finále
03.04.2021 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Finále Copa del Rey ze sezony 2019/2020 ovládl Real Sociedad

V odloženém finále Copa del Rey ze sezony 2019/2020 zvítězil Real Sociedad nad Athleticem 1:0 a poprvé od roku 1987 získal trofej. Jedinou branku vstřelil po změně stran z pokutového kopu Mikel Oyarzabal.

Pro oba celky a vlastně pro celé Španělsko to byla hodně nevídaná situace. Takřka rok se čekalo, než se zápas odehraje. Je to ještě kurióznější o to, že už byla známa finálová dvojice letošního ročníku a aby toho nebylo málo, její součástí je i Athletic Club. Pokud by tedy proti Realu Sociedad uspěl, ještě letos by primát obhajoval. Zároveň šlo o prestižní baskické derby, takže utkání mělo velký náboj, byť bohužel bez účasti fanoušků.

Diváci na tribunách sice chyběli, ale nechyběla přítomnost španělského krále Filipa VI., který od začátku sledoval hodně vyrovnanou bitvu. Trávník v Seville začal velice brzy zkrápět hustý déšť a vůbec první větší příležitost byla k vidění až ve 32. minutě, kdy z dálky napřáhl Martínez a Remiro musel vytěsnit na rohový kop. Územní převahu ale měli hráči Realu Sociedad, byť to vůbec k ničemu nevedlo. La Real nevystřelil za celý první poločas na bránu.

Hned po změně stran měl Real Sociedad zajímavou standardku. Po ruce Martíneze VAR zkoumal, zdali to nebylo v pokutovém území a došel k závěru, že nebylo. Z následné standardky ale nic zajímavého nevzešlo. Zato situace z 58. minuty už byla penaltová. Iňigo Martínez stáhl v pokutovém území Portuguése a rozhodčí Estrada nařídil pokutový kop. Martínezovi ještě hrozila červená karta, ale tu nakonec sudí odvolal. Každopádně Mikel Oyarzabal poslal Simóna na druhou stranu branky a La Real vedl ve finále 1:0.

Athletic měl na odpověď půlhodiny, ale během tohoto času si nedokázal vytvořit jedinou výraznější šanci. Real Sociedad svého baskického rivala do ničeho nepustil a to ani během dlouhého osmiminutového nastavení. Poté, co sudí Estrada odpískal konec, mohla radost Realu Sociedad propuknout naplno. Tým Imanola Alguacila získal cenou trofej poprvé od roku 1987.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hezky a za dva týdny snad další prohrané finále pro Bilbao

Reagovat
el Principito

Reagovat
ladyboy arsenal

gratulace Sockám

Reagovat
Tromas

Aspoň si Bilbao může spravit chuť ve finále s Barcelonou, Socky za minulý rok v lize a poháru zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prvne Barcu neprehrajou a budou mit akorat dve runner up plate ve 2 tydnech za ucasti ve finale .. loni jim to vykopali hraci jako Martin Ødegaard, Willian José, Diego Llorente .. letos tahne David Silva ktery prisel po sezone

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele