semifinále - 1. zápasy
04.02.2016 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla rozdrtila Celtu 4:0 a je víc než jednou nohou ve finále

Přestože se semifinále španělského poháru hraje stejně jako kola předchozí systémem odvetných zápasů, je o obou letošních finalistech takřka rozhodnuto již po prvních střetnutích. Stejně jako Barcelona roznesla Valencii, totiž zvládla své domácí měření sil také Sevilla. Andaluský celek rozdrtil Celtu Vigo v poměru 4:0 a od účasti ve finále jej snad může připravit jen kolosální výpadek...

Jako obvykle byl hlavním strůjcem sevillského úspěchu útočník Kevin Gameiro, autor dvou branek. Francouzský útočník si přitom ještě v první půli vysloužil opačnou roli, neboť za bezbrankového stavu neproměnil pokutový kop. Po změně stran již však Gameiro zaúřadoval a jeho dva zásahy na přelomu hodiny hry orámovali svými trefami Adil Rami a Michael Krohn-Dehli. Sevilla navíc v pohárovém klání znovu udržela čisté konto, již poosmé za sebou! Tento počin se doposud povedl pouze Realu Madrid v sezoně 2013/2014.

Sevillští byli jakožto pětinásobní držitelé ligového poháru papírovými favority a podle očekávání také měli v úvodních minutách více ze hry. Pokusy Kolodziejczaka, Krohn-Dehliho, Banegy i Nzonziho se však nesetkaly s úspěchem. Jedinečnou možnost vydobýt domácím zasloužené vedení dostal Kevin Gameiro těsně před uplynutím půlhodiny hry, když Sergi Gómez ve vlastní šestnáctce fauloval Vitola. Ani pokutový kop ale brankář Rubén Blanco nepustil a Celta dostala další šanci dát se zavčasu dohromady.

Vše se mohlo odvíjet podstatně jinak, kdyby krátce po onom Gameirově selhání Gómezova hlavička skončila v síti a ne pouze na břevně sevillské branky. Takto zůstalo u bezbrankového stavu, který ale nakonec nevydržel ani do poločasu. Banegův roh totiž v poslední minutě přesnou hlavičkou proměnil stoper Adil Rami.

Celta po změně stran projevila větší iniciativu směrem dopředu, jenže po čtvrthodině druhé půle za ni draze zaplatila. Dva rychlé protiútoky domácích totiž měly společného jmenovatele v zakončujícím Gameirovi, jenž se tentokrát ani jednou nemýlil a Sevilla rázem vedla pohodlně 3:0. Když pak brankáře Rica nedokázali překonat ani Wass s Orellanou, přišla sevillská rána z milosti. Tři minuty před koncem se totiž ještě prosadil Krohn-Dehli a odsunul finálové naděje Celty do říše snů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele