště s blížícím se příjezdem Bayernu Mnichov v rámci Ligy mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Zaragoza  (sobota 20:00)
Devět přesných zásahů do konce roku 2012 dělí Lionela Messiho od překonání dalšího zdánlivě nepřekonatelného rekordu. Gerd Müller se celkem v roce 1972 trefil ve všech soutěžích pětaosmdesátkrát, o čtyřicet let později je argentinský génius jen devět krůčků od vyrovnání počtu branek během dvanácti měsíců. Přiblížit se může už v sobotu, kdy Barcelona přivítá doma Zaragozu.

Ve skutečnosti to znamená, že pokud se Messi nezraní nebo nebude oproti všem zvyklostem šetřen, do konce roku by měl nastoupit ještě do více než deseti zápasů, stačí tedy "jen" přidat v průměru jeden zásah na stejný počet duelů a fantastický rekord bude na světě. Brazilskou legendu Pelého už Messi překonat před týdnem, kdy dvěma góly zařídil vítězství Barcelony na půdě Mallorcy 4:2. Nyní už má před sebou jen jednoho borce, prakticky všichni se však shodují, že to nebude trvat dlouho a argentinská desítka bude vládnout i této statistice.

Neméně důležité však bude také to, jak se zadaří celé Barceloně, která po jedenácti kolech stále drží ligovou neporazitelnost, ztratila pouze dva body za remízu v El Clásicu a drží tak v čele tabulky tříbodový náskok na druhé Atlético, Real je pak až o dalších pět bodů zpět. Na Nou Camp však přijíždí Zaragoza, jež je zatím jedním z příjemných překvapení dosavadního průběhu ročníku španělské ligy.

Zara je jedenáctá, má už patnáct bodů, co je však nejdůležitější, z posledních čtyř kol hned třikrát vyhrála a navíc ještě přidala úspěšné utkání v rámci poháru Copa del Rey. Naposledy před týdnem prohrávali hosté s Deportivem už 0:2, přesto nakonec s přehledem zápas otočili a po výsledku 5:3 slavili. Do Katalánska však přijíždějí svěřenci Manola Jimeneze v roli naprosto jasného outsidera, který může jedině získat.

Ztratili však hosté naopak čtveřici fotbalistů, která je zraněná a nebude tak moci na Nou Campu nastoupit, jedná se o Gonzaleze Abrahama, Cristiana Sapunara, Maurizia Lanzara a Ivana Obradoviće. To na straně domácích se k dlouhodobě zdravotně indisponovaným nově přidali Sergio Busquets a Alexis Sánchez, nejistý je pak ještě start Alexe Songa. Barcelonu už v úterý čeká souboj Ligy mistrů proti Spartaku Moskva, a tak se dá čekat, že například David Villa s Andrésem Iniestou usednou v sobotu jen mezi náhradníky a od první minuty naskočí právě v souboji s ruským celkem.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Song, Fábregas - Pedro, Messi, Tello
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Zuculini, Goni, Álvaro, Paredes - Movilla, Romaric - Rodríguez, Apoňo, Montaňés - Postiga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 10.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Athletic Bilbao  (sobota 22:00)
Marodka se vyprazdňuje, královský Real Madrid je tak konečně připraven rozjet se na plné obrátky a zahájit velkou stíhací jízdu vedoucí Barcelony. Ve dvanáctém kole přivítá na stadionu Santiaga Bernabéa baskický Athletic, který se po zpackaném úvodu zvedá a po dvou výhrách v řadě se posunul do středu tabulky. Přesto nemůže být o favoritovi zápasu nejmenších pochyb...

Bude to asi vůbec poprvé v letošní sezoně, a to už je ne zrovna malá část ročníku za námi, kdy se bude kouč Realu José Mourinho moci spolehnout na všechny členy své ideální základní jedenáctky. Dalo by se možná namítnout, že by na postu levého obránce mohl nastoupit Marcelo, ani s Coentraem však není Bílý balet o nic slabší. A tak, když se konečně stihli uzdravit všichni nedávní marodi (Arbeloa, právě Coentrao, Khedira, Benzema, Özil), bude mít Madrid možnost vidět nejsilnější možný královský celek.

Pod ostrým drobnohledem se ocitl ještě zdravotní stav největší hvězdy Merengues Cristiana Ronalda, jenž v minulém kole na půdě Levante odehrál kvůli tržné ráně v oblasti oka jen pětačtyřicet minut, v týdnu už se ale stihl znovu zapojit do tréninku a je tak připraven nastoupit. A proti Athleticu se mu poměrně daří, v šesti zápasech proti baskickým Lvům neskóroval jen jednou, celkem přitom vstřelil osm branek. Onen jeden zmíněný duel, ve kterém se nedařilo nejen Ronaldovi, ale celému Realu, vyhrál Athletic 1:0, stalo se tak v lednu roku 2010 a od té doby následovaly jen samé výhry Bílého baletu, a to vždy minimálně o tři trefy. Poslední triumf Athleticu v Madridu se datuje do roku 2005, Baskové tehdy zvítězili 2:0, ze současných členů kádru však zápas pamatují jen Casillas na straně jedné a Gurpegi s Iraolou na opačné straně barikády.

Real i přes velké problémy se zdravotním stavem svých hráčů sbírá body, po nevydařeném úvodu se dokázal dostat alespoň na tu úroveň, že sice stále herně nijak zvlášť nepřesvědčuje, ovšem ztráta na suverénní Barcelonu se už nezvětšuje. A to i zásluhou mladíka Alvara Moraty, který v utkání s Levante strávil na trávníku jen posledních osm minut, přesto stihl po minutě pobytu na hřišti rozhodnout o výhře Realu.

To Athletic je zatím letos velkým zklamáním, pozitivní je snad pouze forma útočníka Aritze Adurize, který zaznamenal už osm ligových branek a je čtvrtým nejlepším střelcem soupeře. A pak snad také poslední dva týdny, ve kterých Baskové konečně dvakrát zvítězili a už jsou alespoň dvanáctí. Marcelo Bielsa ale musí řešit problémy se složením středu zálohy, vykartovaní jsou totiž jak De Marcos, tak Herrera. Na druhou stranu zpět mezi zdravými jsou Borja Ekiza a Iňiho Pérez...
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Khedira, Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, Gurpegi - Susaeta, Muniaín, Ibai - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona11101036:1431
2.Atlético Madrid1191124:1128
3.Real Madrid1172227:823
4.Real Betis1161418:1719
5.Málaga CF1153315:918
6.Levante UD1152413:1617
7.Rayo Vallecano1151516:2516
8.Real Valladolid1143416:1215
9.Valencia CF1143414:1315
10.Sevilla FC1143413:1315
11.Real Zaragoza1150614:1815
12.Athletic Bilbao1142516:2114
13.Real Sociedad1141612:1613
14.Getafe CF1141612:1813
15.RCD Mallorca1132612:1911
16.Granada CF1132611:1811
17.Celta Vigo1131713:1710
18.Deportivo La Coruña1124518:2510
19.Espanyol Barcelona1123612:189
20.CA Osasuna1122711:158

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (237)

Přidat komentář
teenz

1. Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

3:0! Visca El Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Real, Zaragoza

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Lazio !!!

Je cas 'korupcnikom' skoncit dalsiu seriu.

Reagovat
Rssa

...dlouhodobě zdravotně indisponovaným...

Co se stalo Busquetsovi?

Reagovat
smazaný uživatel

šak stojí za 5 žlutých ne? nebo se zranil?

Reagovat
SIRBRANIKE

stojí za karty

Reagovat
smazaný uživatel

nějake simulace zase

Reagovat
Kenneth

Real zase hraje po Barceloně.

Reagovat
blaugrana

Návrat El Capitána by chcelo osláviť manitou.

Reagovat
smazaný uživatel

my sme 7.???

dneska by Osasuna mohla remizovať, a ten hnoj zo Zaragozy by mohol nabrať smer Segunda

Reagovat
smazaný uživatel

Hnoj ze Zaragozy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte lepší fotku Iniesty? Tahle je taková...divná....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

nabušenej jako Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

ako Alan Harper

Reagovat
SIRBRANIKE

akú fotku od Iniesty sem už len ty možeš dať, ale pobavilo

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

puyol už možná bude hrát. mazec

Reagovat
madridcan

Ak dneska Barca zavaha a bude v tom mat prsty Postiga, tak fakt sa nieco so svetom na konci roka moze daco stat

Reagovat
-Carles-

Leo dnes štyri kusy

Reagovat
smazaný uživatel

12

Reagovat
Filipow

A Spartaku další dva.

Reagovat
smazaný uživatel

prosim tě dnes ten rekord vyrovná, jednou to už musí padnout 10 gólů v jednom zápase

Reagovat
madridcan

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417166_554279644598611_1585624029_n.jpg

V pásmu Gazy zastřelili chlapce, když hrál fotbal. Fandil Realu a zemřel v dresu Özila.

Reagovat
celeb

tak blizia sa volby, je na case si zdvihnut preferencie tazenim v Gaze. Citia ten spravny cas zas pozabijat minimalne 10 Palestincanov na 1 Izraelcana.

Zidia si z historie velmi dobre pamataju, co znamena byt menejcennym clovekom, a tak sa to snazia 'naucit' vsetky narody v svojom okoli.

Reagovat
smazaný uživatel

len aby im tam Hizballáh nespravil z krajiny vojnovú zónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu - co jim jiného zbývá?

Reagovat
smazaný uživatel

tomu rikam hodnotna informace

Reagovat
madridcan

Real dneska tutovka na goly a podla mna bude aj penalta

Reagovat
-Carles-

Minule som tak premýšlal, ale nechcelo sa mi to hladať, kedy bola proti vám v lige naposledy písknutá penalta?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

asi na jaře proti Sportingu, když jsme pak otáčeli

Reagovat
-Carles-

Jj, akurát som to pozeral. To bola dokonca jediná penalta v celej sezóne, nejak sa vám tie penalty vyhýbajú

Reagovat
valloire

Bude to tím,že hrajeme velmi čistě.

Reagovat
One-Real

v pokutovém území

Reagovat
celeb

To bude tym, ze sa rozhodcovia boja Pepeho.

Reagovat
X-bano-X

ehm zvyšku ligy sa penalty pískajú aj za iné veci, nie len za fauly......

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to tím, že Real je klub z hlavního města a všichni ve Španělsku ví, že je to ten nejprotěžovanější klub v historii La Ligy.

Reagovat
-Carles-

Valdes - Montoya, Pique, Puyol, Alba - Xavi, Song, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Puyi

Reagovat
smazaný uživatel

Song Mohol byt sami spaniel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nic proti Songovi.

Reagovat
smazaný uživatel

To by chýbat aj Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dajme to odchvanec/spanel.

Reagovat
smazaný uživatel

Z vas sa clovek uz len smeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, fanda Realu to asi těžko někdy pochopí. Barca = akademie, odchovanci, herní styl; Real = cirkus za stovky milionů Eur, bez duše, s jedním odchovancem v základu

Reagovat
smazaný uživatel

A napriek tomu vitaz ligy.

Reagovat
valloire

Za stovky mil. E to máte taky.

Reagovat
RMCF

včera byli tři...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu se už říká sázet na odchovance.

Reagovat
RMCF

tady nikdo netvrdí, že Real sází na odchovance, jenom někteří fanoušci Barcelony mají utkvělou představu, že jejich cesta je jediná dobrá...

Reagovat
smazaný uživatel

krásná

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol,Montoya

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Kedy naposledy sme hrali so stopérskym duom P+P?

Reagovat
smazaný uživatel

Pique y Puyol no eran titulares en el Camp Nou en un partido de Liga desde hacía 8 meses: 20 marzo de 2012.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Hm. Tak dúfam, že už takú dlhú prestávku nezažijeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Chci vidět Tella. Ten týpek je předvídatelenej jak kyvadlové hodiny, přesto jeho rychlost a styl hry (on hraje jako skutečné křídlo ala Overmars/Finidi AJAX 95, s jediným rozdílem, že hraje přes nohu) jsou něco, co Barcu posouvá dál.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.

Mimochodem Tello ještě nemá smlouvu. S tím by Sandro měl hodně rychle něco dělat (prý i dělá).

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že tady někteří psali, jakej je to průměrák atd. Možná je, ale je mladej, bude jen lepší a už teď má velkej herní přínos. A máme jej "zadara".

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to popsal naprosto přesně - on je o tolik jiný, než ostatní, že prostě jeho hra má přínos pro tým. Svými náběhy roztrhává obrany. Přináší obráncům soupeře do hlav zmatek, když jsou zvyklí na tu pomalejší Barcelonu.

Do některých zápasů je ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně on hraje opravdu u lajny, jako skutečné holandské křídlo. To vytváří moře prostoru ostatním.

Reagovat
alcantara

Espanyol Taketo prehry vzdy potesia

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, díky Espanyolu začíná Real ligu vždy se šesti bodovým náskokem. Doufám že spadnou, naši milovaní Pericos.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak. A u Pericos je to ještě o to horší, že jak lehce odevzdávají body Realu, tak perně o ně válčí s Barcou. Většinou hrají jak nafetovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Sopcast: Channel - 137202

Reagovat
Kily

být fanouškem Espanyolu, tak se k nám asi už neobtěžuju, za ty nervy to nestojí, jednou je sejme pomezní, když v nastavení přehlédne jasný ofsajd Maty, dneska pak chvíli před koncem parodie na rozhodčího a pomezního v podání dvou žlutých klaunů

Reagovat
smazaný uživatel

Song se mi dneska zase hrozně líbí. Jak kdyby ho někdo vyměnil.

Reagovat
ADM

Už od prvých minút je vidieť, že hráči za sebou cítia Puyola..

Reagovat
valloire

Měl k večeři fazole?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je tohle snaha dostat se do hlášky roku...

Reagovat
smazaný uživatel

GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAASOOOOOOOOOOOOOOOOO

Leooooooooooooooo Messiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pique zhodil bradu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Pekná akcia, Jordi-výborne, Leo-rutina...

Reagovat
ADM

Spolupráca Messi - Alba sa približuje tej Messi - Alves 2009-2011

Reagovat
smazaný uživatel

klasika, proč nedostat gól ze standartky žejo

Reagovat
smazaný uživatel

tak oni je mají opravdu silné. Taky proto nastoupili P+P.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jistě, ale už se z toho začíná u nás pomalu stávat tradice, že dostáváme góly ze standartky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Ako inak

Reagovat
smazaný uživatel

sooooooooooooooooooooooong

Reagovat
smazaný uživatel

Golasssssssssssssssooooooooooooo

Song si to zaslouží za to zlepšení.

Reagovat
ADM

Pique sa hral na primadonu pri tom góle?

Reagovat
smazaný uživatel

soooooooooooooooooooooooooooooooooooooongggggggggggggggggggggg prvý

Reagovat
SIRBRANIKE

Songáááááááááááč, yes

Reagovat
smazaný uživatel

Mesii je proste génius

Reagovat
SIRBRANIKE

La Massia, bro

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale takhle se to prostě v Barce hraje. Villa, Tello, Iniesta, Dani to takhle dávají taky.

Reagovat
smazaný uživatel

No teda ale takhle zasobčit ... U Iniesty se často nevidí.

Reagovat
ADM

Chce Ballon D´or

Reagovat
patas92

dneska to Messiho bavi...do konce i semtam presuje ...vidim to na golove hody

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem tím asi otravnej, ale Song se během 14ti dní naučil hrát fotbal. A k tomu dokonce ten barcelonský. Vánoce se blíží.

Reagovat
SIRBRANIKE

Tiež si hovorím, že ten už je náš...

Reagovat
herbage

no to fakt ne, pozičně je 90% zápasu mimo, ztrácí míče, žádný nevybojuje a ještě se plete spoluhráčům do cesty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

asi koukáme oba na jiný fotbal. Oproti Busquetsovi působí o třídu horším dojmem. Ten furt doplňuje Xaviho s Iniestou či Messim na trojúhelník, ale když jdou Iniesta s Xavim dopředu, tak místo aby se zatáhnul za ně, tak tam stojí za hráčem, že je pro hru nepoužitelný. Naopak při rozehrávce se pak stahuje mezi stopery, když Zaragoza presuje až od poloviny, tak vlastně máte jednoho hráče vzadu zcela navíc. Ve středu pole nezastavil řadu breaků, co mohl rychlejší reakcí a když už se zapojí do baga, tak z toho pak je ztráta před vlastním vápnem jako na konci poločasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tím začátkem jsi to odepsal. Ono porovnávat někoho právě se Sergiem je hrozně divný. Já vím, že je to jeho náhrada, takže by to mělo být logický, ale on je Sergio někde jinde, než je špička na téhle pozici celosvětově. To se prostě porovnávat nedá.

Reagovat
herbage

tak když to srovnám i třeba s Yayou. Song je výborný hráč, ale hodí se spíš do silovější ligy a hlavně poslední rok v Arsenalu se tak vyhrál, že si myslí, že může být špílmachr či co. Do vašeho stylu se vůbec nehodí. To i toho dos Santose bych radši občas zkusil

Reagovat
herbage

*rychlejší reakcí, kdyby lépe četl hru

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal snad hrát nezapomněl, já věřil, že se zlepší. Když si vzpomenu na začátky Mascherana...

Reagovat
herbage

jenže ten má alespoň důraz a rychlý start na míč, Song nemá ani jedno. Je to vidět i na Piquém, jak se v to vašem novém herním stylu moc nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemluvím o tom, co má. Mluvím o jeho začátcích v Barce, to byla katastrofa.

Reagovat
ADM

Dnes si to Iniesta pekne dáva

Reagovat
smazaný uživatel

hraje hodně na sebe

Reagovat
ADM

Ale po dlhej dobe konečne prejde za zápas mnohokrát pár hračov za sebou ...aj keď to dnes k ničomu nevedie

Reagovat
smazaný uživatel

Jak naschvál se mi to sem tam seká, to nasere. Ovšem to co mluví ten rádobykomentátor Radek Macháček to je věc. Samé statistiky, co je na hřišti ani neví. Asi 7x zmínil, že real dal loni 42 branek v 11 zápasech, k tomu jeho oblíbená slova "v letošní sezoně" a teď už jede zas něco v procentech. To je katastrofa, jsem z těch jeho keců unavený víc jak hráči na place

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho to dneska strasne bavi

Reagovat
ADM

Od oboch tímov dnes óda na kombinačnú hru

Reagovat
LAM

Hnus co to hrajem od druhýho golu,vůbec se nikdo nehejbe.Ty domácí zápasy letost jsou fakt hrozný a je jedno že je šíleně nacpanej program tak tam dám hráče který makat budou.¨

V šatně hráče pofackovat nebo něco prostřídat aby to byl jinej výkon.Zatim něco hraje jenom Messi!

Reagovat
herbage

Song a Piqué mají strašně pomalý start na míč, Song hraje opět průměrně až bídně. Těch 20 mega za něj je ještě zlatých

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s poslední větou. Teď jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Song bez míče je ještě ujde, ale když ten míč dostane a má s ním něco udělat, obvykle přihraje soupeři, dneska to takto zadrbal při rozehrávce minimálně 3krát a vždy to pak museli hasit jiní.

Reagovat
herbage

právě i bez míče je mimo a co se rozehrávky týče, tak buď roztáhne hru do šířky na krají beky nebo posune míč na pět metrů na stopery či Xaviho s Iniestou a když se pokusí najít někoho z trojice útočníků, tak je vystaví pod tlak a ti musí hrát z první zpátky. Busquets je v tomhle 100x lepší. A co mě zaráží, tak i krytí míče má strašně špatné a díky své pomalosti to vypadá, jako by mu dalo děsně práce ustát každý osobní souboj

Reagovat
smazaný uživatel

Na můj vkus necháváme Zaru hrát nodně s balonem a na naší půlce. Buď bychom měli začít hrát na naší hru, nebo bychom aktivitu Zaragozy měli trestat rychlým přechodem. Až na pár výjimek se to zatím po hříchu neděje.

Na stoperské dvojici je vidět, že jsou nerozehraní, ale to se muselo čekat.

Song je boží.

V útoku se mi nelíbí nadstandartně nikdo. Messi sice 1+1, ale to je normální. Nelíbí se mi Villa. Zase jakoby ho to nebavilo. On byl po tom návratu hodně hladový, ale jak to vyprchalo, šla jeho hra zase dost dolů. Škoda.

♡ Visca el Barça ♡

Reagovat
herbage

Messi dvě intergalaktické akce = dva góly. Jak to vůbec dělá? Hlavně to zpracování před prvním gólem bylo jak z jiného světa

Reagovat
blaugrana

herbage

17.11.2012 20:50

Song a Piqué mají strašně pomalý start na míč, Song hraje opět průměrně až bídně. Těch 20 mega za něj je ještě zlatých

jiri - fcb

17.11.2012 20:51

Song je boží.

Reagovat
herbage

jirka by ocenil i výkon Romana Týceho, kdyby hrál za Barcu, takhle to brát nejde

Reagovat
smazaný uživatel

člověče nešťastná, najdi si, co jsem o Songovi psal před cca 14ti dny.

Reagovat
SIRBRANIKE

asi tak, od vtedy sa dosť zlepšil....

Reagovat
valloire

Skvělej pas Songa nikam. Fakt hraje výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím,že tu nudu sleduješ pravidelně!

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ............. Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

messiiii

Reagovat
herbage

neuvěřitelný

Reagovat
SIRBRANIKE

La Massia po druhé...

Reagovat
smazaný uživatel

S Tellem má ta hra o dost svěžejší parametry. Popravdě jsme začátek druhýho poločasu slušně prospali.

Reagovat
exse

Messi to letos v PD bere po dvou

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný rozloučení s Puyolem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja iba dúfam, že mu nič nie je. Lebo bol vyzlečený Dani ale nakoniec išiel hore Bartra

Reagovat
smazaný uživatel

nebejt Sergio vykartovanej, tak dohráváme s 11 "odchovanci" v základu

Reagovat
smazaný uživatel

resp. v sestavě

Reagovat
patas92

Reagovat
alcantara

Song je katastrofálny hráč. To odohrá aj dos santos.

Reagovat
valloire

Pokutové území a pád Iniesty. Evergreen.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

To by z Realu nikdo neudělal,teda kromě Ronalda,di Marií,Marcela,Ozila aj.

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor celou dobu mele o rekordech a skoro vůbec o zápase a teď tam začne reklamovat nějakou debilní soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

která se vůbec netýká fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, taky jsem si říkal, že pořád opakuje doloka statistiky a průběh zápasu ho vůbec nezajímá...nesleduje to jen na livesportu u toho?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Zaragoze jsme měli zřejmě toho stejnýho, to byla snad hodina o spekulacích, kabině a o tom, jestli se někdo směje nebo mračí, dvacet minut o hře a deset o zbytku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kontrola hry byla v některých okamžicích nedostatečná. Nutno ale říct, že Manolo učí Zaragozu hodně pěknej fotbal. Je vidět, že ti hráči ví, co hrát. Velmi pěkně.

Dneska zase rozhodnul faktor Messi. 2 góly a asistence mluví za vše.

♡ Visca el Barça ♡

Reagovat
herbage

Messi 2 střely = 2 góly. Borec

Reagovat
smazaný uživatel

3 střely, ta jeho asi ve třetí minutě těsně vedle..

Reagovat
LAM

Kde by ta Barca byla bez Messiho.Dnes hodně podprůměrný utkání bez pohybu ale vítězství je doma.Dá se říct že jen kvůli Messimu,bez něj by to dneska na nic lepšího než remízu nebylo.Doufám že aspoň v LM naspořený síly ukážou a bude to o něčem jinym.Ty zápasy doma letost jsou fakt utahaný!

K Messimu jen jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi to napsal přesně - bylo vidět, že se hráči hodně šetřili na Moskvu. Nakonec to vycházelo i z prohlášení před zápasem: " Každý ví, jak důležitý zápas hrajeme příští týden v Moskvě, ale my hrajeme i zítra ..."

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to bolo dovolenkove tempo, ale aj to stacilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hate voči Songovi je smiešny. Keita je preč, tak si musíme nájsť niekoho ďalšieho, o ktorého si budeme obtierať hubu v diskusii, ale nič nové, čo by tu už nebolo. Vcelku je zaujímavé, že každý druhý príspevok je o tragickom Songovi, ale žiadna zmienka o našich dvoch tragických krídlach (Villa, Pedro), ktorí odohrali horší zápas ako Saša

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj oba byli dnes hodně špatní..hodně se hrálo přes levou stranu, takže Pedro moc příležitostí vyniknout neměl, ale i tak zklamání. Tuším neměli ani jednu střelu, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
alcantara

To su hraci, ktorym som schopni mnoho odpustit, su to legendy, ktore maju v nasom drese toho hodne odkopane a mali za sebou sredotyzdnovu cestu do Panamy, takze ziadne terno sa od nich ocakavat nedalo. Song hraje jednoducho spatne, je staticky, pomaly, neohrabany na lopte, s pozicnymi vykyvmi, stal vela penazi a dobreho vykonu som sa od neho zatial nedockal. Kritizoval som Mascha, ktory bol na pozicii DM sklamanim ci Hleba, nevidim dovod, preco nenapisat na Songa, ze hraje spatne, ked to tak predsa je. Keita hraval vacsinou solidne, malokedy sklamal a schytaval to tu casto, obhajoby sa dockal mozno odo mna a este nejakycch par vynimiek, ziadne ohradenie sa voci tolkej kritike som tu v jeho pripade nevidel, zaujimave.

Ono cela Barça je v tomto roku akasi zabrzdena a ked som nedavno nieco nacrtol, tak som sa dockal prekvapivych reakcii. Vilanova sa na Pepa zatial vobec nechyta, nevidim na tom nic zle priznat si pravdu, predsa si nebudeme klamat do oci. Ja som ten posledny ktory by hracom nadaval a kritizoval ich, ze ale nieco nie je v poriadku, si musel vsimnut kazdy. A zapasova bilancia na tom nic nezmeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa a Pedro legendy Villa je legenda španielského futbalu. V našom drese by musel predviesť čosi viac, aby si takýto titul získal.

Neviem prečo delíš hráčov na dve skupiny - "legendy (Španieli + cantera)" a tých ostatných. Prvej skupine si schopný odpustiť slabší výkon, ale druhej predhadzuješ každú stratenú loptu.

Od fanúšika Barcelony by som očakával väčšiu mieru pochopenia, čo sa týka adaptácie zahraničných hráčov a nevynášal súdy po 12. kolách. Takému Henrymu to trvalo celú jednu sezónu

Včera to nebola z jeho strany žiadna hitparáda, ale môžeme sledovať určité zlepšenie, najmä čo sa týka jeho hry bez lopty a pohybu. Takže nechápem ten hate voči jeho osobe, keďže na ihrisku behali minimálne dvaja hráči, ktorí boli horší od neho

Reagovat
alcantara

Pedro je barcelonska legenda, ak by aj zajtra skoncil s futbalom, tam nie je o com, David je, pravda, skor spanielskou legendou, ale ma nakrocene k tomu, aby zanechal vyraznu stopu aj posobenim v nasom drese, povyhraval toho dost a pre muzstvo odviedol kus dobrej prace. Naproti tomu Song zatial nesplatil nic zo svojej ceny, je sice pravda, ze casu mal zatial primalo a adaptacia je narocna, ale obhajovat ho za kazdu cenu nebudem, ak jednoduchp nie je k tomu dovod, jeho vykony su sklamanim, a ak navyse k tomu berie miesto v kadri odchovancom. S delenim hracov medzi canteru a zoldnierov mas scasti pravdu, vzdy budem mat radsej odchovancov, ktori maju Barçu v srdci a potvrdzuju to skutkami a cinmi ako na ihrisku, tak aj mimo neho, ako platenych zoldnierov, ktori to beru viac profesionalne a ich vykonnost je navyse casto nestala. Nevidim nic na kontroverzneho na tomto nazore, pricom viem samozrejme ocenit a obhajovat pracu hracov ako Keita, Alves ci Mascherano, ak ju odvadzaju kvalitne a obetuju sa v prospech muzstva. Najma pri Keitovi som to v minulosti viackrat potvrdil, ked som ho tu ako jeden z mala branil pred najazdmi cules, takze sa za nic hanbit nemusim.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm zatial fenomenálny Modrič

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne trochu atmosfera.Proti nemcom to bola tragedia.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevillský Boh

Reagovat
valloire

Mistr Španělska drtí dalšího soupeře. Sergio !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím,že si to po těch letech užíváš naplno,protože cítíš,že to nebude nadlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyonský Boh

Reagovat
Masi

Reagovat
smazaný uživatel

Tarzan a kočka

Reagovat
valloire

Proč Tarzan? Na ně stačí i kočka.

Reagovat
valloire

Konečně pořádnej fotbal po tý bídě od FCB. Karim !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sledovals celý zápas,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Sledovals celý zápas,že?

Reagovat
OnderCZ

Karim dneska využívá svoji šanci zatím naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramosov 50ty gol medzi mužmi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

brrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte nepoškrvenený tetovaniami

Reagovat
Kokesh

Mně tady připadá neposkvrněný úplně vším.

Reagovat
OnderCZ

Nedáš, dostaneš.

Reagovat
Kokesh

Tož, gól jsem stejně dnes čekal, ale mohli jsme aspoň poločas vydržet. Z Athleticu by snesl přísnější známku snad jen Muniain, nebojí se. Dva góly by jsme ještě mohli přidat.

Reagovat
ADM

OT : Včerajšie prekvapenie od riaditeľky na stužkovej, Slováci asi budú poznať

http://i45.tinypic.com/35bb49e.jpg

Reagovat
One-Real

hodil by mis em nekdo znamkovy hodnoceni za 1 pulku? akorat jsem dosel ze Sparty

jinak KRAL KARIM

Reagovat
Mishko

Najlepší jednoznačne Karim a Luka, potom Coentrao a Ramos, Ronaldo dosť nevýrazný, Ozil tiež poslabšie a hlavne Arbeloa, pri inkasovanom góle stál ako jeleň na ceste a už aj predtým mal pár neistých zákrokov...

Reagovat
One-Real

nemas to cca znamkove?

Reagovat
Mishko

Casillas- neni čo hodnotiť, gól chytiť asi nemohol

Arbeloa 4

Pepe 3

Ramos 1-

Coentrao 1

Xabi 2

Luka 1

Ozil 2

Ronaldo 3

Benzema 1*

Reagovat
Mishko

a Callejona som zabudol, ten hral celkom dobre, taká lepšia dvojka

Reagovat
One-Real

Oziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil

Reagovat
One-Real

Koukám 10 minut a Karim je dneska naprosto fenomenální zatím, to je skvělej výkon.

Reagovat
OnderCZ

Dneska mu ten zápas opravdu vychází a ty góly byly opravdu parádní. Jen škoda, že teď třetí parádou nezavršil hattrick. Ale to snad ještě přijde.

Reagovat
celeb

ako mohol rozhodca nevidiet tu ruku

co si myslel, ze sa mu ta lopta odrazila od penisu ???

Reagovat
celeb

najhorsie, ze minuly rok presne to iste. Baskovia prehravaju, zacnu pekne hrat a sudca im zoberie jasnu penaltu, ked by sa cely zapas mohol zdramatizovat. Nasledne Baskovia nesustredeni inkasuju.

Reagovat
Masi

Fabio se tu ruku nastřelil sám - nepíská se.

Reagovat
smazaný uživatel

KHEDIRDONNA

Reagovat
smazaný uživatel

KHEDIRDONNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
valloire

No a takhle hraje nejlepší klub světa a aktuální Španělský mistr.

Reagovat
smazaný uživatel

Užívej!

Reagovat
smazaný uživatel

16:1 střely na branku s Athleticem po reprepauze. Divný .

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo tak 10 z toho, ne? Dneska byl tim golem posedlej, az uplne zapominal, ze ma spoluhrace.

Reagovat
smazaný uživatel

kto by nebol nimi posladnuty ked videl ze messi dal 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Messi mu uniká

Reagovat
smazaný uživatel

on ho este dobehne

Reagovat
Fairplay

Proto vytvořil tolik skvělých nahrávek Zrovna dneska to fakt nesedí Ten počet střel je spíš důsledek toho, že ho bylo celé hřiště a taky ten gól dát chtěl (což se o všech říct nedá, někteří hráči už se šetřili druhou půli na Manchester City)

Reagovat
smazaný uživatel

Sedm, to má skoro vždycky. Střely na branku nakonec 19:1, držení míče 49:51 , to bych poslal na analýzu do České televize s podpisem Karla Šípa.

Reagovat
OnderCZ

The referee decided that Real Madrid's first goal was an own goal by Aurtenetxe and not Benzema's To jsem nějak nepostřehl.

Reagovat
smazaný uživatel

V opakovačce to bylo vidět.

Reagovat
OnderCZ

Aha, tak to pak jo. Já jsem to viděl jenom přímo ze hry, tak to se pak vysvětluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, proč Bernabeu tak pořvává na Susaetu?

Reagovat
smazaný uživatel

Bol nominovaný do repre na posledný zápas proti Paname a v rozhovore pred zápasom sa vyjadril, že on neprišiel reprezentovať Španielsko ale ideu, pričom z rozhovoru a z logiky veci vyplynulo, že to je idea samostatného Baskicka.

Otázka znie, prečo potom tú nomináciu vôbec prijal...

PUTA ETA Y PUTA SUSAETA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc za odpověď.

Reagovat
Masi

easy

Reagovat
Rssa

Tak ako? Ako jsme hráli?

Kdo zářil? Kdo zklamal? Co Piquyol?

Reagovat
LAM

Tak včéra to byl fakt utahanej zápas,nebejt Messiho tak to dopadlo špatně.Jedině on chtěl hrát a ostatní se tam jen ploužily.Snad je to důsledek těžkýho programu a šetření na úterý ale k ideální formě má teď Barca dost daleko.

O obraně netřeba mluvit ta letost dostává hromadu zbytečnejch golů.Celkově doufám že to půjde nahoru,protože jinak přijdou zápasy v kterých by jsme na todle všechno dojely!

Reagovat
blaugrana

Nárek, nárek a neustály nárok. Vy ste už fakt neskutoční. Boha..pokiaľ sú výsledky, tam nemáte príčinu na nárek. Ta hra síce nie je ako v roku 08/09, ale tiež už tam nie je taký hlad ako vtedy. Už je to fakt unavujúce.

Reagovat
smazaný uživatel

v prvom rade potrebujeme stabilnu obrannu stvoricu, co sa doteraz vinou zraneni nedalo realizovat...az to tak bude, obranna cinnost bude istejsia a aj vykony pojdu hore...

Reagovat
smazaný uživatel

okrem derby dnes o ničom

Reagovat
Phillipinho

Vcera to byl zase zapas,kterej nam vyhral Messi, ta zavislost na nej me zacina desit...jinak hra pod Titem je proste horsi nez pod Pepkem, z nasi hry se uplne vytraci pressing a ten pohyb taky neni buhvijaky...doufam ze Tito vi co dela

Reagovat
smazaný uživatel

Ta hra opravdu není tak pěkná,ani to nasazení není tak velké,na druhou stranu je možná lepší nedát v každém zápase 100% a umět pošetřit síly.Real to dělá ve skoro každém zápase,když jasně vede,např. se Zaragozou to vůbec nebyl tak jednoznačný zápas,jak těch 4:0 napovídalo,Zaragoza se dostávala hodně do hry,a včera Bilbao dokonce vyhrálo na držení míče.

Reagovat
-Carles-

Myslím že v prvom rade je hra pod Titom iná než pod Pepkom, nazývať ju horšia mi príde trocha prehanené, Tito musí v podstate od začiatku riešiť veľké problémy v obrane, verím až budú všetci fit, zlepší sa aj herný prejav. Ja som kľudný, ligu máme rozohranú výborne, zo skupiny LM by sme postúpiť mali bez väčších problémov. Herne to niekedy nie je ideálne, ale to mi vrásky na čele ozaj nerobí, hlavná časť sezóny je ešte ďaleko pred nami.

Reagovat
smazaný uživatel

lol :D...nie ten co vyhral ten zapas je jeho syn

Reagovat
blaugrana

Ferrer.

Reagovat
alcantara

Vamos Espaňa !!!

Reagovat
Rssa

Oba

Reagovat
valloire

Reagovat
Mercury

Reagovat
herbage

Messi zatím v PD 2x více gólů ze hry než druhý nejlepší střelec ligy

Reagovat
DieFohlenBMG

atletico za přenádhernej kurz 3,07 na hcp

Reagovat
smazaný uživatel

Sociedaadddddddddddddddddd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele