o titul, 35. kolo
16.03.2012 16:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:5

Takové debakl asi nikdo nečekal. Zenit ve šlágru 35. kola ruské Premier Ligy porazil Dinamo Moskva vysoko 5:1. Dvě branky dal svému bývalému týmu útočník Aleksandr Keržakov.

Těžký terén na stadionu Chimki nepřispíval k rychlé kombinační hře, kterou se oba týmy prezentují. Ale faulů a tvrdých osobních soubojů bylo v prvních minutách zápasu nespočet. Ve 13. minutě Zenit otevřel skóre poprvé, rohový kop Aršavina za pomoci obránce Dinama dopravil do sítě Ital Criscito. Další nepříjemnost pro Dinamo přišla přesně o minutu později. Útočník Petrohradu Keržakov využil chyby v rozehrávce bělomodrých krásnou střelou zvýšil na rozdíl dvou branek.

To nebylo zdaleka vše! Ve 24. minutě Aršavin chytře vysunul Semaka a ten sám před Berezovským mířil přesně k tyči - 0:3. Do konce prvního poločasu měl Zenit ještě několik příležitostí navýšit vedení, zato Dinamo zahrozilo jen jednou. Voronina ale vychytal gólman Malafejev.

Kouč Dinama Silkin během poločasové přestávky vystřídal nevýrazné Jusupova s Kokorinem za Nobou a Samedova. Po změně stran Dinamo přidalo na aktivitě a v 72. minutě snížilo na 1:3, Dzsudzsák zahrál standardní situaci z levé strany přímo na hlavu Kuranyiho a ten přesnou hlavičkou překonal Malafejeva.

Zenit ale nedovolil drama, ba naopak. V 74. minutě Keržakov svou druhou brankou v zápase zvýšil na 4:1 pro Zenit a konečnou podobu výsledku dal v 79. minutě Maďar Huszti, když výstavně zahrál přímý kop. Zenit porazil Dinamo Moskva na jeho půdě 5:1 a upevnil si vedení v tabulce.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele