základní část, 30. kolo
05.11.2011 11:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Rostov - Tom Tomsk 2:1

V Rostově budou po letošní části ligy nakonec přeci jen spokojeni. Tým z jižního Ruska po bídné půlce ligy končí na desátém místě a před play out je prakticky zachráněn. Tomiči mohou být spokojeni z části. Konečně dali aspoň gól.

Oba týmy vstoupily do první půle dosti vlažně. Nikdo nechtěl udělat chybu, hlavně Tomiči se soustředili na obranu, ale i to jim nebylo nic platné. Hned z první vážnější situace se prosadil Hector Bracamonte. Stalo se tak po rohu, kdy Kalačev nacentroval a Hector hlavou zatloukl hřebík do brány. Připsal si pátý gól v sezoně a poslal domácí do jednobrankového vedení. Poté se domácí konečně ujali role favorita zápasu a smetli ze stolu všechny teorie o puštěném zápasu a vývoj utkání drželi pevně ve svých rukou. Zlobil hlavně Kalačev, který v 33. minutě nebezpečně pálil, ale mimo. Ke konci první půle ještě zahrozil domácí Grigorijev z protiútoku, když hosté nepohlídali po rohu zadní vrátka. Ale Pesjakov včasným výběhem pohromě zamezil a hráči Tomu tak odcházeli do kabin pouze s jednogólovým mankem.

Hned na počátku druhé půle mohlo být v Rostově ještě veseleji. Po střele jednoho z domácích útočníků se balon odrazil k Bracamontemu, který pálil do prázdné brány a nemýlil se, ale rozhodčí Kajumov branku neuznal pro ofsajd. V 69. minutě se udál zázrak. Tomiči po dlouháých 1167 minutách skórovali! Obránce Strojev se už na tu mizérii nemohl dívat a sám utekl s balonem a z dobrých 28 metrů vypálil. Divně letící balon zapadl až za záda Antona Kočenkova a hosté tak vyrovnali na 1:1. Pár minut na to byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Saláta, za stažení Starikova. Kdo čekal závěrečný tlak Tomsku, ten byl zklamán, naopak domácí v deseti ještě stihli v 90. minutě strhnout výhru na svou stranu. Zase za tím stál Kalačev, po jehož centru na zadní tyči hlavičkoval do prázdné brány Cocis. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích v poměru dva ku jedné.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele