základní část, 20. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Rostov - Kubaň Krasnodar 1:2

Rostov na svém hřišti obdržel porážku od Kubani hlavně kvůli příšerné chybě obrany při prvním gólu. Rostov prohrál páté domácí utkání v řadě.

Krasnodarci se jako celek od prvních minut přesunuli na svou půli a zabarikádovali přístup ke své bráně. Takto opatrná taktika přinesla své ovoce. Poziční útoky Rostovu, které šly jeden za druhým, neměly sebemenší účinek.

Za zmínku možná stoji jen střela Ivanova z dálky, který střídal hned zkraje zápasu zraněného Jankova. Budakov ale předvedl pěkný zákrok. Ale jinak se zápas nesl ve stejném duchu. Přímočaré útoky, které neměly potenciál být nebezpečnými. Ani střídání nepomohla. Ke konci poločasu Balachnin poslal do hry Bracamonteho namísto Smolnikova.

Zdálo se, že Kubaň ani nemá v úmyslu útočit. Přesto dokázala otevřít skóre. A gól to byl zvláštní. Standardní situaci rozehrál Vargi a osamocený Zelao hlavou poslal míč do brány. Nikdo z obránců ani nepomýšlel na to, aby bránil Brazilce. Nejbližší fotbalista stal dva metry od něj. A to při standardní situaci.

Druhý poločas začali domácí líně. Krasnodarci zvýšili presink a zastavovali útočné snahy už na půlce hřiště. Ovšem svou první šanci dokázali rostované přece jen proměnit. Kalačev perfektně odcentroval z pravé strany a Bracamonte hlavou nedal šanci brankáři.

Po vstřeleném gólu se Rostov začal tlačit a rozvíjet další útoky. Proti skórování domácích však byl jistý Budakov. Odvahu Rostovu brzy sebrali afričtí Kubanci.

Traoré, který si technicky poradil s dvěma obránci Rostova, poslal zpětný pas na Neho a ten překonal Pletikosu. Svěřenci Balachnina v sobě nakonec přece jen našli nějaké zbytky sil, aby provedli poslední útoky. Nebezpečně střílel Kalačev a Ivanov. Prvnímu jmenovanému chyběla přesnost, druhému zabránil ve skórování bezchybný Budakov. A tak tým Dana Petreska podruhé v sezóně porazil Rostov a prodloužil jeho domácí proherní sérii na pět zápasů.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele