o udržení, 36. kolo
25.03.2012 12:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Rostov - Spartak Nalčik 2:1

Úvodní nedělní zápas nakonec našel vítěze. Rostov doma zvítězil nad potápějícím se Nalčikem. Vítěznou branku vsítil slovenský reprezentant Saláta.

Domácí si na začátku utkání vytvořili tlak, vlétli na svého soupeře a nakonec se to vyplatilo. Hned v 11. minutě se trefil útočník Bracamonte. Ten utíkal od středové čáry s míčem a zhruba z třiceti metrů vypálil. Míč trefil hned prvního obránce a odrazil se zpátky k Argentincovi, ten neváhal a vypálil znovu. Budakov si na míč sáhl, ale ten se s pomocí tyče nakonec došoural do brány. 1:0 pro domácí.

O párm inut později pálil Smolnikov, ale jeho prudká rána cíl nenašla. Poté se začali osmělovat i hosté, zejména pak Šanicin, ale svůj pokus z pčímého kopu neproměnil. Trestalo se tak na druhé straně. Po rohu se k míči dostal Saláta a z hranice vápna střihl nůžkami, balon dolétl na tyč, od té do břevna a do brány. Jednoznačný gól roku. Slovenský obránce se radostí málem pominul. Rostov se tedy dostal do dvoubrankového náskoku. První poločas už další změny ve skóre nepřinesl, žádné nůžky, žádná šance. Domácí tak šli do šaten se zaslouženým polštářem v podobě dvoubrankového vedení.

Druhou půli načali domácí, tak jako tu první skončili. Saláta v 48. minutě zahrozil u tyče, ale centrovaný balon na zadní tyč z velkého úhlu nedokázal usměrnit do brány. Poté pálil zase kapitán Adamov. Nalčik byl úplně bezmocný, až přišla 61. minuta, kdy Šnicin kopal přímý kop a nacentroval před bránu. Balon uzmul jeden z útočících hráčů a vyslal střelu na bránu, ta byla slabá, a tak se míče ujal Zachirovič a střelou do protipohybu překonal bezmocného Pletikosu. 2:1.

Hosté byli jako politi živou vodou. Nedlouho po gólu pálil Siradze, ale jeho nebezpečná střela z dvaceti metrů jen těsně prolétla vedle tyče. Právě David Siradze se stal hrobníkem Nalčiku. Pronikal středem hřiště a narazil do Adamova a poroučel se k zemi. Neškodný zákrok. Gruzínec se však naštval a pustil se do Rostovana. Výsledek? Červená karta a konec nadějí Spartaku na body. Zápas tak skončil 2:1.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele