finále
25.05.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Valencie udolala Barcelonu 2:1 a po jedenácti letech vyhrála španělský pohár

Valencie si ve finále národního poháru vyšlápla na vysoce favorizovanou Barcelonu a hlavně díky skvělému prvnímu poločasu ji porazila v poměru 2:1. Na cennou trofej z Copa del Rey dosáhla po dlouhých jedenácti letech a korunovala tak nesmírně úspěšnou sezónu, ve které například dokráčela až do semifinále Evropské ligy. K tomu si zahraje i hlavní fázi Ligy mistrů 2019/2020, neboť ve španělské lize skončila na potřebném čtvrtém místě.

Naopak katalánskému gigantovi těsně unikl double a se svým letošním působením nemůže být příliš spokojen. Barcelona nemohla počítat se svou brankářskou jedničkou Marcem-Andrém ter Stegenem, který laboruje s kolenem, a proto se mezi tři tyče místo něho postavil Jasper Cillessen. Naopak v základní sestavě se přeci jen objevilo trio Semedo - Arthur - Coutinho. Všichni tři řešili před sobotním finále zdravotní problémy a jejich start byl tedy nejistý.

CF vstoupil do zápasu mnohem aktivněji a již po šesti minutách mohl jít do vedení. Po ztrátě Rakitiće převzal balón Rodrigo a dokonce obešel i Cillessena, jenomže jeho přízemní střelu směřující k bližší tyči dokázal fantastickým skluzem vykopnout na brankové čáře vracející se Piqué. Valencie rozhodně nepolevila a na zaplněném stadionu v Seville se dostala do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách.

Dvaatřicetiletý kanonýr Kévin Gameiro využil zpětné nahrávky Rodriga do volného prostoru, kličkou se zbavil bránícího protihráče a poté z patnácti metrů zavěsil přímo pod břevno. Svěřenci trenéra Marcelina zvýšili svůj náskok před více než padesáti tisíci fanoušky ve 33. minutě. Carlos Soler přesprintoval na pravém křídle Jordiho Albu a pak přesným pasem našel hlavu aktivního Rodriga, jenž trochu šťastně kolenem rozvlnil síť.

Barcelona se ani v následujícím průběhu nedostala do optimálního rozpoložení, teprve po necelé hodině hry mohl snížit Lionel Messi. Argentinský špílmachr po narážečce se střídajícím Malcomem vypálil šajtlí a orazítkoval horní tyčku, gólman Doménech se jen naprázdno proletěl vzduchem. Jednatřicetiletý Messi přeci jen vykřesal jiskřičku naděje na úspěch v 73. minutě a k tomu stanovil nový rekord finálového duelu národního poháru.

Jako prvnímu se totiž povedlo dát gól v šesti finálových zápasech Copa del Rey, tentokráte po hlavičce Piquého a zákroku Doménecha snadno dorazil balón do odkryté branky. Tým vedený koučem Ernestem Valverdem se až do závěrečného hvizdu na žádný velký tlak nezmohl a nevytvořil si jedinou gólovou příležitost. V nastaveném čase naopak selhal Gonçalo Guedes ve dvou stoprocentních možnostech, ovšem Valencii to radost nepřekazilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Coutinho10

podle programu to nebude na Sport1 hlavne ze kupovali prava kvuli El Clasicu, ale aby dali finale...to ne

Reagovat
dextroza_m

Zopakovat predposledni vzajemny souboj z copy, kdy jsme byli vedeni jako domaci, to by mohla byt dustojna rozlucka se sezonou, kterou teda nejde hodnotit jako uspesnou i kdyz jen kvuli jednomu zapasu.

Reagovat
fukoman

Teď už kvůli dvěma zápasům.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 (3x Messi, Pique, Coutinho)

Reagovat
smazaný uživatel

těsně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

Nepočítal jsem do toho s psychikou z Anfieldu a absence opor. Ale pokud to bude Valverdeho stát místo, tak to bude vedle úspěšné sezony i úspěšné rozhodnutí.

Reagovat
pantondavo

Absence opor

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, že pro vás jedině dobře, že jste to nezvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro fandy Realu to je největší úspěch sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne.. výklep od Liverpoolu..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže vlastně letos máte double.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý 1:2

Reagovat
Ranoth

pekne valencia

Reagovat
JakubOcko

Amunt Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný večer....

Reagovat
pantondavo

A media mlci!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Messi the Genius"10"

Barcelona útočí na double, proti bude Valverde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele