09.08.2016 20:45 CET
3 : 2
po prodloužení
(1:1, 2:2)

Reportáž

Sevilla v superpoháru zase padla, Real dvakrát zachránili obránci

Ani do třetice všeho dobrého pro Sevillu. Předešlé dva triumfy v Evropské lize Sevilla v úspěch v superpoháru proti vítězi Ligy mistrů přetavit nedokázala a nepovedlo se jí to ani tentokrát, přestože to tak dlouho vypadalo. Sergio Ramos se nejprve v nastavení 90minutovky revanšoval za penaltový faul a v závěru prodloužení rozhodlo sólo Carvajala...

Obě mužstva dnes dle očekávání nastoupila v hodně kombinovaných sestavách, Zinedine Zidane místo Ronalda, Balea a spol. dal šanci některým mladíkům a nejlépe se uvedl dvacetiletý Marco Asensio. Talentovaný křídelník se postaral o vůbec první střelu mezi tři tyče v zápase, v 8. minutě se ovšem ještě zastřeloval.

Úžasný moment přišel až o chvíli později. Asensio napřáhl z více než dvaceti metrů a skákající míč trefil tak brilantně, že zapadl přesně do pravého horního rohu Ricovy svatyně. Jednička Sevilly se za dokonalou ránou stihla jen ohlédnout.

Také Sevilla poté zahrozila ze střední vzdálenosti: nepříjemnou střelou se prezentoval Daniel Carrico, Kiko Casilla si ale dokázal poradit. Vyrovnání nicméně stejně přišlo ještě před přestávkou. Po centru Luciana Vietta si střeleckou pozici vytvářel Victor Vitolo, načež do balónu trochu překvapivě kopl Franco Vázquez a překonal Casillu.

Ve druhém poločase byl Real lepším týmem, přesto dvacet minut před koncem inkasoval. Vitolo neohroženě vtrhl do šestnáctky, chytře zaškobrtl o nohy Ramose a hlavní rozhodčí Milorad Mažić ze Srbska i přes obráncovu snahu se soupeři vyhnout stejně odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Jevhen Konopljanka a Sampaoliho družina byla blízko triumfu.

Ve čtvrté nastavené minutě ale poslal do šestnáctky vysoký centr Lucas Vázquez a právě předešlý nešťastník Ramos zcela osamocen na zadní tyči neměl problém uklidit míč do prázdné brány. V prodloužení se kapitán Bílého baletu radoval po rohovém kopu znovu, srbský rozhodčí ovšem kvůli útočnému faulu gól neuznal.

V tu chvíli již hrál celek z jihu Španělska bez vyloučeného obránce Timothého Kolodziejczaka, který dostal druhou žlutou kartu a Sevilla tak hrála takřka celé prodloužení v oslabení. Přesilovky mohl záhy využít Vázquez, když se zjevil sám před Ricem, skórovat však nedokázal. Hrdinou se tak stal až Dani Carvajal. Pravý obránce Realu získal balón poblíž poloviny hřiště, namířil si to kolmo k brance, a jelikož ho nikdo výrazněji neatakoval, vnějším nártem nedal Ricovi nárok zasáhnout a zajistil, že na Santiaga Bernabéua poputuje další trofej.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (514)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele