semifinále - odvety
11.02.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Madridské derby i napodruhé vyhrál Real a postupuje do finále

Avizovaný revanš se nekonal, Real Madrid porazil svého konkurenta také podruhé a v poklidu postupuje. Dnes mu výhru zařídil Cristiano Ronaldo, který vstřelil oba góly hostí. Obě branky vsítil z pokutových kopů, za něž mohla především nedisciplinovanost domácích hráčů.

Pokud se předzápasové predikce nebudou mýlit, mohli bychom se ve finále Copa del Rey dočkat dalšího dílu prestižního El Clásica. K vysněnému střetu dvou nesmiřitelných rivalů dnes udělal krok první z nich - Bílý balet si totiž poradil se svým soupeřem také podruhé a díky dvěma proměněným pokutovým kopům se raduje z postupu. Do brány královského klubu se opět postavil Iker Casillas, v základní jedenáctce hostí se objevila jména Modriće, Balea či Isca. V domácím dresu se od úvodních minut představili například José Sosa či Toby Alderweireld.

V prvních minutách se domácí hráči dokázali dobře vypořádat s ofenzivními hvězdami svého soupeře a zejména Cristiano Ronaldo býval pokrytý hned několika hráči. Už po šesti minutách ale domácí obrana vyrobila první chybu, když Javi Manquillo zavadil ve vápně o nohu Ronalda a sudí Alberto Undiano Mallenco se rozhodl ukázat na značku pokutového kopu. Brankář Daniel Aranzubia sice vystihl směr rány, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal. Real hned v úvodu shodil břímě favorita a postaral se o to kritizovaný Portugalec. Ten se do zájmu médií dostal po nesportovním gestu v nedávném střetnutí, ale Real Madrid se proti trestu odvolal. Ronaldo tedy mohl nastoupit a dnes byl na hřišti hodně vidět.

Po dvanácti minutách se ale vývoj utkání mohl přinejmenším zdramatizovat, protože ránu Raúla Garcíi musela zastavovat až tyč Casillasovy brány! Aktivnější Real dokonal dílo zkázy o pár minut později, když se po krátkém útoku dostal do vápna Gareth Bale a uvnitř pokutového území jej k zemi poslal Emiliano Insúa. Rozhodčí Mallenco opět pískal faul a jeho exekuce se opět ujal Cristiano Ronaldo. Proč měnit zaběhlé zvyklosti, řekl si portugalský střelec a míč poslal stejným směrem. A dokonce se stejným výsledkem - 0:2!

A tím vlastně byla celá zápletka odbyta - Atlético mělo před sebou téměř nesplnitelnou misi, naopak hosté se mohli definitivně uklidnit a pokračovat v kombinaci. Co na tom, že se Raúl García opakovaně dostával do zakončení, když podpora jeho spoluhráčů vázla na mrtvém bodě? Cristiana Ronalda můžete asi jen milovat, nebo nenávidět. Tu druhou možnost si vybral fanoušek, který krátce po hvizdu sudího zasáhl Ronalda letícím zapalovačem a portugalský útočník se skácel k zemi. Pro nezaujatého diváka tím utkání skončilo, protože ve druhé půli jsme se dočkali pouze hromadných střídání a boje o míč. Žádná větší šance na té či oné straně se vlastně nekonala.

Ani dvacet minut před koncem utkání se domácím Colchoneros nedařilo nijak ohrozit bránu gólmana Ikera Casillase, jehož spoluhráči v záložní řadě dobře odváděli svou práci. Nutno říct, že domácí jim dnešní večer příliš neztěžovali. Až v poslední desetiminutovce se k zakončení dostal Argentinec José Sosa, jenž si srovnal míč na silnější nohu a přinutil Casillase k dobrému zákroku. Ten jej zvládl a míč vyrazil do bezpečí. Konec utkání se nesl v poklidné atmosféře s osudem smířených domácích, kteří svá přání nesplnili a trenér Diego Simeone se může soustředit opět na ligovou scénu. Dál postupuje Real Madrid, Merengues pomohly dvě trefy hvězdného Cristiana Ronalda.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (487)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele