základní část, 2. kolo
20.03.2011 10:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Kubaň Krasnodar 0:1

Fotbalisté Tomi Tomsk prohráli doma s Kubani 1:0 a připisují si v letošní sezoně druhou porážku. O vítězství jižního klubu rozhodl střídající útočník Davydov.

Již ve 3. minutě mohl Tomsk otevřít skóre. Starikov přihrávkou obelstil obranu, ale zakončujícího Gultjajeva skvěle vychytal gólman Budakov. Gultajajev měl významné slovo u velké šance u druhé branky. Obránce Tomi chtěl hrudí sklepnout míč svému brankáři, ale jeho úmysl vystihl Traore a pohotovou střelou jen těsně minul branku. Tyto události se odehrály v 20 minutách. Ve zbytku prvního poločasu se míč pohyboval ve středu hřiště, oba týmy se předháněly v nepřesnosti a k ohrožení branky se jim nepodařilo dostat.

V přestávce trenér Tomsku Nepomnjaščij stáhl ze hřiště nevýrazného Starikova. Po změně stran na sebe začal hru více brát Nikita Baženov, nejlepší hráč domácího mužstva. Ale spoluhráči mu moc nepomáhali, například Maksim Kanunnikov, který je na Sibiři na hostování ze Zenitu, byl na hrotu úplně ztracený a nakonec byl nahrazen Golyševem 20 minut před koncem.

Ofenzíva dnes dělala problémy oběma celkům. Útoky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Velkou šanci spálil hostující Corajev, kterého patou vysunul Davydov. Letní posila z Machačkaly ale branku trestuhodně přestřelila. Stejně jako v úvodu selhal v koncovce domácí Gultjajev, když hlavou v pádu těsně minul branku, byla to stoprocentní šance.

Klíčový moment utkání nastal v 83. minutě. Střelu záložníka Kulikova vyrazil brankáře Botviněv jen před sebe a žolík trenéra Petrescua Davydov dorazil míč do sítě. Do závěrečného hvizdu měl Tomsk sedm minut s nepříznivým výsledek něco udělat, ale nezmohl se na nic. Kubaň si tak odváží ze Sibiře tři body.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele