o udržení, 42. kolo
02.05.2012 17:15 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Volga Nižnij Novgorod - Těrek Groznyj 1:3

Dlouho to vypadalo, že Volga vyhraje a přiblíží se záchraně, ale silná desetiminutovka v závěru zápasu v podání Těreku byla proti.

Domácí se na svého soupeře vrhli již od první minuty. Zejména špílmachr Karjaka se činil. Právě on v 11. minutě připravil gól pro Alexandra Šulenina, který hlavou otevřel skóre. Na jeho dobře umístěnou hlavičku k tyči neměl brankář Džanajev žádný nárok.

Hosté odpověděli o pár minut později střelou Georgijeva ze střední vzdálenosti, ale balon letěl přímo doprostřed brány. Na druhé straně zase pálil Adžindžal. Hrál se vcelku pěkný fotbal s množstvím střel na obou stranách, ale pálilo se hlavně zpoza vápna a brankáři si se střelami hravě poradili. Za zmínku stojí obě obrany, které se zdály být pevné a neprostupné, hlavně pak zadáci domácích si plnili své úkoly na 100%. Na druhé straně hýřil aktivitou záložník Adžindžal, který se často pokoušel přechytračit Džanajeva, ale ten kromě úvodního gólu byl bezchybný. První půle tak skončila hubenou výhrou Volgy 1:0.

Oba týma začaly druhou půli opatrně, hrál se nezáživný fotbal, proto přejděme k první brankové situaci na straně Těreku. V 67. minutě skóroval útočník Lebeděnko. Stalo se tak po centru do vápna, kde se právě Igor dokázal nejrychleji zoorientovat a míč prodral mezi tři tyče. A o pět minut později už Čečenci vedli! Polský zadák Rybus si naběhl před vápno a bombou z pětadvaceti metrů "polaskal" tyč, od které se balon odrazil do brány, Keržakov byl bezmocný.

Těrek byl jasně na koni, akce střídala akci a bylo jen otázkou času, kdy padne další branka. Volga byla úplně opařená. Branka přišla o 7 minut později v 79. minutě, kdy Grigalava Sadajev dal ochutnat domácím jejich medicínku, v souboji s Grigalavou upadl a kopala se penalta. Tu také bezpečně proměnil. Hráči Volgy se již na nic nezmohli a hosté v pohodě dohráli zápas s míčem na kopačkách. Utkání skončilo výhrou Těreku 1:3. Čerčesovovi hoši tak jsou na dobré cestě k záchraně.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele