základní část, 3. kolo
04.04.2011 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Tom Tomsk 2:0

Těrek zvítězil poprvé v letošní sezóně, když na svém hřišti dokázal porazit Tom. V zápase dvou outsiderů rozhodly dvě chyby hostů, které plně využili svěřenci Ruuda Gullita.

První šanci měl tomský tým, když Renat Sabitov střílel z dvaceti metrů. Brankář Těreku zahrál nepřesvědčivě, když balón neodrazil rukama. Míč trefil brankařovo koleno a naštěstí pro něj skončil v zámezí. Ale už ve 13. minutě v pokutovém území Tomi byla odpískaná penalta. Po centru do pokutového území si Alexej Jeskov všiml, že někdo z bránicích hráčů zahrál rukou. Jedenáctimetrový kop s přehledem proměnil Maurício.

Hned vzápětí v brankovišti upadl Mguni po souboji se Sergejem Sosnovskym, ovšem druhou penaltu Jeskov neodpískal. Když domácí ucítili slabinu soupeře, nepřestali tlačit. A pět minut nato bylo skóre o gól vyšší. Nemalou měrou se na tom podílel brankář Tomsku Alexej Botvinjev, který hrubě chyboval při pasu Maurícia do pokutového území. Nabídnutou příležitost nepromrhal Rodrigo Tiuí, jenž zvítězil v hlavičkovém souboji nad Sosnovskym a poslal míč do brány.

Těrek evidentně nechtěl polevovat, ale v koncovce už nebyl tak přesný. Tom po střele Sabitova hned ze začátku hry už více Džanajeva neohrožovala, a tak se do šaten šlo za stavu 2:0. Po přestávce se Nepomňaščij snažil oživit hru ve středu hřiště, když do pole poslal namísto Sabitova Pavla Golyševa.

Změnit nešťastně se vyvíjející zápas se ale hostům nepovedlo. Navíc deset minut po začátku druhé půle zůstala Tom v deseti. Sosnovskij při snaze zastavit útok domácích podrazil Maurícia a obdržel druhou žlutou kartu. Nepomňaščij vystřídal a do hry naskočil Kovalčuk, ale nevedlo to ke kýženému výsledku.

Těrek si stejně jako v prvním poločase vytvořil několik příležitostí, ale opět se hráči v koncovce chovali zbrkle a nedařilo se jím dostat míč do brány. Do konce utkání se skóre nezměnilo, a tak mohl Ruud Gullit společně se svými svěřenci slavit první vítězství v Premier Lize.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele