čtvrtfinále
03.02.2022 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Juanmi (© AFP)

Real Betis ponížil Real Sociedad na jeho půdě čtyřmi góly

Béticos postupují dál! Real Betis si v Baskicku poradil náramně, protože domácí Real Sociedad rozstřílel čtyřmi góly a sám nedostal ani jednu branku. O dvě trefy se postaral hostující střelec Juanmi.

Real Betis si v lize užívá každý zápas a už dlouho nepamatuje tak dobré umístění. To mu ale přirozeně nestačí a dnes měl šanci porvat se o trofej. V rámci čtvrtfinále Copa del Rey ale narazil na těžkého soupeře, Real Sociedad. Ten v začátku hodně kousal a zejména dvojice Merino - Isak dělala zadákům Realu Betis potíže.

Béticos ale jejich šance přežili zdárně a brzy se vrhli do útoku. Zkušený záložník Carvalho byl jako první u míče po chybě záložníka Guevary, odtlačil ho a naservíroval ho před bránu na volnějšího Juanmiho. To je spolehlivý střelec a ani dnes se nemýlil - brankář Remiro se natahoval po míči marně.

Domácí celek působil trochu opařeně, protože doposud byl mnohem aktivnějším týmem, jenže za jedinou chybu byl hrubě potrestán. Trochu radosti namaloval fanouškům na tváře Adnan Januzaj, který zužitkoval skvělou práci Oyarzabala a zcela volný překonal soupeřova brankáře. Jenže tahle radost měla jepičí život, protože sudí vzápětí signalizoval, že přihrávající David Silva, který tuhle akci rozjížděl, byl v ofsajdu! Gól tedy platit nemohl.

S La Realem se to táhlo až do konce první půle a padla na něj deka posílená o to, že první gól nebyl uznán. A po změně stran to nebylo o moc lepší. Domácí sice nepolevili a dál se snažili zaměstnávat obranu sevillského celku aktivitou, zejména střelami, jenže s nimi si obránci Béticos vždycky poradili bez větších potíží. A pak to přišlo.

Deset minut po změně stran se podruhé v zápase prosadil zkušený kanonýr Juanmi, který dnes táhl svůj celek za vítězstvím. Tentokrát ho našel Moreno a Juanmi měl práci dost usnadněnou. Pak se dlouho nic nedělo a La Realu nepomohli ani střídající hráči. Naopak měl Juanmi 15 minut před koncem na kopačce hattrick, jenže brankář Remiro zvládl reflexivně vyrazit jeho ránu a sebral mu významný zápis.

Deset minut před koncem se udála zajímavá situace, protože hlavní sudí dostal pokyn od VARu, aby zkontroloval zákrok ve vápně Realu Sociedad. To udělal a došel k závěru, že Zaldúa fauloval a nařídil penaltu. K ní se postavil Willian José a nemýlil se - 3:0.

Závěr zápasu naprosto frustrovanému Realu Sociedad nevyšel. Tři minuty před koncem vyslal Bartra skvělým pasem do šance Aitora Ruibala a mladý křídelník si v náběhu poradil skvěle, Ač tísněn obránci, dokázal propálit brankáře Remira. Následně odmítl šanci na snížení Portu, který pálil do tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele