odveta
23.08.2009 22:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Supercopa pro Barçu

Barcelona si i ve druhém zápase poradila s Athleticem a po výsledku 3:0 se dočkala první letošní trofeje. Díky vítězství 2:1 na San Mamés měli Katalánci už před začátkem dnešního zápasu pohár hodně blízko, což se projevilo i na sestavě hostů, Joaquín Caparrós totiž celou řadu opor šetřil. Naopak Pep Guardiola nasadil to nejsilnější a rozdíl byl patrný na první pohled. Blaugranas ovládali hřiště, diktovali tempo hry a nakonec přišly i zasloužené góly.

Baskové v těchto dnech bojují o postup do Evropské ligy, takže šetření Llorenteho či Yesteho překvapilo málokoho. Obrátit na Nou Campu nepřiznivý výsledek z úvodního zápasu zkrátka bylo až příliš nepravděpodobné a stálo by příliš sil.

I domácí hráče čeká náročný program, už v pátek hrají finále Evropského superpoháru, o tři dny později se střetnou se Sportingem v rámci prvního kola La Ligy. Odvetu španělského superpoháru ale rozhodně nevzali jako pohou formalitu a slušně zaplněnému stadiónu nabídli výbornou podívanou s Ibrahimovičem, Maxwellem a Messim jako hlavními představiteli. První dva debutovali za Barcelonu v soutěžním zápase, na hřišti ale vládl opět a znovu zázrak z Argentiny, který se po slabším prvním poločase rozhoupal k parádnímu výkonu, jenž byl korunován dvěma brankami.

První podzvižení přinesla čtvrtá minuta, v níž nacentroval Alvés na hlavu Ibrahimoviče, jehož hlavičku výborně zlikvidoval Iraizoz. Gól by ale stejně neplatil pro ofsajd. Další minuty na slibný úvod nenavázaly a následující čtvrthodinka toho v pokutových územích mnoho nenabídla.

Gólové příležitosti se znovu rozjely až s dvacátou minutou. Nejdříve Orbaíz pěknou dalekonosnou ranou provětral rukavice Victora Valdése, následně na druhé straně hlavičkoval Henry jen těsně vedle pravé tyče Iraizozovy brány. O minutu nato se v tutovce po skvělém pasu Xaviho zjevil Messi, ale fantastický Iraizoz ho vychytal. Štěstí pak pokoušel i samotný Xavi, přihrávku Henryho ale nezužitkoval.

Šance "trišampiona" pokračovaly i nadále. Touré Yaya se kličkou na hranici pokutového území dostal přes svého obránce a vyslal do vápna přihrávku přesně na nohy Keity, který ale roj hráčů neprostřelil, z dorážky neuspěl ani Alvés. I v další šanci byl obránce, Piquého reflexivně vychytal Iraizoz, poté za něj zaskočil nešťastně Touré, jehož trefila střela Keity. Závar zakončil ranou nad Puyol.

Tečku za poločasem udělal centr Messiho, jenž si na hrudi zpracoval a akrobaticky zakončil Ibra, Iraizoz byl opět na místě.

Co nevyšlo v poločase prvním, vyšlo v poločase druhém. Hned z úvodu našel Xavi Ibrahimoviče, ten přiťukl Messimu, který krásně obešel obránce a přehodil vybíhajícího brankáře. 1:0 a první náznak toho, co do budoucna může nabídnout spolupráce Ibra - Messi.

Athletic na hřišti skutečně jen sekundoval. Z počátku beznadějně zkoušel nakopávané míče, poté přešel více ke kombinaci, ale ta většiou netrvala přílši dlouho. Hosty však omlouvá sestava plná náhradníků, se svými tradičními oporami by se možná jednalo o jinou podívanou.

Takto bylo jen otázkou, kolik branek domácí nastřílí. Messi málem přidal další gól hned vzápětí, opět po přihrávce Ibrahimoviče, na poslední chvíli ale zakročil před prázdnou bránou Ustaritz. O další zásah se pokoušel Xavi, jeho střela byla sražena na roh. Z něj hlavičkoval Puyol, ovšem proti bylo břevno. Jedná se o pátou konstrukci brány, kterou Barcelona nastřelila v posledních třech zápasech.

Další gól však přece jen přišel. Kombinaci Messiho s Alvésem zakončil střelou do sítě Ibrahimovič, rozhodčí nicméně již předtím zapískal údajný faul na brazilského obránce a nařídil pokutový kop. Z opakovaných záběrů nebylo úplně jasné, zda se jednalo o penaltový zákrok či nikoli, faktem nicméně je, že Messi penaltu bez problémů proměnil a, kdyby byly nějaké pochybnosti, definitivně rozhodl.

Diváci se pak bouřlivě rozloučili s Ibrahimovičem, jehož vystřídal Bojan. Nejdražší posila v historii klubu odehrála velmi slušný zápas, i když stále byla vidět nesehranost se spoluhráči.

To Bojan už je sehraný velmi dobře, a tak potřeboval jen pár sekund k tomu, aby se zapsal na střeleckou listinu. Využil hrubky Ustaritze (který odehrál skutečně příšerné utkání) a sám před Iraizozem neměl problémy. Ještě předtím si fantasticky zpracoval těžký míč Henry, ale radost mu překazil zákrok hostujícího gólmana.

Pár šancí na závěr ještě bylo, ale zápas už se hlavně dohrával. Barcelona slaví první titul, kterým se, co do počtu španělských superpohárů, opět dostala do čela spolu s Realem Madrid. Athletic teď musí sosutředit všechny síly na odvetu předkola EL.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (133)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 - Xavi, Xavi, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

málem-..

Reagovat
berger321

4:0(2ibrahimovic,messi,toure)

Reagovat
Xavi

Tak pojďme vyrovnat Real v počtu španělského superpoháru.

Jinak mě rozesmálo, že v roce 1986 a 1987 se superpohár neodehrál, protože kluby se nedohodli na termínech zápasů.

Tip: 2-1

Reagovat
cubinho

Takový balzám po "kopané" Sparta-Boleslav...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na place Xavi, Maxwell a v první půli Alvés. Ale dnes to byl spíše takový přáteláček - Bilbao (se vší úctou) Barcu neprověřilo. Oni věděli, v jaké jsou situaci a tak k tomu zápasu přistoupili. Myslím, že se nepletu, když napíšu, že neměli snad ani jednu střelu ...

Jinak škoda té pentle. Kdyby ji sudí nefoukl, Zlatan by měl gól. Pro něj škoda, že když konečně trefil, tak už po odpískání ... Jinak jeho výkon byl ucházející (teď si to schytám). Bavil lidi, byl nebezpečný, má asistenci, přesně, jak jsem předpokládal, tak Barca několikrát použila k přenesení hry dlouhý balon na něj. Škoda, že si dneska nepohlídal ofsajdy, mohl toho vytvořit ještě více. Další, co splnil, byl užitek Alvésových centrů . Jen prostě nepresuje jako Sammy, což je jeho nevýhoda a je na něm, jak se k tomu postaví a na spoluhráčích, zda jsou schopní to případně odběhat za něj. Jinak se mi samo líbilo, že Ibra chce bavit lidi - jeho akrobatické zakončení (takoy mohl ten gólman ocenit jeho genialitu a nechytat to ... ) a jeho příhrávka Maxwellovi ani nevím čím, ale stadion zahučel nadšením - přesně tohle lidi na Nou Campu chtějí vidět.

Reagovat
alegre

Barcelona bude znovu vynikající, je potěšením dívat se na fotbal v jejím provedení! Uvidíme co předvede Real. Ale věřím, že letos bude španělská liga pastvou pro oči a balzámem pro duši. Samozřejmě za předpokladu, že titul nezíská Real Madrid...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

Předpokládám, že tato usměvavě se zubící tvář je na souhlas s poslední větou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

spíše vyjadřuje pobavený úšklebek k tvému povedenému rýpnutí si do vosího hnízda

Reagovat
alegre

Jen co se probudí věrní madridští začne vosí bodání být víc nez nepříjemné. Mám na hodinách 30 minut po půlnoci, snad raději zalehnu a nechám se hájit trubci včelí královny!

Reagovat
smazaný uživatel

nj, já se zrovna chystám psát článek, ale nějak se mi do toho nechce, snad asi dám přednost rannímu poflakování se po malebném těšínském centru... Co ty, nemáš v zásobě žádný fejetonek?

Reagovat
alegre

Včera večer jsem poslal hned tři. Jsem asi masochista, už se mi docela stýskalo po tom, až mi zdejší výkvět diskutujících zase dá pořádně do těla!

Reagovat
smazaný uživatel

nj, já mám zásobu asi 10 ale nějak se to přestalo vydávat, nyní je hodně o jednotlivých ligách, začíná sezóna, na historické články není tolik místa, přitom se z mé strany po životopisech chystá překvapení

Reagovat
alegre

Jestli to dnes službu konající "důstojník" uveřejní, tedy jeden z těch fejetonů, tak až se probudím, budu mít k snídani hezkých pár takových pikantních poznámek... Chudák máma, ta se zase bude v hrobě obracet až si přečte jak mi tady dávají do těla!

Reagovat
alegre

Já na překvapení už moc nejsem, raději mám klídek. Ale napsal jsem 3 články, o Srbech v Praze, bláznivém komentátorovi televize a o Argentině před kvalifikací MS. Takové neutrální čtení...

Reagovat
smazaný uživatel

bláznivý komentátor bude Le Roi Tittel?

Reagovat
alegre

Ne, jmenuje se Salvador Nasralla /jak trefné přijmení, co?/ a je to takový honduraský miláček davu. Fotku jsem připojil, bude se některým týpkům moc líbit!

Reagovat
smazaný uživatel

na Nasrallu jsem zvědav

Reagovat
smazaný uživatel

... četl jsem minulé články z americké kvalifikace.. velmi zajímavé fejetony a rozbory(taky komentáře) .. čekal jsem i další z poslední kvalifikace(taky z GoldCupu), docela se to tam navzájem "bije" o každý bod.. a na tu Argentínu(článek) jsem obzvlášť zvědav(nějak se jí na to MS "nechce")

Reagovat
smazaný uživatel

až tak jo? No začínám se těšit, tipuju že to bude solidní pranýř nákupů Realu

Reagovat
alegre

Já to jejich nakupování nekritizuju. Kdo má prachy, kupuje to nejlepší. Nyní bude záleet na tom, jakse sehrají, jak jim to bude klapat. Samozřejmě, že z každého neúspěcgu budu mít nehoráznou radost a nad fejetonkem si zařádím! No a když se jim bude dařit, zalezu do koutka a budu si lízat rány!

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším na Clásico, to bude hukot...

Reagovat
alegre

Bylo by dobré, aby oba kluby měly před derby stejně bodů, vedly ligu, Ibra s Ronaldem soutěž o krále střelců... Taky se těším! Ale opakuji: jen aby Real nevyhrál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

.. a co takhle "třetí vzadu", když "dva se perou".. ?

Reagovat
alegre

Třeba Depor?

Reagovat
smazaný uživatel

Atlétiko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

... Depor je nevyzpytatené mužstvo, co uhraje či neuhraje se u nich nikdy neví.. šanci má Atlético, dokud jim zůstavají vyjímeční střelci .. nebo "černý kůň"(můj názor) Espanyol(záleží jak se vyrovnají s tím tragickým odchodem...)

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Barca, mám radost

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že už zde nechodí Kyslík, celkem by mě zajímal jeho názor na Ibru v Barce, či Eto´a u nás, stejně tak na Maxwella...

Reagovat
alegre

aha a co se stalo s kyslíkem?

Reagovat
smazaný uživatel

na konci minulé sezóny se rozloučil s EF s tím, že zde zbytečně tráví mnoho hodin a web je čím dál víc zaplněn scumy a hlupáky, že nemá cenu zde dále chodit atd. .. no nelze neuznat, že v mnohém měl pravdu...

Reagovat
alegre

Musím, nerad, souhlasit. Návštěvnost jistě stoupla, ale kvalita jisté části čtenářstva je na bodu mrazu. Nebo lépe řečeno diskutujících. Všimnul jsem si, že zmizela celá řada těch ze staré gardy. Od roku 2003, kdy jsem začal tipovat, a od března 2004 psát, se to hodně změnilo. Nejsem staromilec, ale někdy se mi po tom amaterském období docela stýská.

Reagovat
Mr.Jindros

To je problém internetu jako celku.

Reagovat
alegre

Ano, máš pravdu. Já v současné době, po vojenském převratu v Hondurasu, sleduji místni diskuze. Pánové, hluboce smekám před českomoravskoslezskoslovenskými diskutéry! Tady je teprve vidět ubohost a nevzdělanost. V deseti slovech jsem taky dokázal najít 8 pravopisných chyb!!! Najít příspěvek bez hrubky je zázrak! A to je španělština o hodně lehčí a jednodušší než čeština!

Reagovat
smazaný uživatel

alegre môžemsa ťa spýtať, čo vlastne robíš v tom Hondurase?

Reagovat
smazaný uživatel

píše články, opaluje se a chlastá

Reagovat
alegre

Můžeš. Žiju, už téměř 18 let, zastupuji nějaké firmy z Česka, flakám se na ostrově Roatán v Karibském moři, tak vůbec... Všichni utíkali za komunistů, já se sbalil za Havla. Neutek, prostě odjel...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, no zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

a vôbec ťa to neťahá do vlasti?

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš rád Havla?

Reagovat
alegre

Proti Havlovi nic nemám, na kecy a kecičky o něm nedám. Je to velký kus naší historie, je to listopad 1989, je to pád komunistů. Díky tomu všemu jsem se mohl dostat ven. Zda mně to táhne do Česka. Asi tak do roku 2000 jsem měl touhu vrátit se. Dnes již nepíšu "domů". Divte se nebo ne, domajsem tady, v Hondurasu. Na rozdíl od mnohých Čechů žijících v cizině na Česko nenadávám, nespílám mu, ale nevrátil bych se. Mám české občanství, český pas, ale můj život je tady.

Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím, já Havla moc nemusím, spíše se kloním k názoru že to byla nastrčená figurka z níž se uměle udělal spasitel, aby bylo koho uctívat. Je paradoxní, že film Občan Havel, jenž jej měl logicky ukázsat v co nejlepším světle, jej naopak v mnoha očích spíše shodil. To jak s ním Klaus ale i Zeman zametali bylo neskutečné... Obecně mi např. Klaus i Zeman připadají jako daleko větší osobnosti, ač třeba Klause jinak nesnáším... Jinak, nedivím se ti, že se nechceš vrátit, sám mám ale Česko rád, jsem tady zvyklý a sám sebe si jinde neumím představit. Navíc mám problémy s cizími jazyky

Reagovat
alegre

Napsals to dobře. Havel byl pravděpodobně loutkou v rukou jiných, hlavněpřevlečených komunistů. Ale pro svět je to právě on, symbol oné změny. Já jsem alergický na něco úplně jiného a tím je slovo sametová. Tedy revoluce. O nic takového se nejednalo! Byl to komplot, dohoda, tak to prostě skončit muselo. Tady jsem si zvyknul, španělsky dnes mluvím mnohem víc než česky, vlastně jen úředně a pak se synama po skype. Španělsky se mi zdají i sny

Reagovat
smazaný uživatel

jj, starší přátelé (rozuměj důchodci, ale opravdu inteligentní, ne žádní zamindrákovaní antikomunisti plivající na režim jen proto, aby se jim ulevilo) také vždy kritizují ono zažité "sametová revoluce", vždyť přesně jak píšeš o žádnou revoluci nešlo, stačí se podívat do historie (např. Francie) a pak se zjistí, co revoluce znamená...

Jinak, to že je Havel mezinárodní hvězdou je úsměvnmé, musím se smát jak za ním jezdí Dalajláma či Clinton, přitom Havel nejen že nebyl klíčem k pádu režimu, on ani na prezidentský úřad neměl (aspoň dle mne). Nechci jej hanobit, nic proti němu jak oosobě nemám (on za to, co z něj udělali asi nemůže), ale on nemá na to aby dělal prezidenta. Troufám si říct, že jsou zkrátka povolanější, jako např. zmíněný Zeman, jehož inteligence, moudrost i styl chování a vyjadřování jsou na úplně jiné úrovni (ač OK, občas má své výstřelky typu "coura Buzková atd"). Na druhou stranu, pořád lepší nastrčený Havel, jenž aspoň něco ve světě znamená, než neúnavný kvaerulant Klausm jenž si leští ego ostouzením všeho všude...

Reagovat
smazaný uživatel

* kverulant

Reagovat
alegre

Já jsem toho Havla moc neprožil. Odešel jsem ještě z Československa a to byla taková ta prvotní euforie. Prezident by měl být reprezentativní a uznávanou osobností. Havel svym vzhledem a kalhoty nad kotníky sice moc šik nebyl, ale svět v něm viděl OSOBNOST. Ještě dnes se v Latinské Americe mluví o VÁKLAV HAVEL, nikdo nezná jeho jmenovce Klause. A je to pravděpodobně, po boku Gorbačova a Jana Pavla II., jediná opravdová osobnost uznávaná a známá z té naší slovanské části Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky jediné plus jaké u mě má

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš že Zeman měl během na onu "revoluci" větší vliv než Havel? Jinak s tím Klausem souhlas, to je magor

Reagovat
smazaný uživatel

*to během tam nemá být

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl jsem, že ho měl větší

Reagovat
smazaný uživatel

tady si někdo žije .... ...

Reagovat
smazaný uživatel

Všimli jste si takové "kuriozitky"? Nemůžu si pomoct, ale Alves měl vždy uši jak dvě plachty a teď je má jak kdyby přilepené k hlavě

Reagovat
smazaný uživatel

Však si je nechal přišít, to nevíš? A vůůůůbec to není vidět...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nevěděl to je moula...teď to není vůůůbec trapnééé

Reagovat
smazaný uživatel

Tak první trofej pro Barcu.. Baskové se spíše zaměřují na EL(a doufám, že tam postoupí), takže žádné překvápko se nekonalo.. ale rozjezd PL i celá sezóna bude síla(takový předkrm před MS)

Reagovat
smazaný uživatel

Barca tenhle rok zase vsechny prejede rozdilem tridy VAMOS BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

nech si ty kecy

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Co se řehtáš, kopírko, už jsi vydejchal ten včerejšek?

Reagovat
-Kopy-

Hm, už jo, nový týden, nová energie a radost ze života.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajné. Ty jsi hrozně impulzivní člověk. Jeden den něco pobleješ, další den jsi klidný. Máš asi vysokou míru lability v krvi (jako já)

Reagovat
-Kopy-

Ale hlavně mam radost, že za tři týdny jedu do do do do Valencieeeeeeeee.

Reagovat
smazaný uživatel

co bys v té díře hledal?

Reagovat
-Kopy-

Budu tam týden žít. Už se těším, doufam, že uvidiím novej stadion i Mestallu. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

tohle je fakt neuvěřitelný, Kopy ve čtvrtek poprvé vyhrál v Tipsportu a hned se jako vožral, jo? No ale poblitá věc v tom případě bude tím nejvíce poškozeným, protože pokud se Kopy opil, tak mu z výhry 500 pořád ještě muselo zůstat nějakých 450 korun

Reagovat
smazaný uživatel

nevožral se (teda vlastně potom možná jo), ale hrozně vyváděl, když Bolka pukla zaslouženě na Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

teď si tak všímám, že pokaždý je u tématu "opil", "poblil" apod. přítomnej fcbéčko..., náhoda ?

Reagovat
smazaný uživatel

se vždycky do něčeho namočím, ani nevím jak

Reagovat
-Kopy-

Jo, kily dík za tu pomoc ve čtvrtek, vybral sem to v pohodě..

Reagovat
Kily

jo? takže jsi přišel do pobočky s výherním tiketem v jedný a pistolí ve druhý ruce, jak jsem ti radil?

Reagovat
-Kopy-

No...

Reagovat
smazaný uživatel

koukám teda, že už se projekt "Zamřížovaný internet aneb i grázlové můžou surfovat" už parádně rozjel ...

Reagovat
-Kopy-

Ale řeknu ti fcbéčko, chtít něco po Kilym to je na dvě hodiny, chceš radu a on si z tebe dělá dvě hodiny prdel a pak až ti to řekne.

Reagovat
Kily

nene, po hodině jsem povolil a napsal ti, že stačí jenom pozdravit a podat lístek, to jenom ty sis myslel, že si z tebe pořád dělám legraci a psal jsi mi další hodinu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle já znám. Dát se s Kilym do řeči ohledně čehokoliv vážnýho není vůbec dobrej nápad a zavání to jen ztrátou času ...

Reagovat
Kily

já prostě miluju, jak mě pomlouvá někdo, kdo mi v takové diskuzi velmi zdatně sekunduje a často se mu daří mě i trumfnout

Reagovat
smazaný uživatel

já tě nepomlouvám, jen píšu pravdivé informace. A že jsem diskutér ze stejného těsta jako ty, to už jsem trochu pomlčel

Reagovat
Kily

já bych řekl, že si na pobočce stejně mysleli, že ta kopyho špuntovka jsou jenom jeho kostěný prsty a když viděli, jak je pohublej, tak mu dali o dva litry víc a navrch tipkartu jako výraz lítosti. To jsem ještě Kopymu radil, že jestli nemá pistoli, tak ať tam přijde, ženskou označí nějakým v tu chvíli příhodným výrazem a k tomu dodá "naval prachy"

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, že teď dělám hrozitánskou chybu, ale nedá mi to se nezeptat - o co vlastně ve vaší konverzaci šlo? Jak přesně zněla Tyčkova otázka?

Reagovat
-Kopy-

To je tajný.

Reagovat
Kily

s neuvěřitelným nadšením mi oznámil, že poprvé v životě vyhrál v tipáči a chtěl vědět, jak si má vybrat výhru a jestli přitom má něco říct. A protože je Kopy můj velmi dobrej kamarád, tak jsem ho samozřejmě neodmítl a snažil se mu poradit:

1. varianta - pošleš tiket poštou na adresu tomáš pavlík, erno košťála 971, pardubice 53012 a to je všechno

první varianta nevyšla, tak přišla na řadu druhá:

2. varianta - přijdeš tam s tiketem v levý ruce a bouchačkou v pravý a už ani nemusíš nic říkat

Kopy se na pět minut odmlčel a šel hledat pistoli, když našel jenom malou špuntovku, tak se ptal dál, tak jsem taky radil:

3. varianta - přijdeš tam, označíš ženskou nějakou vulgaritou a rychle dodáš "naval prachy"

po hodině Kopy odmítl i tohle, tak jsem povolil a napsal mu, že má jenom pozdravit a dát jí tiket. Jenomže Kopy už byl načatej a nevěřil mi ani tohle, takže mě otravoval další hodinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi se vynořil odkud, naplavenino?

Reagovat
alegre

To nejsou kecy, jen konstatovaní hole pravdy. Nic vic!

Reagovat
alegre

Reagoval jsem na jiri - fcb, ale nejak jsem si popletl tlacitka na klavesnici...

Reagovat
smazaný uživatel

je mi jasný, že jsi takhle navečer zlitej karibským rumem do němoty, násosko

Reagovat
alegre

Chachacha, rum v tomhle šíleným horku by byl sebevraždou! Ve 3 ráno je tady skoro 30 nad nulou! Sky vodka s tonikem a spoustou ledu ochladí i kluky tak rozpálené, jako jsem já...

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle jsem háklivej. Kdyby se něco nepovedlo, tak nám antiBarca přispěvatelé dají tyhle kecy sežrat. Nechápu, proč jim dávat zbytečně munici ...

Reagovat
alegre

Musíš věřit, že jediná munice je na kopačkách hráčů Barcy! V květnu jsem byl na zápase s Villarreal, listek s dopravou z Lloret de Mar me stal 160,- eur, ale byl to zážitek. Snad ještě větší než ten z minulého roku proti Almería.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já Barce samozřejmě věřím. Po Gamperu jsem byl přímo nadšený - to byla jízda. Včera to bylo ospalejší a chybělo víc zápalu, ale to se z důležotostí zápasů bude snad dostavovat. Ten tým je supersilnej a z příchodem dua z Interu a větším zapojením našich odchovanců to bude asi ještě o něco lepší než loni, ale tak víš co - posrat se může kupa věcí. Už včera z bolavým kotníkem odešel Pique, chvíli vypadal na vystřídání Keita, jednu chvíli toho měl dost Messi, už teď jsou na marodce Rafa, Gabi a Iniesta. A to je pryč teprve příprava a druhý soutěžní zápas

Reagovat
alegre

To jsou radosti a strasti fotbalu. Zrovna takové problémy může mít Real. A možná ještě větší. Zatímco, jak se zdá, v Barce všechno klape a posily zapadají do kolektivu, moc nevěřím v bezproblémovost vytahu uvnitř Realu. Ale možná se mýlím...

Reagovat
smazaný uživatel

O Real se nestarejte pánové, s vaší supersilnou Barcou se můžete ohlížet jen a jen na sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já musím souhlasit s R9 - Barca má vše ve svých rukou. Zatím to vypadá, že se hráči neuspokojili po loňsku. Bylo by jen dobře.

Jinak - pokud bych měl hodnotit Real - opravdu velká neznámá - třeba to bue válec, třeba propadák, třeba loňský úspěch, to nikdo neví

Reagovat
alegre

Já b ych si přeci jen dovolil R9 malinko opravit. Barca se s touto sestavou může ohlížet jen a jen ZA SEBE, zdá ji z dolních pater nehrozí nějaké to nebezpečí. Pr odobro fotbalu si přeji silný Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

silný Real si přát nemůžu a pro dobro fotbalu už vůbec ne. Ale pokud by se vyloupl nějaký další tým - Atleti, Netopejři, Ponorky nebo hrdí Andalusané, tak bych nebyl proti (pro dobro fotbalu )

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pravda, konkurence o druhej flek bude vysoká. Dopředu se nemá cenu koukat, tam má svý jistý místo Real Madrid.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se nedat, nafrněným Kataláncům neustoupíme ani o píď... Somos el Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj příspěvek je pravdivý až na jeden detail. Změnil bych jen čas z přítomného, na minulý. O budoucím už nemůže být ani řeči ...

Reagovat
-Kopy-

Ja tady nechci dělat nějakýho machra, ale netopejřím nosem citím titul pro nás.

Reagovat
Al Capone

špatný čich

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže netopejřím, ti cejtí vždycky titul a je z toho sotva kvalifikace pro LM.

Reagovat
-Kopy-

Ale ne, minulej rok nikdo o titulu nemluvil, byla to sezona ve smyslu "napravit to co koeman posral" a to se povedlo. Letos jsme posílili a jen minimálně oslabili.

Reagovat
smazaný uživatel

My taky lehce posílili.

Reagovat
-Kopy-

Vy právě, že až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

každý ví, že pro netopýra je prvním a nejdůležitějších smyslem o parník sluch a až na druhém místě čich, tím pádem cítíš dobře, ale druhé místo. První bude (snad) Barca

Reagovat
-Kopy-

Né, tak fakt, letos tam ten titul cejtím. Příprava dobrá, jsme bez zranění skoro, každá pozice skvěle zdvojená, jsme relativně sehraní, útok bude skvělý a obrana se taky zlepšila, navíc dva vyborní brankaři, no vidim to fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, uvidíme až v sezoně. Kdybych měl vytvořit nějakou předpokládanou tabulku, tak jste v kvaldě LM

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný zápas! 1. ze 6 trofejí doma ...Messi Ibra Bojan Xavi, Puyol ....jen tak dál kluci

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! krása

Reagovat
madridcan

Necakal by som,ze Sylvinho skonci v city

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

šok

Reagovat
smazaný uživatel

Super, Athletic jsme vypráskali v exhibičním stylu, od Šachtaru očekávám víc, s Ukrajinci to byly vždycky skvělé zápasy.

Reagovat
Xavi

Tak Athlétic nehrál v plné síle, to by vypadalo taky jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě nemá Bilbao zdaleka takovou kvalitu jako Doněck.

Reagovat
smazaný uživatel

Čerginsky do Barci za 25 melounů. Vypadá to, že už je to domluvené. No, to jsem zvědavej. Každopádně jsem letos uvalili 4+40+15+25+Etoo=106 mega. Na to, že jsme nechtěli posilovat, je to darda

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě je lepší koupit hráče, kterého si přeje trenér, než nakoupit plno hvězd, které si trenér ani nepřeje, ješte k tomu za tak nehorázné prachy

Reagovat
smazaný uživatel

O nakupoch rozhodovali Valdano spolu s Pellegrinim a Pardezom.. A jaky trener by nechcel v tyme Kaka, Ronalda alebo Benzemu?

Reagovat
smazaný uživatel

1. Blbec, kdo tomu věří

2. Je jich dost. Ne každý umí a chce pracovat z tahle narychlo a hvězdně poskládaným týmem

Reagovat
smazaný uživatel

1. Tak kto podla teba rozhodoval o tych nakupoch ? Perez?..

2. Blbec, kto tomu veru

Reagovat
smazaný uživatel

*veri

Reagovat
smazaný uživatel

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

tak podla teba je to rozumna cena?

Reagovat
smazaný uživatel

není, ale prostě sklízíme, co Peréz zasel. Kvalita se tohle léto prostě platí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele