čtvrtfinále - odvety
20.01.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real porazil Atlético i podruhé a postoupil

Real Madrid stvrdil postupové ambice i na trávníku Atlética Madrid a může se těšit na semifinálový duel proti Seville. Našlapané a relativně promrzlé ochozy stadionu Vicente Calderóna mohly sledovat velice vyrovnaný duel, který byl bohužel nejslabší podívanou ze všech odvet čtvrtfinále, a to jak po stránce herní, tak v počtu branek.

Kvůli pozorné obraně a dobře pracující záloze Realu Madrid museli svěřenci Quique Sáncheze Florese soustředit spíše na bránění, nežli na spanilé útočení. Ovšem ani rozhodně lépe hrající Blancos nikterak neútočili, a tak bylo k vidění velice vyrovnané, ale poměrně nezajímavé soupeření mezi šestnáctkami, pouze čas od času v nich.

První dějství bylo o něco zajímavější a pohlednější, v tom druhém se již soupeři střetávali spíše na poli nefotbalovém. První zajímavý okamžik utkání obstarala dvojice Iker Casillas a José Antonio Reyes. Stále kopající legenda Bílého baletu otálela s výkopem tak dlouho, až k němu přispěchal někdejší fotbalista Sevilly či Arsenalu José Antonio Reyes, který se mohl stát hrdinou svého mužstva v případě, kdyby své tělo Casillasově výkopu nastavil poněkud lépe. Takhle se od něj odrazil míč pouze těsně vedle branky, a ještě pouze do hry.

Veškeré naděje Atlética Madrid prakticky zhasly ve třiadvacáté minutě, kdy se na pravé straně dostal k míči po výborné příhře Xabiho Alonsa Sergio Ramos, poslal prudkou přihrávku do vápna, kde si na ní naběhl přes hrubě chybujícího Juana Valeru Cristiano Ronaldo, z jehož kopačky vzešel nechytatelný projektil, který se zastavil až o síť za zády bezmocného Davida De Gey.

Atléti pak za několik minut přišli o zraněný ofenzivní motor Reyese a bylo rozhodnuto. Do poločasu se toho moc zajímavého nestalo, krátce po přestávce pak zaznamenáváme fantastickou přihrávku patou v podání Cristiana Ronalda a zbytečné kličkování zjevně překvapeného Ángela Di Marii. Domácí odpověděli několika nepřesnými střelami, z nichž nejvíce zaujala asi rána Diega Forlána, který i tentokrát nerozvlnil síť a prohloubil svou malou velkou osobní krizi. Rojiblancos byli neškodní, Real Madrid se nikam nehnal. Závěrečný hvizd tak byl vysvobozením pro oba tábory.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (51)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám že rael prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to živě na Sport1 nebo Sport2 nevíte někdo ? V programu to není.

Reagovat
smazaný uživatel

sport 2

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jsem se to někde dočetl, ale teď to nemůžu najít..

Reagovat
smazaný uživatel

V programu tam není nikde o tom psáno, je tam nějakej záznam ligy :/ tak snad..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

pardon...

Reagovat
smazaný uživatel

haha tak to dávají! Nemýlil jsem se

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
Woods

Ronaldo ma v CdR uz 5 golov... hattrick v predoslom kole, a teraz po gole v obidvoch zapasoch s Atleticom ....

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy to vie...ta tabulka je tu len na pohladenie ega Katalancom

Reagovat
smazaný uživatel

a funguje

Reagovat
smazaný uživatel

No a teraz nas cakaju v Cope dva pretazke zapasy.Som zvedavy kto sa postavi barcelone vo finale.Tento zapas bude pretazky a bude ma mrziet ked sa nam zavre brana pred finale.No...tesim sa,nech postupi ten lepsi a najlepsie ferovo.Takeho rozhodcu ako vcera alebo proti almerii by som bral

Reagovat
gonzalesl_is_back

Proč nikde není článek s prohrou Barcelony s Betisem? Sevilla bude těžký soupeř

Reagovat
smazaný uživatel

pretoze sme hrali tak zle ze by sa redaktor este aj pri pisani clanku z toho

Reagovat
smazaný uživatel

to by vysvetlovalo,preco tu nieje ani clanok na Levante-Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

redaktori vedia co robia ked to nepisu

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, fakt se sklidni. Jseš asi tak zvyklej na výhry, že tady po jedný prohře takhle bliješ.

Já jsem pod vlivem fenomenálních výkonů, co předvádějí hráči blaugranas normálně dokážu jeden špatnej výkon nejen odpustit, ale i obhájit. Oni hrají celou sezonu pod neskutečným tlakem. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že hráči Barci i Realu hrají pod větším tlakem, než hráči ostatních velkoklubů v ostatních ligách. Všude to funguje tak, že si můžou hráči v lize odfrknout. Můžou si dovolit pár mačů podělat, protože ví, že ostatní budou ztrácet taky. V Primeře jdeš do zápasu s tím, že MUSÍŠ VYHRÁT. Prostě musíš. Poděláš jeden mač, máš šanci to dohnat. Poděláš dva a máš to nahnutý. Poděláš tři a jdeš s největší pravděpodobností do kopru.

K tomu ber LM, kde máš minimálně první 4, někdy 5 ale i hned všech 6 prvních mačů odehrát na maximum. Zase nemáš odpočinek. Zase se musíš soustředit naplno.

No a pak je tady Copa, kterou chtějí kluby vyhrát taky. Sice je to u B+R až ta třetí soutěž vzadu, ale vyhrát ho chtějí.

No a teď se obratem vrátím k tobě. Oni mají před sebou jeden zápas, ve kterém je na 90 % jasno. V tom zápase se nim všechno spiklo - nastoupili proti nabuzenýmu soupeři, pro kterýho to byl jeden z vrcholl sezony. Dostali hned na začátku 2 kusy. Když už začali nabírat vzduch do plic (gól Messiho), tak dostanou další tvrdej direkt v podobě gólu do šatny a do toho všeho neproměněná pentle ... A ty nejsi schopen pochopit nebo i akceptovat, že ti hráči nejsou stroje (vypůjčím si to od Mouřenína) a MUSÍ VYHRÁT každej mač a to jen proto, aby se Rafter doma u TV bavil ...

Já taky kritizoval, ale kritizoval jsem adresně a bez emocí. Tys plival při mači, těsně po mači i teď. Zamysli se nad tím.

Reagovat
smazaný uživatel

velmi pekne odstavce,ktore sa netykaju Raftera

Reagovat
smazaný uživatel

ale týkají. Týkají.

Reagovat
smazaný uživatel

ja hovorim o tej vytazenosti a tlaku...Tvoj spor s Rafterom ma nezaujima

Reagovat
smazaný uživatel

žádnej spor není. Jen klidním emoce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Naprostý souhlas. Navíc se stačí podívat pár let zpátky a na výkony v CdR, to byla většinou naprostá tragédie. Když se před pár lety hrál CdR v kombinované sestavě (doplněné spousty mladíků), culés nadávali, jak můžeme takto opovrhovat touto historickou soutěží. Dnes je to postavené víceméně ideálně (první kola se slabší sestavou, se zvyšující se úrovní soupeřů a fází turnaje i kvalitnější sestava Barcy). A lidé si zase najdou důvody... Proč nehraje Fontásbauer? Proč nehraje Bartra? Co tam dělá Milito? Co tam dělá Masch? Proč nehraje Thiago? Proč nehraje Jeffren, Nolito atd.?

Fontás nehrál jednoduše proto, že musel hrát Milito (kterého budeme na jaře ještě hodně potřebovat) a dva leváci na stoperech podle mě není ideální. Bartra hrát mohl, ale kombinace nezkušeného Bartry s absolutně nerozehraným Militem nevypadá moc důvěryhodně...

Masch hrát musel, nikdo jiný tam kromě Sergia není (včera tady padal dokonce Romeu, který je do konce sezóny out )

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem prý Alvés odmítl další nabídku smlouvy. Podle toho, že měl dostat víc, než Villa (6) a míň než Iniesta a Xavi (7 a 7,5), tak musel dostat návrh na 6,5 a to jestli odmítnul, tak ať si zbalí fidlátka a vypadne. Hlavně že prej pro něj nejsou peníze hlavní ...

Otázka je, co vlastně chce, protože víc peněz dostane maximálně v Anglii (Chelsea, ManCity) a k angažmá v Anglii potřebuje to, co nemá - centry vzduchem. Fakt vůbec nechápu, co ten trouba plánuje a chce.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tohle se špatně komentuje, když o tom člověk ví jenom zprostředkované informace. Já pořád doufám, že to skončí dobře a zůstane v Barce. Ale samozřejmě se kvůli němu (a ostatně nikomu jinému) nemůže zbourat něco, co se strašně dlouho a těžko buduje (platový strop). Každopádně Alvés je těžko nahraditelný. Hraje se stálou formou, 90% zápasů, maká jak nikdo jiný. Jeho fotbalové kvality by se těžko nahrazovaly, ale jeho vítěznou povahu ještě o poznání hůř

Reagovat
smazaný uživatel

tal jistě že nahradit jeho je hrozěn těžký, ale prostě si musí uvědomit, že 6,5 je maximum, co může dostat. I tak je to víc, než jsem čekal, že max. nabídneme (6)

Reagovat
Hristo Stoichkov

Uvidíme, času je ještě relativně dost. Snad zůstane. Záleží, jestli chce vyhrávat a žít v krásném počasí v krásném městě, nebo jenom hromadit rodinné konto. Pro mě je to v našem týmu jediný typický "hajzl", kterého potřebuje každý tým a svým nasazením a touhou po výhře dokáže strhnout celý tým. Takový hráč dost chyběl za Rijkaarda. Nehledě na to, že když prodáme Daniho, tak zas koupíme za spoustu peněz někoho jiného a doufat, že se uchytí

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně - tím, že přeplatí vedení Alvése, si můžeme krásně nakakat do hnízda. Každej, kdo bude jednat s vedením v budoucnu, se od jeho platu může odpíchnout a chtít taky tak.

Jinak samozřejmě taky doufám, že Alvés neodejde, ale taky doufám, že už mu vedení nepřidá ani euro. Je mu 28 a smlouva do 32ti na stole. A vydělávat v 32 na beku 6,5 mega? To je asi sen všech fotbalistů.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle mě se domluví. Já ho trochu i chápu, není to odchovanec, navíc je ve věku, kdy podepisuje životní kontrakt. Času je ještě dost. Pořád jsem optimista

Reagovat
smazaný uživatel

kedy mu vlastne vyprsi sucastna znluva ?

Reagovat
smazaný uživatel

aha , takze este na rok a pol .... to je este dost casu na to aby sa s tym nieco spravilo, kriticke to bude v lete alebo opat v zime, pretoze ak dovtedy nepodpise a bude hrozit ze by odisiel zadarmo to bude pekny pruser

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud do léta nepodepíše, tak bude v lété prodán. Nikdo nebude riskovat odchod za pár drobných

Reagovat
smazaný uživatel

to som sa snazil povedat .. teda napisat

Reagovat
smazaný uživatel

přesně situace, která byla u Eťáka. Doufám, že z toho zase nebude nějaká výměna. Třeba Alvés + prachy za Maicona ...

Reagovat
gonzalesl_is_back

já jsem ale naprosto klidný, jen jsem poukázal na něco evidentního a naprosto bez emocí (dobře s lehkým úsměvem:). Nechápu co má znamenat ten román

Reagovat
gonzalesl_is_back

Nechápu proč mi píšeš a obhajuješ zápas a buhvíco. Jediné, co jsem konstatoval, je, že takhle daleko v poháru se píše vždy článek o výsledku, ale ten s prohrou chybí. Toť vše. Ty by ses měl probrat. Jsi háklivej, jak ženská v periódě

Reagovat
gonzalesl_is_back

Tak beru zpět, už jsem se lekl, že je to na mě, omlouvám se, lehká přepracovanost jiří

Reagovat
smazaný uživatel

vidim ze to bol nie moc vydareny pokus o vtip ktory sa nestretol s pochopenim ... moja chyba

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy v sezoně Realu a barcy, fajn :D

Reagovat
smazaný uživatel

absolutne ani nahodou neni iste,ze sa Real dostane do finale...taketo predcasne zavery su zbytocne.Ale ked vyhrame tento rok Copu,tak si tu trofej budem velmi velmi cenit,lebo sme mali trnistu cestu.Ale je to este daleko,nepredbiehajme.Sevilla bude tazka,pretazka...

Reagovat
PePiG7

Kdo bude proti Realu ted, ja nikdy nemuzu najit rozlosovaneho pavouka???

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Najdi pavučinu, pak najdeš i pavouka

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni pavouci pavučinu nepředou

Reagovat
smazaný uživatel

kike, s timhle uz tahni konecne do p*dele!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele