čtvrtfinále
23.01.2024 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Celta na svém stadionu po třech dnech opět sledovala vítězné oslavy Realu Sociedad

Celta Vigo se nedokázala pomstít za několik dnů starou porážku a ve čtvrtfinále Copa del Rey prohrála s Realem Sociedad 1:2. K postupu zavelel už ve druhé minutě Mikel Oyarzabal, v nedávném ligovém střetnutí přitom Baskové potřebovali ke vstřelení úvodní trefy jen o devět minut více. Na brzký zásah kapitána po změně stran navázal novic v sestavě Sheraldo Becker, jenž se prosadil při svém premiérovém startu po příchodu z Unionu Berlín.

Oba týmy si daly o víkendu společnou předehru, když sehrály bitvu v LaLize, kterou ovládl Sociedad. Pro Los Celestes to byla první porážka v letošním kalendářním roce, což chtěli před vlastním publikem napravit a poprvé po sedmi letech postoupit do semifinále španělského poháru. Baskům ovšem hrál do karet fakt, že se svěřenci Rafaela Beníteze již osmkrát v řadě neprohráli.

Vstup do utkání náramně vyšel hráčům Realu Sociedad. Hned ve druhé minutě se míč po autovém vhazování do vápna dostal až k Oyarzabalovi, který jej z poměrně složitého úhlu poslal skákavou střelou do branky. Nepříjemností pro hosty bylo ve 39. minutě vynucené střídání Kierana Tierneyho, pro Skota hostujícího z Arsenalu šlo už o třetí zranění v sezoně.

Domácí diváci, kteří hleděli do druhého dějství s nadějí, byli v 66. minutě zklamáni. Brais Méndez vyslal na polovině hřiště dopředu Beckera, který svůj samostatný únik dokázal vyřešit gólem. Bývalý spoluhráč Alexe Krále si tak osladil debut po přestupu do baskického celku.

Vzápětí se do šance konečně dostala i Celta, jenže střela, která vyšla z klubka hráčů, trefila pouze bránícího soupeře. Závěrečné drama ve druhé minutě nastavení zařídil Luca de la Torre, když se ve vápně dostal k dorážce a ranou na zadní tyč snížil skóre.

Real Sociedad tak znovu dokázal Celtu Vigo porazit a poprvé od roku 2020 postoupil do semifinále španělského poháru.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele