semifinále - 1. zápasy
10.02.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jules Kounde (© AFP)

Sevilla má díky dvěma zásahům do sítě Barcelony k finále blíž

Sevilla zvládla první utkání semifinále španělského Copa del Rey na jedničku a svůj part sehrála skvěle. Jednak se do sítě Barcelony prosadila dvakrát a jednak její obrana potvrdila formu posledních týdnů a neinkasovala ani jednou!

Barcelonu čeká v odvetném utkání na Camp Nou hodně těžká práce. Samozřejmě nemusí házet flintu do žita, Sevilla je teprve na půli cesty k postupu. Barcelona navíc s ohledem na historii vzájemných pohárových utkání dobře ví, že ani prohra na půdě Sevilly nic neznamená. Přesto musí trenér Koeman vymyslet lepší strategii. Sevilla slaví důležitou výhru díky brankám Julese Koundého a také bývalého hráče blaugranas, Ivana Rakitiće, který zvýšil na konečných 2:0 pár minut před koncem.

Barcelona může snad trochu žehrat na obranu, která byla dnes mimořádně poslepovaná. Sevilla se zase mohla ohánět absencí klíčového muže útoku, Lucase Ocampose. Na atraktivitě utkání ale ani jeden fakt nic neubral. Barcelona vstoupila do utkání s chutí, nápaditě kombinovala a do první šance se dostala už ve 12. minutě. Výtečným obloučkem za obranu našel Antoine Griezmann Lionela Messiho, který překonal ofsajdovou hranu a pálil na vzdálenější tyč, jenže brankář Bounou se blýskl parádním zákrokem a jeho ránu nohou vyrazil!

O pár minut později předvedl stoper Jules Koundé, proč se o něj zajímají evropské velkokluby. Ukázal totiž brilantní ofenzivní schopnosti. Slalom započal u Griezmanna, pak díky rychlé narážečce s Jordánem přešel přes dvojici kuželů Busquetse a Umtitiho. A přestože už padal, dokázal propálit i Ter Stegena!

Německý brankář musel své schopnosti ukázat také v nastavení. Další obránce, který usiloval o gól, byl Escudero. Jeho dobře mířený pokus musel Ter Stegen pod břevnem vytahovat mimo bránu. Druhá půle už tak explozivní nebyla, byť v ní padalo víc žlutých karet než v prvním poločase.

Obě obrany hrály velmi spolehlivě a mnoho prostoru útočníkům nedávaly. Barcelona tahala většinu akcí přes Messiho, ale ten na všechno nestačil. Stejně jako Ter Stegen nestačil zabránit druhému gólu. Barceloně naprosto nevyšla ofsajdová past, takže Ivan Rakitić mohl z úhlu sprintovat na svého někdejšího spoluhráče. Mohl nahrávat, protože s ním běžela dvojice spoluhráčů, ale místo toho poslal dělovku pod břevno, na kterou německý brankář reagovat nemohl - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
sir_Hubinho89

Dávají to na nějakým kanále ?

Reagovat
remeslnik

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona rok 2021: 38 dni - 12 zapasu, z toho 11 venku ! co to muselo byt za ma.rda ktery vymyslel podobnou zhovadilost?

kdyz v clanku napises o 3 sancich do kupy na obou stranach za 1. polocas a pak pridas 2. pule uz tak explozivni nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

1. pule byla explozivni asi jako Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele