16. kolo
18.11.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - FK Rostov 0:0

Na Anži opravdu dolehla mírná krize. Dagestánský celek ani napodruhé v sezóně nedokázal porazit Rostov a na vedoucí CSKA už ztrácí pět bodů. Rostov se minimálně do zítřka bodově odpoutal od Samary a nachází se na 12. místě.

Zápas nezačal zrovna v nejpomalejším tempu, ovšem na výraznější šance jsme si museli počkat. V 5. minutě se ke střele na Pletikosu odhodlal Eto’o, ale jeho střela letěla hodně mimo. O minutku později to na druhé straně zkoušel Česnauskis, jenže ani Litevcův pokus nezpůsobil vážnější problémy. V 15. minutě se po Boussoufově přímém kopu dostal míč k Eto’ovi, který z blízkosti střílel těsně nad. O čtyři minuty tu byl opět kamerunský internacionál - narazil si s jiným Afričanem, Traorém, jen aby následně tísněn nedokázal vystřelit přesně na Pletikosu. Ve 25. minutě po Boussoufově přímém kopu vystoupal nejvýš Angbwa, který však pouze odhlavičkoval míč ke svému krajanovi v barvách Machačkaly. Domácí kapitán následně pálil nepřesně. O dvě minuty zahrával Maročan Boussoufa rohový kop přímo na hlavu Joaa Carlose, ale ani brazilský obránce nemířil přesně. Anži dále bušilo do soupeře od Donu, ovšem nemohlo se prosadit - buď branku vůbec netrefilo, nebo na ně čekal spolehlivý Pletikosa. Ze strany hostů mohl jako jediný v závěru poločasu zahrozit Česnauskis, ovšem to by litevský reprezentant nesměl vysoko přestřelit z přímého kopu.

Druhý poločas začal značně nezáživněji. Týmy se nedostávaly do nějakých větších příležitostí a ani tempo hry nebylo valné. V 53. minutě se Tagirbekov dopustil chyby, kterou využil Česnauskis a předal míč Starikovovi. Gabulovovi, však příliš práce nenadělal - americký forvard nestřílel přesně. Následně pálil velmi nebezpečný Česnauskis, s jeho pokusem opět Gabulov neměl problémy. Machačkala vypadala ve druhém poločase hodně unaveně, Rostov byl daleko aktivnějším týmem a tvář hry se dlouho nezměnila.

Až v 72. minutě se ke slovu dostal domácí kapitán, který po Žirkovově centru hlavičkoval na Pletikosu. Chorvatský brankář byl však na svém místě. O osm minut později se po centru Jucileie snažil zakončit nůžkami Samba, ale zůstalo jen u gólového zbožného přání. Minuta 84. nám přinesla velkou šanci Cocise, jenže jeho hlavička přeletěla pouze břevno. Závěr utkání se nesl v duchu souboje Serderov Pletikosa, z něhož vyšel vítězně kapitán hostů. Ruský útočník jej nepřekonal ani z voleje, ani tváří v tvář po vybídnutí Eto’oem. Chorvatský gólman se opět ukázal jako nejdůležitější postava Rostova a zachránil cenný bod za remízu 0:0!

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Anži chybí Diarra,Smolov,Šatov,Gabulov ml., Almeida, Achmedov už nemají žádnýho hráče na střídání kdo by posilil hru

Reagovat
smazaný uživatel

No Rostovu zas chybel klicovej strelec cislo 1 - Holenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele