2. kolo
22.03.2010 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Rubin Kazaň 0:1

Rubin Kazaň porazil Tom Tomsk na jeho půdě v Sibiři 1:0 a vyšvihl se do průběžného čela Premier Ligy. O vítězství dvojnásobného úřadujícího mistra rozhodl na začátku poslední patnáctiminutovky Alexandr Bucharov, který odčinil zaváhání z prvního poločasu, kdy neproměnil pokutový kop. Ve vypjatém duelu padly i tři červené karty.

Oba protivníci začali utkání pěkně zostra, už v jedenácte minutě rozdal sudí Nikolaj Ivanov pět žlutých karet! Na hřišti se hrál o každý centimetr a zápasu tempu rozhodně nechybělo. Brankáři na obou stranách se však nudili.

Až ve 28. minutě dostal brankář Tomičů Parejko možnost vyniknout, po ruce Džiojeva kopal Bucharov pokutový kop, ale zkušený gólman domácích směr jeho nepovedené střely odhadl. V dalším útoku si Parejko poradil s pokusem Turka Tekkeho. Ze strany mistra to bylo směrem dopředu v prvním poločase vše. Ani Tomsk se v útoku příliš neukazoval, jeho jedinou vážnou šanci v prvním dějství zahodil Bělorus Kornilenko.

Ve druhém poločase působil kupodivu svěžeji Rubin Kazaň, ačkoliv za sebou mají svěřenci trenéra Berdyjeva velmi náročný program. Po pár minutách měl na kopačce obrovskou šanci Tekke, ale jeho pokus o obstřelení se neujal. V 55. minutě navíc bránící se Tomsk přišel o jednoho hráče v poli, po druhé žluté kartě byl vyloučen Džiojev.

Tomsk se dostal pod tlak a pomáhal si fauly. V 75. minutě už domácí hráli o devíti, ostrý faul znamenal červenou pro Valerije Klimova. Obrana Tomsku měla plné nohy práce a nápor Rubinu nakonec neustála. O minutu později Ansaldi nadýchaným centrem našel Bucharova a robustní útočník nechytatelnou hlavičkou dostal Kazaň do vedení 1:0.

Nakonec se červenalo i na straně Rubinu Kazaň, v 83. minutě byl za nebezpečný skluz vyloučen záložník Gorbaněc. Tomsk v závěru vrhl všechnu energii do ofenzívy, ale když brankář Ryžikov úžasným zákrokem zlikvidoval šanci Gultjajeva, odvezl si Rubin ze Sibiře tři body a minimálně do pátku bude v čele Premier Ligy.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele