Previews

Plzeň si jede do Coimbry pro jistotu postupu, stačí jí remíza

Fotbalisté Viktorie Plzeň odcestovali do portugalské Coimbry s cílem zajistit si postup do jarní části Evropské ligy. Potřebují k tomu proti místní Académice uhrát alespoň remízu. Nepochybují o tom, že mají dostatečnou kvalitu na to, aby rozhodli už nyní a poslední duel ve skupině už si mohli v klidu užít.

Jedině výhra nad Realem Madrid udrží Manchester City v naději

Takhle to v září neplánovali. Manchester City triumfoval předloni v FA Cupu, loni dokázal opanovat Premier League a tento rok si ve vedení brousili zuby na ušatou trofej. Teď však stojí před přetěžkým úkolem, musí porazit Real Madrid, aby vůbec uživili naději na postup mezi nejlepších šestnáct týmů soutěže.

Dortmund si chce odvézt z Amsterdamu vytoužený postup

Středeční program Champions League nabízí další vyhecované souboje a jeden takový se odehraje v Amsterdamu, kde místní Ajax přivítá Borussii Dortmund. Německý mistr z posledních dvou let stojí na prahu osmifinále, k definitivě postupu musí bodovat.

Valencia si to rozdá s Bayernem o prvenství ve skupině

Nejprestižnější evropská klubová soutěž má před sebou již poslední dva hrací dny a odpovědí se tak dočkají i dosud nezodpovězené otázky - jedna taková se poodkryje na Mestalle, kde Netopýři i mnichovský Bayern hodlají udělat závěrečný postupový krok.

Celtic může v Lisabonu zpečetit svůj postup

Celtic má na dosah obrovský úspěch - postup do vyřazovacích bojů letošní Ligy mistrů. Ale právě ten poslední krůček bude ještě pořádně těžký. V boji o druhé postupové místo za Barcelonou totiž skotský mistr zajíždí na půdu spolufavorita skupiny Benfiky Lisabon.

Zápas o všechno. Juventus potřebuje tři body, Chelsea neprohrát

Takříkajíc zápas o všechno bude k vidění v Turíně, kde o své bytí, či nebytí v Lize mistrů budou bojovat Juventus a Chelsea, obhájce titulu. Nutno říci, že ani v jednom případě ještě nebude osud jednoho, nebo druhého klubu definitivně zpečetěn, nicméně každý výsledek situace výrazně osvětlí.

Anglická Premier League - preview 12. kola

West Ham bude v pondělní dohrávce ohrožovat pátou pozici Evertonu, v posunu tabulkou směrem vzhůru se mu bude snažit zabránit Stoke, které je průběžně čtrnácté. Podle statistik by nemělo padnout mnoho branek, potkávají se totiž dva týmy s velmi dobrou obranou.

Primera División - preview 12. kola

Dvanácté kolo španělské nejvyšší soutěže uzavře pondělní zápas Realu Sociedad s Rayem Vallecano. Oba týmy se budou snažit navázat na vítězství z minulého kola, což by v případě Raya dokonce znamenalo útok na pohárová místa.

Serie A - preview 13. kola

AS Řím v minulém kole podlehl v derby Laziu a opět se mu vzdálily pohárové příčky, dnes bude tým trenéra Zemana ztrátu dohánět doma proti Turínu. Hosté jsou na tom aktuálně v tabulce o pět míst a tři body hůř než Římané.

Gambrinus liga - preview 15. kola

Mladá Boleslav přivítá v dnešní dohrávce patmáctého kola první ligy Duklu Praha. Souboj týmů, které v tabulce dělí jediný bod, rozhodne o tom, kdo bude po první polovině soutěže nejblíže nejsilnější čtyřce a vzdálí se boji o udržení.

Ruská Premier liga - preview 16. kola

Těrek se zatím statečně bije o poháry a dnes jede do Krasnodaru s cílem udržet za sebou značnou bodovou propast. Rád by ji zmenšil například moskevský Lokomotiv, který se představí na půdě třinácté Samary.

Bundesliga - preview 12. kola

V neděli se zapojí do akce výhradně týmy ze spodní poloviny bundesligové tabulky. Nejvýše jsou dvanácté Brémy, které hostí Düsseldorf, ve druhém utkání Hoffenheim přivítá vlky z Wolfsburgu.

Ligue 1 - preview 13. kola

Týmům z čela se zatím ve třináctém kole francouzské ligy příliš nedařilo. V neděli Lyon hostí Remeš a Nice přivítá Toulouse. Večer pak ve šlágru kola hraje Bordeaux s Marseille, která na půdě Girondins nevyhrála už pětatřicet roků.

Nizozemská Eredivisie - preview 13. kola

Twente se snaží držet krok s Eindhovenem, dnes se představí v Utrechtu, který se pohybuje těsně za nejlepšími týmy. Vitesse hraje proti Nijmegenu a může utéct Ajaxu na třetí pozici, Feyenoord hostí Willem II a Heracles změří síly s Rodou.

Corgoň liga - preview 17. kola

Slovan Bratislava včera přišel o první místo, získat zpět ho může v Senici. Třetí Žilina jede do Ružomberka, poslední Nitra potřebuje bodovat proti desátému Prešovu. Banská Bystrica hraje s tabulkovými sousedy z Myjavy, Trenčín hostí Trnavu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele