semifinále - odvety
04.03.2021 21:00 CET
1 : 2
po prodloužení
(1:1, 1:1)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu Bilbao (© AFP)

Bilbao si zahraje finále, Levante padlo v prodloužení

Sen Levante o senzačním postupu do finále Copa del Rey končí těsně pod vrcholem. O trofej se totiž s Barcelonou utká Athletic Bilbao, které má s touto fází historicky bohaté zkušenosti. Po vyčerpávajícím boji totiž Levante přehrál v prodloužení.

První duel skončil remízovým výsledkem 1:1, takže rozhodnout musela odveta. A vstup do ní se povedl jednoznačně lépe domácímu Levante, které si od prvních chvil počínalo velmi aktivně a sebevědomě. Už v sedmnácté minutě se navíc domácí dostali do vedení!

Rubén Rochina protančil s míčem až do vápna Bilbaa a v něm oslovil nabíhajícího útočníka Rogera Martího. Tomu se sice první rána nepovedla, ale dostal druhou šanci. Otočil se s balonem a poslal míč do sítě - 1:0 pro outsidera.

Na tahu bylo Bilbao, kterému se ale v koncovce zrovna moc nedařilo. Po centru Berenguera mířil Iker Muniain hlavou příliš vysoko a neprosadil se ani López. O pár minut později však právě po jeho centru fauloval ve vlastním vápně obránce Duarte a sudí Carlos Del Cerro pískal penaltu. K ní se postavil velezkušený veterán Raúl García a i když brankář Fernández uhádl směr, míči v cestě do sítě už nezabránil.

Pár minut před koncem první půle si Levante málem vzalo vedení zpátky. Po centru Miramona totiž Álvarez pálil do vlastní tyče! Druhá půle už tak aktivní nebyla. Po hodině hry pálil Williams po akci Garcíi jen těsně vedle. García byl obecně hodně aktivním hráčem a o chvíli později hlavičkoval v záklonu jen těsně nad břevno!

Devadesát minut uplynulo a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V jeho prvním dějství byla na obou stranách patrná značná únava a šancí jsme se vůbec nedočkali. Bilbao tou dobou ale jasně přebralo iniciativu a svému soupeři míč nepůjčovalo.

Z jeho tlaku pak ve druhém poločase prodloužení rezultoval finální zásah. Hbitý Álex Berenguer viděl díru v obraně, s míčem do ní rychle vplul a přesně umístěnou ránu opřel o záložníka Vukčeviće. Brankář Fernández nemohl dělat vůbec nic a Bilbao slavilo postup do finále.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele