14. kolo
02.11.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FK Rostov 2:1

Favorizovaný Zenit se k domácímu vítězství nad Rostovem doslova protrápil. I tak se díky hubené výhře 2:1 průběžně posunuje na čelo tabulky.

Nuda, nuda, šeď, šeď. Tak by se dal popsat první poločas na promáčeném Petrovském. Fanoušci neviděli žádný gól a opravdových příležitostí pomálu. Kupodivu to byli hosté, kteří se osmělili a již v první minutě si vytvořili velkou příležitost - Sinama Pongolle se mohl sám z úhlu hnát na Malafejeva, ale jeho střela mířila hodně mimo. Ve 12. minutě získali domácí trestný kop po faulu na Witsela. Jeho exekuce se ujal Alexandr Keržakov, jenže ani jeho zajímavě vypadající pokus nemířil mezi tři tyče. Ve 22. minutě střílel přesně Fajzulin, jeho pokus však Pletikosa kryl. Mozkem hry Zenitu byl velice agilní Witsel, ani jeho snaha ke gólům nevedla - v 31. minutě vyslal na Pletikosu osamoceného Fajzulina a nejenže jeho střelu chorvatský brankář kryl, jednalo se i o ofsajd. Ve 37. minutě se zranil Brazilec Hulk a ve 41. minutě byl nucen odejít ze hřiště - na jeho místo nastoupil Bystrov. O dvě minuty později opět Witsel centrem skrz pokutové území našel Širokova, ale jeho střelu opět v pohodě kryl Pletikosa.

Do druhého poločasu nastoupil jednoznačně aktivněji Zenit, už ve 48. minutě střílel Zyrjanov, ovšem opět nepřesně. Kouč domácích Luciano Spalletti však nemusel smutnit dlouho, uběhly jen tři minuty a Petrohradští se konečně mohli radovat z gólu. Witsel vybojoval míč na půlce, předložil jej Bystrovovi, který si před vápnem narazil s Keržakovem a tváří v tvář Pletikosovi se nemýlil a zamířil přesně k tyči - 1:0! V 60. minutě (minutu po nástupu na hřiště navrátilce Denisova) ovšem opět zachraňoval hosty od další branky Pletikosa, míč se po trase Zyrjanov-Bystrov dostal až k osamocenému Keržakovovi na hranici vápna, jehož tvrdou střelu musel Pletikosa vytěsnit zpod břevna.

V 72. minutě se u Malafejevovy branky prodral do hlavičky Sinama-Pongolle, ale jeho pokus byl hodně nepřesný, daleko důležitější bylo, že po vzdušném souboji zůstal zraněný ležet na zemi. Před jeho vystřídáním se však znovu vytáhl Witsel. Jeho střela zpoza vápna měla skvělé parametry, ale zastavilo ji břevno. O tři minuty později bylo vyrovnáno - Česnauskis krásným centrem našel Jana Holendu a ten se hlavou nemýlil - 1:1! Bylo tak ukončeno rostovské čekání na gól na půdě Zenitu. Naposledy se zde Rostov trefil 17.5.2006. Díky tomuto gólu nenastoupil Tomáš Hubočan, který měl být vpuštěn na hřiště, ale Luciano Spalletti změnil názor a po dlouhé pauze se na Petrovském ukázal Danny. Do konce zápasu měl iniciativu hlavně Zenit a opravdu na poslední chvíli dokázal zápas zvrátit ve svůj prospěch. Za minutu dvanáct Criscito krásně nacentroval před rostovskou bránu a Roman Širokov zařídil Zenitu cenné 3 body. 2:1!

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uz by tam ten Hulk neco soupnout moch ne...

Reagovat
paver

3:0

Reagovat
bruchy

holenda

obrana rostova

Reagovat
aurelio

Prečo nehral Hubočan? A Anyukov? Tomáš sa už po viróze vrátil a zrazu sú tam aj tak naspäť Alves a Janbaev.

Reagovat
kubys

Nemám ponětí, oba byli pouze na lavičce.

Reagovat
kubys

Tak Hubočan měl nastoupit, ale Spalletti jej tam neposlal, protože chvíli předtím dostali gól a místo něj šel do pole Danny.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Holendy mam radost, jenom co odesel z Machacky, tak je v Rostove utocnik cislo 1 a dari se mu skoda ze jeho gol nestacil na plichtu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele