základní část, 24. kolo
18.09.2011 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Rostov - CSKA Moskva 1:1

Seydou Doumbia podobně jako v týdnu v Lille zařídil CSKA bod. Moskvané tak remizovali na půdě řezníků z Rostova. Ti budou s bodem spokojeni.

Domácí na nic nečekali a již v páté minutě se ujali vedení. Dmitrij Kruglov kopal přímý kop z dobrých třiceti metrů. Zaskakující gólman Gabulov měl špatně postavenou zeď. Míč prošel mezi hráči a proletěl k tyčce, brankář byl bez šance a jen se ohlédl. 1:0.

Na druhé straně se v gólové situaci před brankářem zjevil Vagner Love, ale Okoronkwo mu míč na poslední chvíli vypíchl. Od této situace byli hosté na hřišti pánem. Branku Stipeho Pletikosy zasypávali střelami, pálilo se jak u Verdunu. Tošič, Doumbia, Vagner, všichni hrozili, ale chorvatský internacionál všechno v pohodě kryl. Domácí se do útočení moc nehnali, dostali se pod tlak a uchylovali se ke své typické tvrdé hře. V první půli však dostali pouze jednu žlutou a vedení do poločasu ubránili.

Začátek druhé půle byl ve znamení dobývání žluté tvrze. Hráči CSKA se do šancí ne a ne dostat, a tak museli střílet z velké vzdálenosti, často nepřesně. "Mistrem" v tomto ohledu byl zejména Dzagojev. Až v 66. minutě udeřil expres z Pobřeží slonoviny. Po jedné z mála chyb domácí obrany se Seydou Doumbia řítil sám na Pletikosu a v pohodě ho obstřelil. Připsal si tak 14. branku v šampionátu a osamostatnil se na čele tabulky kanonýrů.

Zbytek utkání se pak nesl v podobném duchu, ale CSKA se nemohlo dostat do šance, až na konci střídající Oliseh vyslal Doumbiu do souboje s Pletikosou, ale míč se mu v rozhodující chvíli zamotal pod nohama. Zápas tak skončil remízou, kterou domácí určitě berou. Důležitý bod k vysněné záchraně.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele