finále
13.05.2009 22:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Bilbao vedlo, ale pohárové finále ovládla Barcelona

Athletic dokázal vzdorovat katalánskému soupeři pouze první poločas, po němž se jeho defenzíva během nevídané desetiminutovky druhého dějství sesypala jako domeček z karet při zemětřesení o síle osmi stupňů Richterovy stupnice.

Joaquín Caparros naordinoval svým svěřencům bojovnost, elán a vervu, které zdobily jeho celek zejména v úvodních minutách finálového střetnutí. Po brance Gaizky Toquera se však hráči Athleticu dostávali do role pasivního pozorovatele, opustili svou taktiku a připouštěli katalánské šikuly k pokutovému území, čímž si pod sebou najisto podřezávali útlou haluz.

Nutno podotknout, že se Barca dostala do hry až po pošťouchnutí Yaya Tourého, jehož přenádherná rána odstartovala katalánský obrat. Do té doby totiž katalánští virtuózové ze svého repertoáru moc neukázali. Ve druhém poločase to byla jednostranná partie, po níž nebylo pochyb o oprávněnosti katalánského vítězství.

Přejděme k zápasovému dění. Úvod první půle patřil baskickým Lvům, kteří vynikajícím napadáním znepříjemňovali zejména defenzivnímu valu Blaugranas rozehrávku a vystavovali jej velkému tlaku. Na prahu osmé a deváté minuty vypálil z šestnáctky Javi Martínez a poprvé provětral rukavice José Manuela Pinta, jenž ránu pohotově vyrazil na rohový kop.

Fran Yeste si staví merunu, kroutí jí na zadní tyč, kde si naskakuje Gaizka Toquero a každý baskický fanoušek vypouští svého malého lva. Čtyřiadvacetiletý forvard hlídaný atypickým hlavičkářem Xavim a lehce pomateným Yayou nedal bývalému brankáři Celty Vigo šanci. Vícero si držitel Zamorovi ceny nezachytal.

Baskické očarování se začalo postupně vytrácet. Poprvé vystrčil růžky v poslední době střelecky se trápící Samuel Eto'o, ale než si neposedný balón zpracoval, přispěchal s ráznou odpovědí stoper Fernando Amorebieta, který merunu kamerunskému ostrostřelci odkopl. První hrozba, první ukázka katalánské technické vytříbenosti. Eto'o si vzal slovo i o pár minutek později, když zpoza vápna prověřil výtečně zasáhnuvšího Gorku Iraizoze.

V jednatřicáté minutě však ani on nemohl zabránit skvělé střele Yaya Tourého. V dnešním zápase stoper Pobřeží slonoviny se na půlící čáře rozběhl, proháčkoval se mezi Toquerem, Orbaízem a Martínezem jako mezi tréninkovými kužely a vynikající střelou mezi nohama Fernanda Amorebiety k tyči Irazoizovi svatyně vyrovnal.

Barcelona byla při chuti, zatímco hráči Athleticu podlehli evidentnímu šoku z inkasované branky. Ve stavu nejvyššího ohrožení byl Gorka minutu před koncem první půle, když šteloval svou vytříbenou pravačku Dani Alvés. Špatné seřízení, střela minula levou tyč. Přichází hvizd, první půle končí.

Druhý poločas začal velkým náporem Barcelony, která svého soupeře přimáčkla u pokutového území. A přišel zasloužený gól. Lionel Messi vyslal přesnou přihrávkou Samuela Eto'oa do šestnáctky, z níž pod velkým úhlem prudce vystřelil. Pozorný Gorka Iraizoz míč bravurně odchýlil, avšak jen k nadpozemské levačce Lionela Messiho, která propálila pětici hráčů stojících v malém vápně, Gorku nevyjímaje. Impérium vrací úder.

Ještě než se stačila obranná řada Athleticu jakkoli urovnat a vzpamatovat, už si to pelášila dvojice Bojan Krkič a Samuel Eto'o na osamoceného Aitora Ocia a jedničku baskického klubu. Talentovaný útočník nepřihrál, jakby ne. S jistotou zacílil, vypustil placírkou přesnou ránu. Krásný "Angličan."

Fakt, že Athleticu uniká vysněné pětadvacáté vítězství v Copa del Rey neunesl neposlušný fanoušek Athleticu, jenž trefil Daniho Alvése plechovkou do hlavy. Okamžitý zásah samotných spořádaných příznivců Athleticu cítících bezpráví, a posléze i pořádkové jednotky, na sebe nenechal čekat. Fanoušci předvedli excelentní partii, o čemž netřeba dlouho rozjímat. Stali se ozdobou celého střetnutí, vytvořili ohromující a jiskrné prostředí na ochozech dosluhující Mestally, jejíž správce patrně vyhledá v nejbližších dnech statika. Byla to úchvatná podívaná, jakou nezažilo finálové střetnutí Copa del Rey dlouhá léta.

Po hodince hry se katalánské osazenstvo na tribunách mohlo oddat nerušené euforii a oslavám. Bylo rozhodnuto. Xavi Hernandéz precizně provedeným přímým volným kopem, jímž vymetl všechny tarantule v růžku Iraizozovi branky, upravil skóre na konečných 4:1 z pohledu Barcelony. V závěru utkání mohla dokonat baskické neštěstí dvojice Dani Alvés a Samuel Eto'o, kteří ztroskotali na Gorkovi Iraizozovi.

Závěrečným hvizdem skončila naděje Athleticu na zisk titulu, plačící hráči Rojiblancos podléhající emocím se mísili s oslavujícími, leč uctivě se chovajícími hráči Blaugranas. V pozápasové vřavě možná zanikl jeden konec kariéry. Medina Cantalejo, uznávaný španělský soudce, si připsal svůj poslední zápas, poslední hvizd v soutěžním utkání. A v žádném případě si jej výkonem v derniéře nepokazil, ba naopak zápas odřídil s grácií!

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (363)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BARCA!!

Reagovat
_Blind_

BARCA !!!! ale bude to tezke kdyz ma zranene dulezite hrace

Reagovat
indy

ako moze Caceres hrat? neni v treste za vylucenie v odvete?

Reagovat
ronaldinho_10

Červené karty se přenášejí mezi pohárem a ligou - tudíž zase naopak nemůže hrát Abidal, který byl vyloučen v posledním ligovém zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

proč nebude hrát Puyol?

Reagovat
ronaldinho_10

Já bych se vsadil, že hrát bude... Tohle je jen pravděpodobná sestava vycházející asi z toho, že v Copa del Rey hráli vždy i nějakcí hráči z lavičky.

Ale podle mě zrovna Puyol dneska nastupí. Stejně tak si myslím, že bude v základu i Pedro, který svým gólem rozhodne...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si přál tam mít Pedra, ale netroufnu si říct místo koho ho Pep postaví...

Reagovat
Sasha

Bilbao má navíc po pěti letech příležitost zahrát si v pohárové Evropě. Jedinou překážkou bude porazit Barcelonu a vybojovat si tak Evropskou ligu. - a nemaji nahodou EL uz jistou, kdyz Barca bude hrat LM?

Reagovat
smazaný uživatel

maju

Reagovat
smazaný uživatel

BARCELONA 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, zápas ještě ani nezačal a oni už chystají oslavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiěž sa mi ten nadpis nezdá. Síce by som si na Bilbao nevsadil, ale je to voči fnas Athleticu (i keď o žiadnom neviem) trúfalé a napísať čosi podobné kapáek nevhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne jeden tu je souhlasim ze ten napis vyzniva jakoby melo jit o formalitu pro Barcy, pritom situace obou kadru nahrava spis vyrovnanymu zapasu

snad vyvedem redaktory EF.cz z omylu...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše to nahrává Bilbau.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň jeden.

Reagovat
Xavi

No už pomalu musí chystat, máme toho hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

je to asi trošku neuctivý, ale co už ... ať klidně barcelonští nakoupěj vítězné doutníčky a bedny šampáňa a večer po zápase to všechno hezky předaj vítězi zápasu, Bilbau

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oslavy chystají oba týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zápas se v Barceloně nehraje, nebo ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci, prosimVás, kde mam možnost se na ten zapas podivat? diky moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1 by to měl dávat a nebo nějakej přenos na netu, kterých bude určitě požehnaně

Reagovat
smazaný uživatel

No vzhledem k mým schopnostem, co se vyhledavaní ruzných věci na netu tyče, to vidím, že mám stejně smulu...Pro moji zabedněnou palici by to chtělo nějaky konkretni link ale to už bych chtěl asi moc co

Reagovat
smazaný uživatel

www.rojadirecta.com

Vlevo v sloupci jsou jednotlivá utkání, která budou vysílána. Ty si najedeš na 22:00 hod na ten zápas a rozklikneš. Přímý linky tam ještě nejsou, až tak čtyři hodiny před zápasem. Jsou dva druhy linků (odděleny čárou), první jsou s tím, že si musíš nainstalovat program přes kterej to pojede a druhý jsou přímo bez programu (pro tebe ideální). Pokud si vzpomenu, hodím ti sem nějakej, taky se na to chci mrknout.

Reagovat
smazaný uživatel

www.justin.tv das si sport a uz len vyhladas konkretny zapas

Reagovat
ronaldinho_10

ještě pro úplnost přidám http://atdhe.net/

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe teď si vyber, ale atdhe je asi nejlepší. Na to jsem zapomněl.

Reagovat
Lorcan
Reagovat
smazaný uživatel

Athleeeeeeeeeeeeeetic, gorri ta zuria! Zu zara nagusia

AUPA ATHLETIC!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo jak to má Henry? Jestli stihne finále LM?

Reagovat
Xavi8

pravdepodobne stihne

Reagovat
smazaný uživatel

je dobre že teď henry a iniesta nehrajou, protože by dnešní zápas pravděpodobně taky nedohráli a s výhledem na 27.5. by to bylo ještě horší. i tak se dnes obávám o messiho a xaviho

doufejme že cantalejo bude pískat jako ovrebo na čelsí

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem opět za 3 litry FCB a Hamburk,tak doufám,že se aspon ted ta Barcelona ukáže( jinak je to bída)!

Reagovat
smazaný uživatel

Na BArcu je směšný kurz, to se nevyplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Favorizuji Athletic (jinak prý je v chance naprosto šílený kurz 7, takže doporučuju) ale věřím, že se vrátíme na trůn my. Pro mě je toto nejdůležitější zápas sezóny a jsem rád, že se střetneme s přáteli z Athleticu, kterým bych to přál hned po Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj.....na tebe sem po LM neměl vůbec náladu,ale už sem to rozchodil . At žije NESPRAVEDLNOST!!!! .....A proč favorizuješ Bilbao?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bilbao je to asi nejdůležitější zápas za posledních 25 let, měli 20 tisíc diváků na tréninku, už kolik týdnů se v ligových zápasech spíše šetří (a v posledním hráli jen s náhradníky), pro některé je to teď nejdůležitější věc na světě - například Llorente se takto vyjádřil.

Barca má spoustu zraněných, bude na 90% hrát v pohárové sestavě, tedy ne v té úplně nejsilnější, únava už se silně projevuje v každém zápase...

A jestli rozhodčí nasadí z počátku volnější metr (Baskové budou asi dost prasit), tak nás možná přejedou.

Reagovat
smazaný uživatel

to nee....mi stačí v 90.min z pentle Messi...

Reagovat
smazaný uživatel

beru

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky.....

Reagovat
smazaný uživatel

ja ne to uz byl bych radsi kdybyste vyhrali jednoznacne 3-0 nez tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

jo jenže já vsadil 3 litry-tak mi je jedno kdy a jak vyhrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem načo, keby si zdravo uvažoval, tak na tú Barcu so smiešnym kurzom nevsadíš. Také zápasy zbytočne serú tikety.

Reagovat
smazaný uživatel

právě,že uvažuju zdravě.Chceš mi říct,že FCB nechce domácí pohár? Rozhodnou už v 1.poločase.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k okolnostem (ktery rozhodne nenahravaj jednoznacnymu vitezstvi Barcy) je to dost troufaly a rekl bych zbytecny, pri takovym kurzu...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Krleš sa asi za tých dajme tomu 22 rokov tipovaniu veľa nepriučil

Reagovat
smazaný uživatel

Neser .....já prostě těm šmejdům věřím.A navíc sem včera bral tak budu i tak v plusu( kdybych prohrál ). V 22.hod. u TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Neserem, ja sa ani tak nepozastavujem nad náročnosťou toho zápasu, ale nad zbytočným vsadením zápasu s kurzom, ktorý sa jednoducho povedané neoplatí. ty u TV, ja u kníh

Reagovat
smazaný uživatel

S kursem 1,45 sem spokojen. Neříkej ty keco,že se nebudeš dívat. Chytni se za nos a přiznej,že se stejně dívat musíš....

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen...

Reagovat
smazaný uživatel

nejdůležitější zápas sezóny? Nepřeháníš?

Reagovat
smazaný uživatel

12:35 Di Maria na odchodu z Benfiky

Angel Di Maria by mohl změnit dres. Argentinský záložník není spokojen se svou rolí v Benfice a očekává letní přestup.

Je tohle ten Di Maria, kterého chtěli Realisti do základu tuším v létě? Nebo si ho s někým pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
smazaný uživatel

A chápu to dobře, že nehraje v základu ani v Benfice...?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj je.

Reagovat
Lorcan

jj, to je on, mimo jiné ten samej, co rozhodl finále OH

Reagovat
smazaný uživatel

Já si tím nebyl jistej, jestli to je on nebo ne... Protože jsem nějak zpočátku nechápal, jak může vysněná posila půlky realistů(a fans chelsea a kdo ví koho ještě) sedět na lavičce v Benfice... Tak to by byla ideální posila, která by vytrhla trn z paty realu

Reagovat
Lorcan

po tý olympiádě se o něm hodně muvilo, pak se zranil......a pak......pak už sem o něm moc neslyšel, jinými slovy, už se o něm tolik nemuvilo/nemluví

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za prvé je to talentovaný mladík, za druhé som postavenie Benfiky nesledoval už dosť dlho, no videl som ho hrať tak v Portugalsku ako aj na OH a nejakej UnderX a preto, môžem tvdriť, že dobrý hráč to je. I keď neviem v akom rozpoložení sa momentálne nachádza, myslím, že mal zranenie (veď sa vtedy všetci realistom smiali, že všetk ich posily kúpia zranené, tak ako vtedy Huntelaara) takže to po ňom v základe prebrali iní. Každopádne je to podľa mˇa len taký blábol do novín, chlapec chce proste vyššie.

Mňa celkom zaujala skôr správa o Manciennovi, ktorého údajne chce Everton na hosťovanie. Pokiaľ by hral častejšie, nebol by som veru proti. Pre mňa hráč s veľmi sympatickým herným prejavom.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancienne podle mě nepůjde nikam, nový trenér nebude ochotný hrát se třemi stopery,z nichž je jeden Carvalho+Ivanovič. To by mu zbylo 6 obránců na 4 posty a to je přece jen dost málo.

Talentovaný určitě ano,ale nakolik dobrý? Pokud není spokojený s pozicí v Benfice,tak těžko bude ideálním hráčem pro klub, který chce být o třídu výše než Benfica.

Reagovat
smazaný uživatel

Natolik dobrý? Zatím těžko říct. Asi tak. Chápem kam tým mieriš, ale v situácii v akej bol vtedy Real by aj tento hráč bol "vykúpením". Navyše veď sa len špekuovalo, a to aj o Lennonovi a Pennantovi A presne viem kam tým mieriš, ale tak ako som sa vyjadril, to s tou nespokojnosťou mi príde skôr ako blábol. Predpokladám, že pokiaľ by zostal, od novej sezóny by mal všetko späť, takže toto je podľa mňa len klasická vypočítavosť, ktorú možno ani nevymyslel sám, ale jeho agent.

K CFC, tak nvm nvm 4 stopéri de facto, Ivanovič schopný zaskoćiť na strane, podľa mňa to stačí. Situácie keď je zranená celá obrana sa nestávajú často (viz MU ) takže je tam šanca. Takto u vás chudák talent vysedáva. Pritom on hrať potrebuje, aby rástol. Z trojice Sinclair, Stoch a on vkladám najväčšie nádeje práve doň.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancienne? ....at jde na hostování.Koupí se někdo lepší ( hl. zkušenější ) a pak at se vrátí v plné síle.Everton je dobrá hostovačka!

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho,Terry,Alex,Ivanovič... Někdo kvalitnější? Kdo by ti do toho zapadal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s tým hosťovaním má pravdu. On asi myslel kvalitnejší vysedávač na lavičku. Takže nejaké mená by sa našli. Škoda aby miesto večného sezónneho náhradníka zaberal talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo se najde a navíc v Carvalha už moc nevěřím.Čím dál méně se mi líbí.....( můj názor ) prostě v LM musí vzadu hrát zkušenosti. Ale ted mě opravdu nikdo nenapadá.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguj človeče, zbytočne zaberáš miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagoval sem na Talkerse.....nevím o co ti ide

Reagovat
smazaný uživatel

Asi o to, že si nereagoval, ale napísal akoby nový komentár dokonca 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Kua.... ...ted sem si to dal dokupy. no tak mě upalte,no.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že reagoval dobře. Takhle struktura funguje, nebo se mi to alespoň stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No stalo sa to aj mne, ale takto by to byť nemalo pokiaľ sa nemýlim. Ide to predsa schodíkovito pod seba. Reakcie, ak hodí na okraj ako nový komentár tak je to bug. Za normálnych okolností by to robiť nemalo alebo áno?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mám pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

No skončme už ten můj.......a bavme se o něčem podstatným. Třeba tady v Místku je tak pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

to taky není moc podstatný

Reagovat
smazaný uživatel

Máš 4 perfektní stopery(Alex,Terry,Carvalho,Ivanovič)... Koho bys chtěl na post 5. stopera? Pepeho nebo Vidiče?

Reagovat
smazaný uživatel

Už to rieš pod Gerrardom a PL, Kyslík má v tomto pravdu, je to netaktné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, řešte si Chelsea prosím jinde než u finále Copa del Rey.

Reagovat
smazaný uživatel

Ospravedlňujeme sa.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký nabroušený.....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

No niekto sa teda vie kam postaviť...

Reagovat
smazaný uživatel

tak podla mna v tom bol trosku Laportov umysel, proste mam z neho ten pocit, ze on na fotkach podava ruku prave z tejto strany - proste ruka v popredi - dominantny jedinec...skratka sila zvyku bez ohladu na pozadie bud to, alebo citam nespravne knizky

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to nebol obyčajný omyl, tak to bol len taký milý zámer ako pekné gesto. Takže podľa mňa čítaš zbytočne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Extrémne ťažký zápas, Bilbao bude premotivované, našlapané a s kompletným kádrom, Barca oslabená, motivácia takisto nechýba, kvalita je na jej strane... no nedokážem to tipnúť Vidím to asi na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz jsme se tu dnes vsichni sesli tak bych rad upozornil "odbornou" verejnost (vcetne EF.cz), ze jeden z klubu, ktere se zucastni dnesiho finale se oficialne nazyva ATHLETIC CLUB...ano, ani v oficialnim nazvu NENI slovo Bilbao, tudiz bych rad upozornil, ze neustale oznacovani Athleticu jako "Bilbao" se rovna situaci, kdy by nekdo psal o Slavii jako o "Praze" a podobne.

jakakoliv forma obsahujici slovo Athletic (Athletic Bilbao, Athletic Club, Athletic Club Bilbao nebo proste jen Athletic, jak je nejcasteji klub oznacovan) je korektni ... diky za pozornost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papos182

snad to Bilbao ukope

Reagovat
smazaný uživatel

precti si muj predchozi post...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že je tam jedna chyba. Ač to nemám ověřené, Athletic má již nyní poháry jasné, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomik111

Bilbao vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

obsahove dobre, formalne spatne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic z Bilbaa vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš jak já se těšim. Visca El Barça!

Reagovat
fantomas

Hrozně probarcelonskej web, to snad neni možný. Ani to nemusí psát Kyslík...

Reagovat
blaugrana

keby to finale hral Rm, tak je to zas hrozne pormadridskej.....takze tak asi k tejto teme

Reagovat
blaugrana

promadridskej*

Reagovat
stas87

tj takyfanusici su vsade aj v anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to nebo jsi (asi kvůli rozepřim s Kyslikem nebo nevim čim to je) totálně antibarcelonskej ?

Reagovat
smazaný uživatel

To musela být těžká rána, jak jsi tam uviděl jiné jméno když už ses tak těšil na kritiku, co?

Reagovat
stas87

aj ked v la lige mam najradsej barcu a valladolid moj naj klub je real sociedad a vitazstvo prajem athleticu tiez baskicky klub mam radost ze bude v europskej lige tip barca-athletic 1:2 a za rok snad baskicke derby

Reagovat
smazaný uživatel

no meli byste poradne zabrat, s postupem uz to moc nevypada

Reagovat
stas87

tj ale nemame strelca v zapasoch ked sme lepsi tak spravime chybu v obrane a je z toho remiza nas zabijaju remizy hlavne jeden cas to vyzeralo slubne ale pak sa to akosi zadrhlo prisla seria nevyhratych zapsov a super uteka co je vlastne zac huesca?je to farma neakeho timu v la lige?snad za rok konecne postupime

Reagovat
smazaný uživatel

co Abreu? myslel jsem ze se docela chytil....Huesca je podle me normalni regionalni tym z Aragonu...

je to skoda protoze byste mohli pri 100. vyroci znova postoupit do ligy, ale to by ted musela Zaragoza a dalsi hodne poztracet...

Reagovat
stas87

jj chytil v 15 zapasoch desat golov len skoda ze je na hostovacku z riveru na neho asi mat nebudeme zaragoza ani jini nebudu stracat asi az za rok tie casy su prec liga majstrov xabi darko nihat...vyprask realu 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nejhorší finále Copy, které mohlo být...

Sympatičtější z nejnesypatičtějších pro mě je Athletic, kterému to i celkem přeji ( ať už kvůli práci s odchovanci, nebo kvůli toho, že takový klub už tak dlouho nic nevyhrál)

P.S: Škoda, že jste tak hrozní v lize (ikdyž to je logické) - naše soupěření, když jste bývali taky na špici, mi chybí

Reagovat
stas87

moze byt aj horsie real-getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Snad nejhorší finále Copy, které mohlo být..."

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší finále jaké mohlo být

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

no aj ked baskicke derby vo finale nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

1910 San Sebastián Athletic Bilbao 1 - Vasconia 0

1913 Madrid Rácing de Irún 1 - Athletic Bilbao 0

1927 Zaragoza Real Unión Arenas Club de Getxo 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

moc ciste baskickejch jich bohuzel nebylo...

Reagovat
stas87

njn ale athletic je ovela slavnejsi ako sociedad skoda keby sa spojili bol by to tim hrajuci do 7 mozno 5 miesta

Reagovat
smazaný uživatel

to je jako kdyby se meli spojit Sparta a Slavia

Athletic muze mit sanci prosadit se vys, ale to bude muset pro to udrzet vsechny mlady talenty + nakupovat nejkvalitnejsi Basky...za 2-3 roky by pri nejlepsim v Top5 mohl byt

Reagovat
stas87

ja viem nemyslel som to vazne spojenim by si pomohly sportovo ale fans by to nevydychali hlavne je ich udrziat ale to by musel byt velmi silny sponzor

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych si troufnul rict ze vetsine nasich hracu nejde ani tolik o penize (v prvni rade), jako spis o hrdost...Athletic je precejenom dost vyjimecnej klub, do kteryho se jen tak nekdo nedostane. A taky myslim ze treba letosni uspech v Cope a Evropska liga by je mohli namotivovat k dalsimu setrvani v klubu.

Pak jsou tu pripady jako Yuri Berniche nebo Mikel San José, kteri od nas v mladym veku odesli do Anglie a vubec se tam nedokazali prosadit. To jsou myslim dobry priklady pro ostatni, jak by to s nima mohlo dopadnout..

Ale samozrejme, clovek klukum do hlavy nevidi. Nicmene Athletic neni zrovna prodejni klub a pokud k nejakymu vetsimu prestupu opravdu dojde, druha strana si bude muset sahnout hluboko do penezenky

Reagovat
stas87

tu vasu vyjimecnost a oddanost ke klubu vam zavidim my sme viac otvoreny k hracom zo zahranicia preto sme tam kde sme sice sa na darka ci nihata neda zabudnut ale aj kvoli ich zmluvam sme sa prepadali dole vysoke zmluvy hviezd to nikdy nemohlo dopadnut dobre u vas sa mi paci ze aj keby za vami prisli sejkove s ponukou kupit vas za vysoku ciastku tak byste ich nakopali do rite

Reagovat
smazaný uživatel

podle Valencijske policie je podil fanousku v ulicich v tuto chvili 10:1 ve prospech Athleticu

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ...doufám že to vyhrajem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prý -

Pinto - Alvés, Touré, Piqué, Puyol - Busquets, Xavi, Keita - Bojan, Etoo, Messi

Cáceres za 17 milionů a radši tam hrajem s Tourém. Přitom mně se jeho hra docela líbí, ale tak co člověk nadělá, zas je pravda že proti Llorentemu se snad Jája bude hodit.

Reagovat
blaugrana

ked je dispozicii stoper, tak neviem z akeho dôvodu pep alternuje s DM na stoperovi...kazdopadne dufam, ze tomu tak nebude......alves...caceres..pique..sylvinho...xavi..busquets...keita...bojan...guddy..messi.....chcem aby vo finale dostali sancu hraci, ktory copa del rey hravali

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle Guardiolu taky nechapu a bojim se abysme na to nedojeli kdyz nevklada duveru v hrace co ma na lavicce viz. Caceres, Hleb, Pedro, Guddy... Zrovna ted se mu jeste mozna budou hodit tak aby se na nej pak "nevykaslali" tim ze kdyz bude potreba tak nepodaj 100% vykon, nebo budou nerozehrany... V tomhle vidim soucasny minus cely Barcy, driv tu sestavu tocil, nechapu proc s tim prestal zrovna ted kdyz je ten program nejvic nabitej... Kazdopadne doufam ze vyhrajem, chtelo by to vzpruhu... Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu Hleb a Guddy jsou už jasní na odchod a Cáceres přinejmenším hostovačka... a na finále Lm se s nimi příliš nepočítá, takže už je to v tomto smyslu docela jedno. Spíše si myslím, že si to zasloužili, protože Copuá hrávali a jsme ve finále díky nim.

Reagovat
smazaný uživatel

jj ale i tak kdyz ma skoro rozebranou obranu na to finale tak proc tam strkat Yayu kdyz musel videt ze malem proti Chelsea zavinil pentli... A mel tam tech nebezpecnejch zakroku vic, proste to neni jeho misto a jak jsi psal tak Caceres za 17 milionu a on ho nevyuzije... Yaya je bezkonkurencni na pozici DM, to se musi nechat, ale v obrane ho vidim nerad...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, ale myslím si, že toto je jasná zpráva, že Yaya tam bude hrát i ve finále LM a Pep chce, ať si na to zvykne. Je to škoda, kdyby během sezóny hrával Cáceres víc, určitě by se teď dal využít, fanoušci recre dnes říkají, že se loni zachránili hlavně díky němu, takže něco v něm určitě je.

Reagovat
smazaný uživatel

jj me ani neprislo ze by hral nak spatne kdyz uz hral... Nebyly to sice naky extra uzasny vykony ale tak je tady prvni sezonu a navic hraje jenom obcas takze se to da omluvit, kazdopadne je ho na lavicce skoda v tyhle fazi sezony no... Pral bych mu to hostovani na pristi sezonu jestli se s nim zatim nepocita...

Reagovat
smazaný uživatel

Cáceres hrál podle mě letos slušně, občas udělal chybu pramenící spíš z nerozehranosti, doufám, že bude dostávat víc příležitostí. Tak nějak jsem počítal, že nastoupí ve finále na kraji. Z Yayi v obraně mám trochu strach.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to pokládal za logické, to by ale nesměl být tak hodný a chtít dopřát hráčům základu oslavit doma titul.

Reagovat
smazaný uživatel

ale celkove maj baskicky kluby 31 kousku, to ujde

Reagovat
smazaný uživatel

aha, spatne nasmerovano

Reagovat
smazaný uživatel

Budu fandit Bilbau, doufám, že je nás víc...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Barce, ale Bilbaa by mi zase na druhou stranu byl líto, oni se tak těší na konečně další trofej...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ... Když tohle vyhrajem, tak získáme sebevědomí a budou i další trofeje ... např La liga a Liga Mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale nějaký chytrý, děláš, jako by jste neměli titul v domácí lize už pár týdnů v kapse...

Reagovat
smazaný uživatel

a jiné příklady nemáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao vyhraje...to je tutovečka...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 A doufám, že se trefí Bojan, jinak si neodvážim tipovat, možná Keita by mohl taky vsítit.

Reagovat
panca

na zacatku sezony byl alves neskutecnej ale ted je neskutecne spatnej. co centr tak o 10 metru prekopne vapno

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tak pametam ze na zaciatku hral podobne jako teraz a hladal sa.. potom sa dostal do formy a teraz uz posledne mesiace je dost mimo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vy jouzvé-asi beru co?

Reagovat
smazaný uživatel

KDE ste Getzové a Kyslíkové ....B:E:R:U!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FCB

A první letošní trofej je na světě!!! tak doufám že přijdou i zbylé 2! Liga už bude snad jistá po následujícím kole, a pak ještě ta LM...jinak Barça dneska pěkný výkon !

Reagovat
smazaný uživatel

Na LM zapomente!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Campeones Campeones olé olé olé

Reagovat
smazaný uživatel

Olé olé olé olé olé oléééééé!!!!

Touré paráda (fakt skvělý zápas a to nemyslím ten gól), Messi super (hlavně v druhém poločase), Alvés úžasný, toto jsou přesně zápasy pro něj. I když si myslím, že nebýt Tourého haluze, tak to možná projedem.

Klobou dolů před fanoušky Athleticu a když jsem viděl Etxeberriu, tak mě to i dost mrzelo, každopádně za hru jsme si pohár prostě zasloužili my.

Visca el Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu jinak. Hráčů i fanoušků Bilbaa je mi líto, když jsem viděl po prvním góle v hledišti slzy štěstí, začínal jsem jim to pomalu přát více. Škoda jen té plechovky, tohle mohla být ukázka opravdového fanouškovství.

Reagovat
smazaný uživatel

krasne zasluzene vitazstvo dik barcicka....jednie ma mrzi ze nestriedal skor pep lebo uz 25 min pred koncom bolo rozhodnute (hlavne ma mrzi hleb a gudi)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Hleb a Gudjohnsen vyzerali byť dosť naštvaní počas osláv. Všetci tam okolo nich skákali a radovali sa a títo dvaja stáli vedľa seba a s vážnym výrazom tváre sa o niečom rozprávali.

A potom dali prestrih na Alvésa a Tourého a tí tam niečo hulákali do mikrofónu celý rozradostený a jediné čo bolo rozumieť bolo samozrejme Barca.

Prenos mi samozrejme vyplo keď išiel kráľ potriasť rukou prvému hráčovi Bilbaa na čestnej tribúne. To nebude náhoda .

Atmosféra parádna, hlavne teda Baskovia boli parádni, keď aj za stavu 1:4 bolo počuť hlavne ich.

Na záver:

HALA MADRID

dúfam, že sa čoskoro dožijem toho, že aj tím môjho srdca vyhrá túto nádhernú súťaž (najlepšie už budúcu sezónu)

finále som už dvakrát zažil, ale zakaždým neúspešné

a keď Real vyhral Copu naposledy, mal som dva roky a ťahal som za sebou káčera

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, nevymýšlej si, v druhém poločase už to ovládali fanoušci Barcelony, naprosto jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak možno som zle počul ale podľa mňa sa tam aj v 2. polčase pomerne často a zborovo ozývalo Atleeeeethic a Aupa Athletic...

a takisto aj po záverečnom hvizde

ja netvrdím, že Katalánci boli ticho

ale za stavu 4:1 by nebol ticho nikto

Baskov som vyzdvihol preto, lebo neboli ticho ani za stavu 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Po závěrečném hvizdu ano, v druhém poločase fakt ne - to byla furt barcelonská hymna nebo tradiční chorály a pak už i oléé po každé přihrávce, ani to už pak nebyli schopni utlumit.

Jinak samozřejmě před Basky klobou dolů, i za to, jak se zachovali po té plechovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo spievali fanúšici Athleticu na toho magora keď trafil Alvésa do hlavy? - mne to pripadalo ako hanba ti ale boli fakt úžasní

Reagovat
smazaný uživatel

"Ven! Ven!"

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, přesně takhle bych si to představoval v naší nejvyšší soutěži. Jenže většina českých fanoušků se přidá... Fans Athleticu

Reagovat
smazaný uživatel

No co sa tyka Hleba a Gudjohnsena ...aj ja som si vsimol, tvarili sa ako dvaja sabotery...Zrejme to bude tym, ze nehravaju v zakladoch...Nuz Hleb mal zostat pekne v Arsenale...sam si vybral tuto cestu...Co sa tyka Etooa ,tak ten sa niejako hlada v poslednych zapasoch...Vcera zahodil nemozne...No a ako som tu cital par krat ,ze Messi je z formy...No ale to snad nie..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys viděl z těch oslav více, určitě bys tak o těch dvou nemluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Joa klobouk dolů před Medina Cantalejem, jeho poslední velký zápas a skvěle zvládnutý. Určitě jsme ho hodněkrát kritizoval, ale patří k těm nejlepším a bude chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Velký souhlas, velký!

Reagovat
Xavi

Nádhera!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Katalánska, takže prvmí krok je splněn, druhý je takřka jist, třetí je 50/50. Obrovské uznání fandům Bilbaa, až mi jich bylo líto...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to nejmenší máme splněno

Reagovat
smazaný uživatel

ligu už máte prakticky taky

Reagovat
smazaný uživatel

ty, hele, už mě neštvi. V sobotu jsi taky už otvíral špunty a jak to dopadlo ...

Je to sice takových 98 %, ale jistý to není a tak to jako splněný cíl neberu

Reagovat
smazaný uživatel

já to vnucuju ostatním a sám se třepu o Inter Ne tak, já to letos Barce strašně přeju a navíc mám rád fotbalové oslavy, tak už se to snažím přivolat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to víc než Liga mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LM je pouze třešnička na dortu

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře !!!! ... ted ještě vyhrát v Malorce a máme další trofej !!! A pak se mužeme už jen soustředt na Ligu Mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože ještě není zpracován souhrn? Čekal bych, že Kyslík se toho ještě v noci s nadšením a grácií ujme

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem opomenut.

Reagovat
smazaný uživatel

"...sesypala jako domeček z karet při zemětřesení o síle osmi stupňů Richterovi stupnice"

Ševče, drž se svého kopyta... Takovejhle rádobybásnickej blábol (ještě pro jistotu s hrubkou) hned v první větě člověka dovede otrávit

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti to číst nenutím, chyba se nad ránem stane.

Reagovat
Liquid

100.pro agresivní plechovku co zasáhla Alvese. né sranda, chudák musel vidět hvězdičky

Reagovat
smazaný uživatel

VISCA EL BARCA 1.Trofej doma

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Athletic, přál jsem jim to, jinak Barca druhý poločas hrála skvěle. Fans Athleticu si zaslouží uznání, pěkná byla euforie po tom golu, celej stadion se šálama nad hlavou, pěkný, pěkný Ale i fnas Barcy se nenechalií zahanbit. Překřičeli Stamford bridge, kdo ne že, ale i fans Athleticu to je kumšt. Pěkné finále se vším všady ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak chci pochválit Yayu Tourého, super hráč, z kádru Barcy ho mam nejraděj.

Reagovat
smazaný uživatel

já Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám rád Yayu, Keitu, Piquého, Messiho, Bojana, Eidura, a Iniestu samozřejmě. Špatnej není ani Xavi.

Reagovat
smazaný uživatel

takže vlastně celou Barcelonu. No jo, je to skvělý klub

Reagovat
smazaný uživatel

To víš že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

jediny co mi je ako tak sympaticky je Xavi..

Reagovat
madridcan

Skoda Baskov.Myslel som,ze sa viac pochlapia.Ale Barca si to zasluzila a tak ma na tomto zapase pobavila iba hlaska mojej mamy,ktora na hodenie flasky do hlavy Alvesa reagovala slovami ,,skoda,ze mu nehodili do hlavy nozik" Trosku krute,ale odovodnene tym,ze mame je Alves vrcholne nesympaticky.No tak barcelona pohar ma,ligu bereme my Kym je nadej,tak preco nedufat?

Reagovat
smazaný uživatel

Dýchej zhluboka. O víkendu vám dojde dech.

Reagovat
madridcan

na tuto vetu si cakal tri roky a aj tak znie prave od teba tak humorne

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacny suhlas s tvojou matkou

Reagovat
smazaný uživatel

ale aspon me vzdycky pobavis

Reagovat
smazaný uživatel

no a .. Alves je mi proste nesympaticky.. v tom ma jeho mamina pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Zase a znova tu dokazuješ svojí debilitu, že Tě to ještě baví

Reagovat
smazaný uživatel

jaj ty debko.. co je na tom ze mi je nejaky hrac nesympaticky?.. nedokazes to stravit?

Reagovat
smazaný uživatel

že se ti do toho míchám, retarde - tys toho za poslední dobu neztrávil víc

Reagovat
smazaný uživatel

jaka ironia ze prave ty pouzijes slovo retard

Reagovat
smazaný uživatel

v souvislosti s tebou ho používám velmi rád a trefně.

Reagovat
smazaný uživatel

ked ti to pomoze s tvojimi komplexmi tak nech sa paci

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatie jsou jedna věc, ale přát někomu, kdo je mi nesympatický něco takového je ubohost

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to myslel tak ze mi je nesympaticky.. nie to aby mu hodili noz do hlavy..

Reagovat
smazaný uživatel

retarde, nelži

Reagovat
smazaný uživatel

.. nemam slov na teba..

Reagovat
smazaný uživatel

mamka: ,,skoda,ze mu nehodili do hlavy nozik"

jednoznacny suhlas s tvojou matkou

kde je nějaká zmínka o sympatiích ?

Reagovat
smazaný uživatel

hned dalsia veta : "Trosku krute,ale odovodnene tym,ze mame je Alves vrcholne nesympaticky"

Reagovat
smazaný uživatel

mamka ale řekla, že by byla raději, kdyby mu do hlavy hodili nožík a ty jsi s ní v tom souhlasil..., vysvětlivku o sympatiích už pak dodal madridcan. navíc i kdyby jsme to spojili do jedné věty, tak v podstatě vznikne: "škoda, že mu do hlavy nehodili nožík, protože je mi nesympatický". v tomto s ní jednoznačně souhlasíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

nie, aj ked ona to podla mna nemyslela vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

tak tuto diskusiu musim ukazat mame Sa pobavi co sposobuje jedna veta

Reagovat
smazaný uživatel

potom ju pozdravujem

Reagovat
Xavi8

Prvá trofej je doma

Super zápas so všetkým čo má byť.

Pochválil by som Tourého za super výkon na jeho neobvyklom poste snaď tak bude hrať aj s Manu, Messi nám ukázal čo od neho očakávame

Konečne sa trafil Xavi aj z priameho

Pochválil by som aj Medinu

A samozrejme Athletica a ich skvelých fanúšikov

Takýto dobrý deň som už dlho nemal, Barca má Copa del rey, Slovan majster a Pittsburgh to natrel Washinghtonu

Reagovat
Xavi8

ešte škoda, že viac nezahrali Sylvinho,Hleb aPedro resp. nehral Guddy a Caceras

A velká vďaka Bojanovi za jeho góly - najlepší strelec Copa del Rey

Reagovat
madridcan

esteze sme slovanu pomohli my z vychodu

Reagovat
Xavi8

tak to máš pravdu, ale už sme mali ajtak dostačujúci náskok

inač 3:0 som nečakal

Reagovat
madridcan

keby si videl zapas tak cakas aj viac Presne ako povedal trener Ziliny-poslednych 20 minut som odrataval minuty do konca

Reagovat
Xavi8

stačilo mi keď som videl ten 2. gól

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před atmosférou, kterou fanoušci včera připravili, včera totiž nehrálo od začátku 22 hráčů, ale 24. Opravdu smekám. Malá kaňka na tom všem byl incident s Danim, to mě hodně mrzelo, někdy holt ta slavná hrdost utlačovaných zatemní mozek.

Jinak zápas pěkný, mnoho gólů, co víc si přát (možná vítězství Bilbaa kvůli fans). Ale Bilbao s touhle sebevražednou taktikou nemělo šanci na úspěch. Opravdu enchápu proč celej zápas presovali jak šílení, když si je vždy hráči Barcelony vyťukali, sebralo jim to mnoho sil a samozřejmě pak ta jejich výbušnost dosti ochabla a Barca si mohla v klidu kombinovat, což je jí vlastní. Z hráčů bych vyzdvihl Xaviho s Messim, ti když se jim dá prostor, si dělaj na hřišti, co chtějí. Opravdu famózní výkon od nich. Pousmát se můžu nad Eto'o, jeho zakončovací schopnosti jsou vážně slabý (jaká ironie, když je králem střelců ), ale vážně, co ten nedá.

Doufám že tu bude mnoho odkazů na oslavy, předávání trofeje apod. Nějak sjem včera zaspal závěrečný hvizd a celé oslavy.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se pozastavil spíše nad tím, JAK ty šance pálí. Když ho vychytá gólman nebo dá tyč, břevno, těsně vedle a tak, tak to ještě vezmu, ale on teď většinu šancí pálí tak, že vysoko překopne - nejhorší řešení pro hroťáka

Včera už jsem byl fakt sprostej, když zavraždil další gólovku

Reagovat
-Kopy-

gratulace do Barcelony...

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Od jedné hodiny pojede městem dvoupatrový otevřený autobus.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se, že jsem viděl jen asi půlhodinku zápasu, ale to, co se na stadionu dělo, to bylo peklo. Neskutečné výkony fanoušků na obou stranách. To byl karneval se vším všudy

A ještě musím ocenit Xaviho branku - nešlo to trefit lépe - míč se do brány odrazil od spoje tyče a břevna a to ještě na přední tyči, což je opravdu nejpřesnější možná trefa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně mě mrzí, že jsem finále kvůli zápasu prošvihl, tak to dopadá, když se někdo na něco těší dlouho dopředu... Podle toho, co jsem si přečetl, to muselo být fantastické finále. O to víc jsem rád, že jsme se po dlouhých letech čekání opět vrátili na trůn.

Během našich fantastických podzimních výkonů tady zaznělo něco o treblu, v té době jsem tomu vůbec nevěřil a tajně snil o lize a královském poháru. Ale když teď vidím, že máme před sebou poslední krok....

Yaya si údajně vedl v obraně výborně, před ManU další velmi dobrá zpráva.

Reagovat
smazaný uživatel

dva kroky. Jeden malej a jeden větší

Reagovat
smazaný uživatel

jeden, ten maly spravi za nas real ked nevyhra vo villareali ;)

Reagovat
Xavi8

OT: Keby Barca nepostúpila do finále LM uvideli by sme ju hrať na Slovensku

z jednej strany.....

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
Xavi8

ŠK Slovan Bratislava si pripomna 90. výročie svojho založenia a 40. výročie najvýznamnejšieho úspechu československého a slovenského klubového futbalu - víťazstva "belasých" v Pohári víťazov pohárov (PVP) v roku 1969 nad Barcelonou v pomere 3:2.

"Spomínané historické míľniky nášho klubu sme si pôvodne chceli pripomenúť reprízou stretnutia s Barcelonou, nad ktorou sme pred 40 rokmi vyhrali v Bazileji vo finále PVP 3:2. Keďže Barcelona postúpila do finále Ligy majstrov, jej program sa zmenil, nevedeli sme sa s predstaviteľmi katalánskeho veľkoklubu dohodnúť na termíne a preto sme oslovili SSC Neapol, ktorý s našou ponukou súhlasil," vysvetlil generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Dušan Tittel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je termín přesně to, na čem se nemohli dohodnout, ale byl by to hezký přátelák

Reagovat
Xavi8

hej hej

ale ja sa teším aj na Neapol na čele s Hamšíkom a Lavezzim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt ohromná škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

škoda, že si sa to nesnažil pochopiť aj z druhej stránky

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím, že to i Laportu mrzí a nebýt nátlaku Henryho, tak by z Lm kvůli tomu odstoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to nevyšlo, a tak Pedro, Víctor Sanchéz a další budou muset přijet jindy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

lepšie než nič

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale není třeba tak smutnit.

Reagovat
Xavi8

veď ja z toho nerobím tragédiu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

budu hrat z neapolom ne?

Reagovat
Xavi8

hej

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, kdyby se na Slovensku zrodilo nové Kuruvči...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca Nádherný zápas...všichni hráli skvělě Ale Eto'o by se měl vzpamatovat - hodně toho sice vybojuje a tak ale měl by dávat více golů(když má tolik šancí) ikdyž možná si to šetří na LM :)... Všechny goly nádherné Hlavně ten od Xaviho A fanoušci athleticu byli neskuteční (až na toho jednoho debila).....

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi, je nějaké forum o Barce??

Reagovat
madridcan

ta co si normalny?

Reagovat
smazaný uživatel

Bejvávalo...

Reagovat
Xavi8

ty neprisipievas alebo si neprispieval nahodou na fcbarcelona.cz ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to přesně znamená "vymést tarantule"??? Zdá se, že tenhle článeček napsal osmiletý hošík

Reagovat
smazaný uživatel

Když myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji FCB k vítězství v poháru!!! A díky ní taky beru !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Až budou někde videa z toho jak hráči jedou tím busem přes Barcelonu na Nou Camp tak to tu někdo hodte! Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Henry:

"That I'm not jumping now is only because I want to be in Rome."

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná videa na sport.es.

"Madrid, carbon, saluda ale campeon!"

Reagovat
smazaný uživatel

el

Reagovat
madridcan

3 roky robia svoje pozeram...treba si to vychutnat

Reagovat
stas87

kedy mal real posledny krat double?to uz bude asi hodne fuzate...

Reagovat
madridcan

a barcelona uz double ma?

Reagovat
stas87

a nie snad?

Reagovat
madridcan

nie

Reagovat
stas87

a veris ze ho neziska?

Reagovat
madridcan

verim,ze ho neziska

Reagovat
stas87

tak to si asi jediny na tomto webu holt unikat

Reagovat
madridcan

tak co sa mam upokojovat tym,ze mame superpohar?Vyhovarat sa na zranenych?Tak mne zostava iba dufat.Po zapase s barcelonou som mal take stavy,ze som tu gratuloval,ale to este bolo v emociach a teraz znova verim aj po tom zbabranom vikende

Reagovat
stas87

aspon si nestazujete na zranenie taky wenger by sa mohol inspirovat po pravde my vas bolo na jednu stranu luto dostat taky debakel ktory mohol byt aj vyssi v tomto zapase sa ukazalo ze nemate tim na to aby vyhral titul mali ste aj stastie darilo sa vam ale ani raz ste sa k barce nepriblizili na tolko aby ste sa dostali pred nej

P.S. bez sa pomodlit do kostola za straty barcy

Reagovat
madridcan

aspon si nestazujete na zranenia-nemusis mi vykat,kludne mi tykaj Objavili sa tu,aj objavia taky,ktory to budu brat ako hlavny dovod neuspechu

Nemali sme stastie,mali sme Casillasa

Nepojdem do kostola,real prebehne barcu aj bez Bozej pomoci

Reagovat
stas87

ake vykanie?ak to bol vtip ci tak nieco tak omluv moju blbost

Reagovat
madridcan

tak si napisal,ze sa nestazujete na zranenia.Ked si to myslel len namna tak je to vykanie,ale ked si to myslel vseobecne na vsetkych madridistov tak ta musim vyviest z omylu,lebo niektori zranenia Ruuda a Diarru v prvej polovici sezony beru a budu brat ako hlavnu pricinu neuspechu

Reagovat
stas87

tak vseobecne no ze by dva hraci ovplyvnili cely chod timu?to sa mi neako nezda..

Reagovat
madridcan

vsak prave preto sa nato urcite ja vyhovarat nebudem

Reagovat
stas87

cest vynimkam

Reagovat
madridcan

dobre dikes za pokec Idem ja pozriet The devils advocate a The Darwin awards...serus

Reagovat
stas87

aj tebe a to som si myslel ze drviva vacsina fans madridu su prinajmensom zvlastny

Reagovat
madridcan

tak ja som zvlastny...Ved som tu jediny idiot co veri,ze titul pojde do hlavneho mesta

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik jich máš v sobě? Já hodně, a přece se mi tomu nechce věřit

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá, to máš pravdu, ale mít bude. Je to jenom formalita. Navíc, i kdyby už nevyhrála, vy všechny zápasy nevyhrajete....

Reagovat
madridcan

vyhrame

Reagovat
smazaný uživatel

Copa del Reay je po 11 letech....takže ano je třeba si to vychutnat...navíc takovým božským fotbalem

Reagovat
madridcan

hmmm a preco ja som myslel,ze naraza na La ligu Bo to madrid mi tam nejak neislo kedze sme poleteli ehm trosku no skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ehmm po peknej blamazi na real union sa bude spominat ako na ty co vyradili najlepsi spanielsky klub

Reagovat
madridcan

sice neuznane 2 goly,ale to neni ospravedlnenie...No tak co stalo sa.V pohari to stale musi skoncit fiaskom.Ci uz vypadnutie z unionom alebo 6:1 od zaragozy...Chcel by som pohar pre Raula,ale neni mu sudeny

Reagovat
smazaný uživatel

Dva roky....nebo snad když obhájí titul, říkáš, že byl rok bez titulu? Bez demagogie, prosím.

Reagovat
madridcan

dema co?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoužil jsi to zde v diskuzi poprvé, tak pro příště.

Reagovat
smazaný uživatel

"Madrid, cabron"?.. to je ubohe.. velmi ubohe.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden hezčí gól než druhý Bojanův

Reagovat
stas87

300. pre fanusikov athletica a barcelona a celkovej atmosfere na mestalle

Reagovat
smazaný uživatel

za následnou bitku v ulicích

Reagovat
stas87

njn este aby nenapisal realista

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má společného s Realem?

Reagovat
stas87

vsichni si tu pochvaluju atmosferu ak sa vsetko podarilo a ty napises taku hovadinu pbola vobec nejaka bitka?ved athletic ma s barcou dobre vztahy

Reagovat
smazaný uživatel

ako ktori.. viz. plechovka Alvesovi

Reagovat
stas87

preboha vies si veci dat do suvislosti?

Reagovat
smazaný uživatel

no tak mi ich skus dat do suvislosti

Reagovat
stas87

jedna plechovka a bitka je celkom rozdiel nemyslis?myslis vobec nekdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden jedinec oproti tisícům kteří to ihend odsoudili a pomohli toho jedince dopadnout... ten incident ještě utvrdil dobré vztahy a kvalitu fanoušků. Ostatně jak řekl sám Alvés po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale ja som to myslel tak ze vzdy sa najde nekto co si chce do necoho udriet..

Reagovat
smazaný uživatel

A právě proto tomu není potřeba věnovat pozornost.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by ses mohl vzpamatovat a ne na sílu dělat kašpara stejného jako ehmmm, řekl bych že máš navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

ach, dalsi co na mna v kuse mysli..

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátka sis zde vybudoval takovou reputaci - když chce člověk dát příklad někoho totálně zabědněného a ubohého, uvede tebe. Každý hned ví.

Reagovat
smazaný uživatel

nene, to sedi skor na teba.. hlavne po tej LM si sa tu paradne ukazal

Reagovat
smazaný uživatel

Namlouvej si to, faktem je, že můj názor na odvetu semifinále LM většina lidí pochválila - ze všech táborů. Smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

vecsina ludi? to tazko.. ja si skor pametam palce smerom nadol .. ale nechajme to tak nema to cenu.. dobru noc

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí si přečíst názory na komentář zápasu.

Reagovat
stas87

preco sa nemozes chovat normalne ako treba madridcan?ty sa chytas kazdej kktiny aby si si mohol kopnut do barcy chovas sa ako male decko a poukazujes na totalne kraviny a casto nepises k tematu

Reagovat
smazaný uživatel

dobru aj tebe

Reagovat
stas87

aj tebe snad sa napravis ale cez noc to nejde

Reagovat
Tomanatura

Já myslím, že je to něčí druhý nick... Toto přece nemůže být normální.

Reagovat
stas87

dolar nevie slovensky

Reagovat
Tomanatura

Třeba si z nás (vás) všech dělá rominho srandu...

Reagovat
stas87

kedze uz sme u nickov zaujimalo by ma kto je ehmmmov foter..

Reagovat
madridcan

to mi na rominha nepripada...samozrejme len tak sa spakovat a uz tu neprispievat by som asi uz teraz nedokazal,kedze tu bol pomerne aktivny,ale nepripada mi,zeby tak utocil na kazdeho.Sice na druhej strane neviem ake mal z fanusikmi barcelony vztahy

Reagovat
smazaný uživatel

nebudem komentovat radsej..

Reagovat
stas87

prave som toto chcel napisat ked sa mysli saso mysli sa ehmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě todle odsuzuju, atmosféra na stadionu určitě parádní, o tom tady nikdo nepochybuje!

Reagovat
stas87

kde si vyhrabal nieco o nejakej bitke?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, hodnotit na základě elmunda a ještě k tomu něco ,c ose děje ÚPLNĚ VŠUDE a VŽDY, při oslavách. Když je v ulicích několik desítek tisíc fanoušků, vždy je někdo zadržen, 40 je zanedbatelné číslo.

Spíše je smutné, že v Gironě byl jeden mrtvý.

Reagovat
smazaný uživatel

V Girorně? Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že odněkud spadl... četl jsem to zrovna ve chvíli, kdy jsem si říkal, že mě sere že tam letos nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to je v pořádku že se dav pobije s policií při oslavách zisku poháru, je to úplně normální a běžné? (v české lize by mě nepřekvapilo nic)

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle, není to v pořádku, ale vždycky se najdou černé ovce. V české lize je jich nadbytek, ve Španělsku naštěstí poskromnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to úplně běžné a tudíž normální, je důležité, že se to drží na hranici minima (40 z desítek tisíc).

Reagovat
smazaný uživatel

Běžné je to někde v Turecku, ne ve Španělsku. Že zadrželi 45 fanoušků, neznamená že se výtržností účastnilo 45 'bezmozků' Střetům s policíí musely předcházet nějaké projevy vandalismu V západní Evropě to podle mě běžné nebo normální jak říkáš není, nebo by být nemělo, ale už to nechme být, dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

Běžné to je i ve Španělsku, ale prostě je to zanedbatelné číslo ,takže pokud zrovna někdo nehledá něco za každou cenu, tak to nezmiňuje.

Reagovat
stas87

podla toho videa som videl strety iba policajtov s fans obi dvoch timov po spanielsky neviem ale ty ludia co ukazovali telo tak ty myslim dostali obuskom preco to musis kazit neakym odkazom?za kazdu cenu najst nieco zle pospinit...

Reagovat
smazaný uživatel

Ona to až tak nebyla bitka mezi fanoušky. Nečel jsem článek z munda, ale domnívám se podle ohlasů kolegů, že šlo o souboj mezi policií a fanoušky, ne mezi oběma tábory. Pokud si to tak nemyslel, promiň.

Na druhou stranu, těch fanoušků v ulicích bylo desetitisíce a drtivá většina nepokoje nedělala. Že se parta povětšinou mladých chuligánů rozhodne porvat se s policií, prosím, ale není to rozhodně nic, za což bychom měli odsuzovat "většinu"...

Všude se najdou grázlové, všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano prý to bylo něco mezi policíí a fanoušky, rozhodně nechci odsuzovat fanoušky Barcelony nebo Athleticu (co jsem slyšel tak byla na stadionu parádní atmosféra ) Jenom mi to prostě připomnělo české 'fanoušky'

Reagovat
smazaný uživatel

Byla ot neskutečně přátelská atmosféra, řekl bych s trochou nadsázky. Obecenstvo bylo...nemám slov.

Právěže si to média často vybírají, takové ty záporné věci, aby je co nejvíce proklamovala. V tomto případě šlo skutečně jenom o střet několika možná stovek fanoušků, kteří byli prostě v náladě a nebyli dostatečně vybouření. Každopádně, s českou ligou je to neporovnatelné.

Říkáš, že jsi Baníkovec? Přijde mi skutečně směšné, jak se před lety ozývalo "Baníčku mi jsme s tebou, NEOPUSTÍME TĚ..." a najednou... prořídlé ochozy, fanoušci nikde. Tohle je to, co dělí evropské ligové soutěže od naší. Pokud se to rázně nezmění, můžeme nadávat jak chceme na kvalitu český ligy. Kdo by makal na osmnáctitisícovém stánku, na kterém hulákají dva tisíce fanoušků?

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto s tebou souhlasím. Je to samé 'Baníčku my jsme s tebou' a najednou skutek utek. Holt když se hraje o poháry, je to IN chodit na fotbal. Ale jak můžes pozorovat, i v Česku jsou vyjímky (asi nejlepší příklad je pravá Bohemka , to mi vždycky vyrazí dech, jak vidím zaplněné tribuny na druhé lize) Ale nesmíš zapomínat, že návštěvnost se taky odvíjí od kvality (a tak je to i ve španělsku, v itálii, všude, samozřejmě s více vyjimkami jako je naše Bohemka) Buď můžes prodávat produkt levněji, a nebo ho dělat kvalitněji a lidi si rádi připlatí- to platí i ve fotbale..

Reagovat
smazaný uživatel

Ony to jsou spojené nádoby. Myslím si, že kdyby na českou ligu chodily plný domy, hráčům by se hrálo taky mnohem líp...

To by se ovšem musela změnit veškerá politika klubů, svazové vedení, celkové myšlení českých penězožroutů a též veřejnosti. Tohle už bylo tisíckrát probráno, nesčetněkrát řešeno, ale ... od klubů počínaje a u svazu konče, všichni jedou pořád stejným vlakem...

A jak to změnit? Zbouřením fanoušků? ... nejde to změnit, chce to schopné lidi, kterých je v české kopané pramálo

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno souvisí se vším, nemužete čekat že vám na okresní přebor přijde 2000 lidí, stejně tak jako nemůžete čekat že vám na obyčejný zápas gambrinus ligy (kterých je, co si budem povídat, 90%) přijde 20000 lidí. V Anglii nebo v tradičních španělských klubech je to úplně o něčem jiném. Každý domácí zápas je svátek, většinu fanoušků tvoří majitelé pernamentek, ty se předávájí z otce na syna apod., to je prostě ta fotbalová kultura která se vypěstovala, a která byla i u nás, bohužel všechno se musí zalévat (finance) a ne ubírat hlíny (odchody kvalitních hráčů do ciziny)

PS: Omlouvám se za to debilní přirovnání, už je na mě moc pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

O to jde, že by to pomohlo. Jinak vyjádření vskutku zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Co odsuzuješ? Že z desítek tisíc lidí na jednom místě se někteří (kolik?) porvou? Za každou cenu něco najít...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak Jenom tomu 'nerozumím, zůstává mi nad tím rozum stát' (jak chceš) a tady nejde o klub (jako fanoušek Baníku bych v tom případě nemohl nic říkat )

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn by rád získal na hostování Bojana Krkice. Zájem projevily i Tottenham, Almeria a Deportivo. Otázku dalšího působení barcelonského útočníka chce vedení vyřešit až v létě.

Myslim ze tu nie je co riesit..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Jestliže chce Barca vydolovat z Bojana maximum, musí i přes současnou situaci (nedostane se do zákl. sestavy) ho udržet v kádru...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne..a myslim ze vedenie aj Pep ma v tom tiez jasno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ona každá mince má dvě strany Myslím že půlroční hostování (při udržení současných útočníku) by bylo nejlepší volbou (Vzpomeňte na Necida v Jablonci )

Reagovat
smazaný uživatel

k comu by to bolo?znova budeme hrat v troch sutaziach cize siroky kader musi byt a pre Bojana tu miesto urcite je..skor by som sa zbavil Guddyho a Hleba a priviedol adekvatnu nahradu ktora by sa uspokojila aj s lavickou..+ Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná hostovačka, Bojan je klenot... kdoví jak by dopadl Messi, kdyby tehdy šel na hostování... nebo Iniesta. Oba k tomu měli blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

tito hraci su jasnym dokazom toho ze tych najlepsich hracov si vychovame len tak ked dostanu prilezitost v prvom teame

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele