čtvrtfinále - odvety
19.01.2011 22:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 3:1

Vedoucí celek druhé nejvyšší soutěže Real Betis si připsal cenný a zasloužený skalp Barcelony, přesto neměl nárok postoupit do další fáze, neboť minulý týden dostal nakládačku v podobě pětibrankového debaklu. Andalusané zanechali vynikající dojem a svému soupeři nasázeli tři branky, což se v minulém roce nižádnému mužstvu nepodařilo.

Barcelona, v jejímž středu nastoupila celá řádka fotbalistů druhého sledu, kapitulovala dvakrát za prvních deset minut a dlouho se zdálo, že Realu Betis pomůže k velké dramatizaci tohoto čtvrtfinálového dvojzápasu. V šestatřicáté minutě ale byť tak malinkaté naděje Verdiblancos definitivně pohřbil Lionel Messi, který snížil na 2:1. Krátce po přestávce výhru domácího mužstva pečetil Arzu.

Real Betis počal svou cestu za vítězstvím velice odvážně a zhurta. Jonathan Pereira vybojoval ve čtyřicáté vteřině míč několik metrů za vápnem u lajny, jeho postup však zastavil Gabriel Milito. K přímému volnému kopu se postavil Salva Sevilla, který mičudu zakroutil na přední tyč na nabíhajícího Molinu, který nedal Pintovi v brance Barcelony pražádnou šanci.

Neuběhlo ani šest minut a Molina se po fantastické, přesné kolmici Ezequiela prosadil i podruhé, když si zaběhl za obranu a okamžitou střelou bodlem překonal marně vyběhnuvšího José Manuela Pinta. Barceloně trvalo nějakých patnáct, dvacet minut, než se probudila z letargie a ztlumila tlak Realu Betis, přesto to byl opět velice pohyblivý Betis, který si připsal další tutovku. Měl ji na svědomí opět nabuzený Molina, který tváří tvář Pintovi tentokráte zklamal.

Barcelona zpomalila tempo a snažila se pomalu přesunout jádro hry z vlastní poloviny před branku domácích. Ti dlouhou dobu odolávali pokusům aktivního Affelaye, ale na další výbornou akci Lionela Messiho v osmatřicáté minutě již nestačili. Závěr poločasu však patřil Realu Betis, který se radoval osobou Arzua ze třetí branky.

Krátce po přestávce se opět mohlo měnit skóre. Obránce Realu Betis Isidoro zahrál v šestnáctce rukou a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. K exekuci se postavil Lionel Messi, ale míč poslal nad břevno, což bylo z největší části dáno tím, že ve finální fázi rozběhu mírně podklouzl.

Krátce po hodině hry mohli Verdiblancos přeci jen trošku zdramatizovat závěr klání, to by ovšem musel neobsazený Nacho na levé straně šestnáctky netrefit tyč. Po sedmdesáti minutách hry se pak hrála převážně vyrovnaná kopaná s nevelkým množstvím příležitostí. Verdiblancos byli za svou snahu a vynikající výkon odměněni bouřlivým potleskem ochozů Estadia Benito Villamarín.

Blaugranas sice zklamali, ale porážka v podstatě nic moc neřeší, tedy krom otázky, zda mají současní hráči na lavičce potřebnou kvalitu, aby dokázali nahradit případnou ztrátu důležitých hráčů. V semifinále soutěže čeká Barcelonu optimální soupeř, a to poslední celek ligové tabulky Almería, která mezi kvarteto nejlepších prošla přes Deportivo La Coruña.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (37)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

O postupu BARCY není pochyb Nic méně i odvetu vyhraje 4 : 0

G. VILLA, MESSI, BOJAN, KEITA

Reagovat
X-bano-X

Veríme v 0:2 s gólmi Ibrahima a Bojana

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v 0:4 góly Messi,Messi,Messi,Villa

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
X-bano-X

Čo to je za branenie? budiček !!!!!

Reagovat
X-bano-X

Čo to je 0:2? BUDIČEK

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha....

Reagovat
delfin

brutalni

Reagovat
smazaný uživatel

no řekl bych že je po sérii 28 zápasů kdy sme neprohráli. ale ještě není konec. ale ten betis teda jezdí...

Reagovat
X-bano-X

Zatiaľ náš najlepší hráč Affelay

Reagovat
X-bano-X

teda Afellay

Reagovat
delfin

při kombinaci nic moc, ale ten náběh a ty 2 střely paráda...

Reagovat
delfin

Milito hraje strasne....

Reagovat
X-bano-X

Leo sa tam len prechádza, Milito strašný, Keita akože mám pocit že hraju pusinky. 2 sa snažia a zvyšok sa vezie

Reagovat
smazaný uživatel

kto je posledne zapasy ten druhy k Ronaldovi co sa snazi v Reale?

Reagovat
Lojd

ten už tam nehraje

Reagovat
X-bano-X

Pirata resp. Iker

Reagovat
X-bano-X

Konečne Leooooooo

Reagovat
X-bano-X

Hrajeme ako po flame. Najhorší polčas v sezóne. Bojan formu nevidel ani z rýchlika, Millito je všade len nie tam kde má byť, Masch nestíha, Leo okrem gólu neviditeľný, Keita ani neviem čo k nemu, Adriano tam horí jak žiačik, Xavi snáď ani nehrá. Jednoznačne ak nechceme prehrať musí prísť Iniesta, Sergio a Villa. Inak to nevidím ružovo.

Reagovat
alcantara

chudak milito, co tie zranenia z neho spravili, dneska sa kupe uplne vo vsetkom dalsi pripad za spomenutie je mascerano, najma prvu polovicu prveho polcasu si robil uplnu prdel zo vsetkeho, neviem ci sa citi byt urazeny, ale takto si poziciu pred sergiom nevybojuje nikdy, dnesnym vykonom sa posuva o par svetelnych rokov za neho. viem, ze dnesny zapas sa musi iba odohrat, nic viac od neho chciet preto asi nemozem, ale aby nas vzdy ukludnoval vecny spasitel leo, aj napriek vysledku z prveho zapasu, to je na povazenie. to getafe predsa nebolo az tak davno

Reagovat
alcantara

a este k betisu, neviem kde je chyba, ze tento tim nehraje primeru, s nim v lige bude aspon o trochu vzrusa viac, narozdiel od tych mnohych ustrachancov hrajucich rovnako, bez rozdielu aj napriek rovnakemu koncu.

Reagovat
X-bano-X

acho jo Leo.....

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

Ou, mohlo to být 4

Hlavně to nepustit.

Reagovat
C-M@ster

Ikdyž asi nepostoupí, tak skalp Barcelony v téhle sezóně se prostě počítá.

Reagovat
delfin

Betis by si to dnes zasloužil, zato jak jezdí... hrajou parádně

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, jednou se vykašlu na fotbal a jedu na hokej a Barca to takhle se-e.

Příště holt nesmím podcenit žádný zápas

Reagovat
X-bano-X

Je to des, široko ďaleko najhorší výkon v sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaký hokej?:D

Reagovat
C-M@ster

Fanoušci z toho dělají exhibici.

Reagovat
X-bano-X

Čo dodať. Hra zla, bez záujmu. 3 hráči základu zvyšok dnes dokázal, že ten základ sa o miesto báť nemusí. Bojan bol k forme najbližšie, keď bežal okolo Abidala. Jeffren za tych 5 minút ukázal viac ako on za 85 a to ho mám rád. Adriano dnes horel ako Marcelo avšak v offenzíve bol o 90% horší ako mnou spomínaný M., Afellay sa mi celkom páčil ako žolík môže byť veľmi užitočný, ale vidieť že zatiaľ s týmom nieje zohraný.

Čo dodať vyspať sa z toho a čakať na prídel Almérii

Reagovat
smazaný uživatel

paradoxně nám může tenhle kopanec pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy takyto kopanec pomoze

Reagovat
Shevchenko

Vy už jste nějací rozmazlení ne? První zápas výhra 5:0... nemusíte vyhrávat všechno.

Reagovat
X-bano-X

Nemusíme,ale mali by sme sa aspoň snažiť hrať, nie chodiť a rozhadzovať rukami.

Reagovat
Filip12

tady se potrvzuje že barca má nejmenší tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele