semifinále - 1. zápasy
05.02.2014 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid zdolal Atlético 3:0 a nakročil do finále poháru

Bílý balet utancoval Simeoneho Atlético k vyčerpání, brankář Courtois inkasoval třikrát! Jeho oponent mezi třemi tyčemi Realu Madrid nemusel do brány pro míč ani jednou, takže se Ancelottiho svěřenci mohou radovat. Do odvetného utkání vstoupí v roli jasného lídra.

Madridský stánek Santiaga Bernabéua hostil velice atraktivní duel domácího Realu s městským rivalem Atléticem. Oba soupeři dnes chtěli udělat klíčový krok k postupu do finále Copa del Rey a mohly k tomu využít téměř kompletní sestavy. Dres Bílého baletu znovu oblékl mladík Jesé, který zaujal již v posledním utkání. Nahradil tak welšskou hvězdu Garetha Balea, který ještě stále nebyl zcela fit pro odehrání celého utkání.

Velice diskutovaným jménem v současném španělském fotbale je Cristiano Ronaldo. Ten se v posledním ligovém kole postaral o rozruch, když se za nesportovní chování nechal vyloučit. Pro poháry ale toto omezení neplatí a tak se diváci mohli dočkat Portugalcovy první akce již po pěti minutách. Jím tažený útok po straně ale skončil záhy, neboť ofenzivní hvězda nedokázala správně a přesně nahrát.

První desetiminutovka patřila právě Bílému baletu, který si často hlídal míč na svých kopačkách a soupeře do blízkosti vlastního pokutového území příliš nepouštěl. Až po třinácti minutách se obrana Realu musela chytat za hlavu, když nechala zakončovat ostrostřelce Diega Costu. Jeho střelu ale brankář Iker Casilla výtečně pokryl. Možná to byl jeden z klíčových zákroků, neboť jen o pár minut později se měnilo skóre. Ángel di María potáhl míč směrem hostující brány, před ní našel spoluhráče Pepeho, který se z pozice stopera vytáhl až na hrot a jeho rána díky teči Insúy zapadla až za záda brankáře Courtoise!

Brankáře Atlética Madrid zkoušel také Ángel di María, ale jeho projektil nebyl z nejpřesnějších. A mladý belgický talent mezi třemi tyčemi musel zasahovat ještě jednou, tentokrát při nebezpečném centru Jesého. Svou práci ale odvedl výborně a snažil se založit protiútok. Ofenzivní hvězdy Atlética ale dnes nezářily. Pokusů domácích Blancos přibývalo, stejně tak rostl počet rohových kopů po zásahu brankáře Courtoise. Zápas své vysoké tempo a zákroky na hranici pravidel nezměnil ani po návratu hráčů z kabin, i nadále byli aktivnějšími hráči domácí.

Po menším nedorozumění v obranných řadách Realu Madrid se k míči dostal Arda Turan a centrem hledal vysunuté spoluhráče, našel ale pouze dobře zasahujícího Pepeho. Portugalský stoper byl také u další akce, která však již gólem skončila. Po dlouhém pasu se k míči dostal rozběhnutý Ángel di María, který výtečnou nahrávkou do pokutového území oslovil Jesého a talentovaný útočník nezaváhal. Míč jemně tečoval za Courtoisova záda a mohl slavit - 2:0.

Ani dvoubrankové vedení ale hlad Merengues neutišilo a svěřenci trenéra Ancelottiho se dál snažili skórovat. Di Maríova rána nadělala Courtoisovi velké problémy, následně se po rohovém kopu Argentince dostal k zakončení obránce Pepe. Také Atlético mělo své šance, ale lídr La Ligy jimi dneska plýtval. Respektive, nebýt obětavého zákroku Modriće na brankové čáře, Casillas by si čisté konto připsat nemohl.

Ángel di María dnes patřil k nejvýraznějším postavám na hřišti a oprávněně se dočkal sladké tečky v podobě vstřeleného gólu. Jeho rázná střela se naneštěstí pro Atlético odrazila od obránce Mirandy a trenér Simeone mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Jeho Colchoneros dnes prožili velmi smolný večer, neboť protihráčům často ke gólům sami pomáhali. Lídr tabulky nedokázal vymyslet žádnou okázalejší akci ani v poslední desetiminutovce, takže domácí tým v poklidu kombinoval na své polovině a po devadesáti minutách slaví výhru. Ta jej přibližuje vysněnému finálovému střetu.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (820)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele