základní část, 5. kolo
18.04.2011 15:00 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Tom Tomsk 1:2

Díky vítězství nad Spartakem Nalčik v pondělním utkání pátého kola ruské Premier Ligy se Tomsk posunul z posledního místa tabulky. Na dně se ocitl Spartak, poprvé od roku 1986.

Na začátku zápasu měli převahu fotbalisté Spartaku, ale ve třetí minutě tomský klub provedl protiútok, který se proměnil v gól. Pavel Golyšev zareagoval na pas z hloubi pole a elegantně přehodil branáře Fredriksona. Domácí mohli skoro ihned vyrovnat, jenže nezrealizovali útok jeden na jednoho. A prakticky vzápětí Tomiči dokázali vstřelit druhý gól. Jevgenij Baljajkin odcentroval z přímého kopu, Jokić se odpoutal u vzdálenější tyče a poslal míč do brány. V desáté minutě Tom vedla 2:0.

Brzy se mohlo skóre opět zvýšit a opět u toho byli hosté. Charitonov totiž upadl v pokutovém území. Jak se následně ukázalo, měla se pískat penalta. Ovšem rozhodčí ukázal hráči žlutou za simulaci. Po této situaci se iniciativa vrátila na kopačky domácích. Svou šanci promarnil Leandro, který vyslal kousavou střelu z hranice šestnáctky. Míč odskočil před brankářem a trefil tyč. Minutu nato měl Spartak další šanci ke zlepšení stávající situace. Roman Koncedalov poslal Portňagina jeden na jednoho, jenže ten střílel z příliš ostrého úhlu a balón přeletěl bránu.

Ve druhém poločase se hra nudnější nestala. Tom se uzavřela před pokutovým územím, ovšem nepřestala podnikat protiútoky. A právě hosté měli první šanci druhé pětačtyřicetiminutovky. Charitonov vystřelil z hranice brankoviště a gólman nejistě vyrazil míč před sebe. První byl u míče Kovalčuk a jeho střela byla nepřesná.

Po několika minutách mohl David Siradze snížit stav na 1:2. Po diagonální přihrávce si zpracoval balón na hrudi, jediným pohybem obehrál obránce a vystřelil. Bohužel míč proletěl kolem tyčky. Deset minut před koncem začal obrovský nápor na bránu Tomi. Zprvu Pilipčuk vystřelil z dvaceti metrů a trefil tyč. U dorážky byl první Koncedalov, ale nedokázal obehrát Pesjakova. Vzápětí se na bránu hostů valila druhá vlna a tentokrát kulatý nesmysl skončil v bráně. Naneštěstí pro domácí nebyl gól uznán, protože rozhodčí viděl faul na brankáře. Pesjakov hrál famózně, ale udržet čisté konto se mu nepodařilo. Tři minuty před koncem se Portňagin stal tím nejúspěšnějším ve skrumáži u branky po rozehrávce rohového kopu a vstřelil branku. Tomsk si však jednogólový náskok udržel a zvítězil v Nalčiku 2:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele