čtvrtfinále
03.02.2021 19:00 CET
1 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Radost hráčů Levante (© AFP)

Levante v posledních vteřinách prodloužení překvapivě zdolalo Villarreal

Villarreal tvrdě narazil a dál jde domácí Levante! Po hodně dlouhém utkání se totiž dočkali domácí a to po trefě střídajícího Rogera Martího ze 121. minuty.

Villarreal byl jasným favoritem duelu s Levante a prakticky od první minuty to jasně dokazoval. Přesto jako první málem udeřili domácí. Na dlouhý pas od Bardhiho totiž jen těsně nedosáhl klouzající Dani Gómez. Mnohem víc práce samozřejmě čekalo na brankáře Daniho Cárdenase. Zablokoval Pedrazovu ránu a stejně tak hlavičku Paua Torrese, kterou Cárdenas parádně vyrazil nad bránu!

Domácí brankář musel likvidovat ránu Paca Alcácera, která si přímo říkala o gólový zápis. Levante se zas tak moc u míče nezdržovalo, ale když už se do nějaké ofenzivy pustilo, vypadalo to hodně nadějně. Jako ve 30. minutě, když Dani Gómez prokličkoval mezi dva obránce Villarrealu, třetímu nasadil jesle a vypálil těsně vedle tyče.

Do konce poločasu se ještě párkrát zapotil brankář Cárdenas, který nejprve likvidoval střelu Pedrazy a pět minut před koncem musel vyrážet taky velmi štiplavou ránu Triguerose. Pouhých pět minut po začátku druhé půle si Alcácer naběhl na dlouhý pas za obranu, zkrotil míč a i když byl tísněn, dokázal vypálit. Cárdenas se ale dnes večer překonával a akrobatickým zákrokem odrazil míč na roh!

Dvacet minut před koncem si málem vstřelil vlastní branku Pedraza, který hlavičkoval neúmyslně za sebe. Rulli ale reflexivně zaskočil a míč schoval do rukavic. "Žlutá ponorka" mohla rozhodnout v 90. minutě, když Cárdenas vyrazil tvrdou ránu Pareja jen k nohám střídajícího Baeny. Jeho dorážku však z brankové čáry místo překonaného brankáře vyhlavičkoval Postigo!

Takže se šlo do prodloužení. Na obou jedenáctkách bylo jasně vidět, že mnozí hráči už melou z posledního. Hodně dramatický moment nastal až ve 110. minutě, kdy Melero sáhl na soupeře a Pedraza se po chvíli ve vápně skácel k zemi. Nejprve sice rozhodčí César Soto nařídil pokutový kop, ale po zhlédnutí záznamu nařídil pouze přímý volný kop.

Ten však Villarreal nevyužil a domácí jej o chvíli později potrestali. Hosté se už asi viděli při penaltách a přitom na ně nedošlo. Přesně ve 121. minutě totiž začal Morales spolupráci dvou střídajících hráčů famózní zpětnou nahrávkou a nabízející se Roger Martí skóroval! Villarreal se ocitl ve zlém snu, protože nedlouho poté sudí utkání ukončil a dál poslal právě Levante.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele