semifinále - odvety
11.02.2016 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sevilla v odvetě neselhala a je druhým finalistou

Celta Vigo se sice takřka hodinu sympaticky vzpírala osudu, ale nakonec po domácí remíze 2:2 se Sevillou v letošním ročníku španělského poháru končí. O všem podstatném se totiž rozhodlo již v utkání prvním, které andaluský celek opanoval čtyřgólovým debaklem a postupuje tak zaslouženě do finále. V něm se Sevilla střetne s favorizovanou Barcelonou.

Ona zmíněná hodina čítala nadějné dvoubrankové vedení Celty, které sice vzápětí umazal Ever Banega, ovšem v šedesáté minutě měl šanci vykřesat jiskru naděje John Guidetti. Švédský útočník však zahodil pokutový kop a pro domácí již nebylo návratu. V závěru pak nakonec srovnal Jevhen Konopljanka a sevillští si mohli užít bujaré oslavy na znamení své první finálové účasti v ligovém poháru od roku 2010.

Jak Barcelona, tak Sevilla jen potvrdily svou výtečnou formu, která čítá sérii osmadvaceti zápasů bez porážky v případně prvních jmenovaných a jedenáct utkání v případě druhých. Nezbývá než si počkat, v jaké fazoně se oba celky budou nacházet na samém konci sezony, když se střetnou v květnu...

Úvodní půlhodina odvetného střetnutí na stadionu Balaidos se za hustého deště nesla v poklidném duchu, což hostům zcela vyhovovalo. V jednatřicáté minutě však poprvé zahrozil Iago Aspas a brankář Rico musel být na jeho ránu připraven. Nevelký útočník Celty ale nedlouho poté již sevillského gólmana překonal, když zakončil na zadní tyči rychlý protiútok po přesném pasu Fabiana Orellany. Jelikož Sevilla dvě minuty před odchodem do šaten napálila prostřednictvím Carriçovy hlavičky pouze brankovou konstrukci, skončila první půle těsným vedením domácích.

Po změně stran se znovu musel uvést Rico reflexivním, možná až šťastným zákrokem nohama při hlavičce Guidettiho a chvíli nato s úlevou přihlížel, když jeho hrubě nevyvedený pokus o shrábnutí centru ze vzduchu Iago Aspas nedokázal potrestat a poslal míč z pouhých několika metrů mimo. I tentokrát však brzy nato hostující gólman stejně inkasoval. V pětapadesáté minutě totiž Wassova rána provětrala Ricovy rukavice a odražený míč tentokrát aktivní Aspas přesnou hlavičkou dokázal poslat do sítě.

Vedení 2:0 muselo domácím fanouškům dodat na naději, že se ve vzduchu rýsuje fotbalový zázrak, ovšem jakékoli podobné představy hned vzápětí rázně uťal Ever Banega. Hostující záložník totiž skóroval hned dvě minuty po Aspasovi, když přesnou přízemní ranou z hranice šestnáctky dodal Seville polštář v podobě venkovního gólu - Celtě v tu chvíli nestačila ani výhra 5:1...

Přesto ještě domácí mohli udržet svého soupeře v šachu, kdyby v devětapadesáté minutě proměnili pokutový kop, nařízený po Ricově faulování unikajícího Guidettiho. Švédský útočník však pouze nastřelil tyč a v čím dál více zhoršujících se podmínkách již pro Celtu nebylo návratu. Nakonec dokonce domácí ani nevyhráli, neboť minutu před koncem snadno do odkryté sítě doklepl míč Konopljanka po přesném pasu Vitola. Po celkovém součtu obou semifinálových zápasů tak se skóre 6:2 jasně postupuje do finále hostující Sevilla.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele