25. kolo
23.10.2010 14:15 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Tom Tomsk 2:1

Spartak Nalčik za minutu dvanáct vybojoval vítězství nad Tomi a pokračuje v boji o účast v evropských pohárech.

Rozdíl mezi oběma týmy v tabulce nebyl v prvním poločase vůbec patrný. Koneckonců hrál se dnes sport, který byl fotbalu velmi vzdálený. Prázdné tribuny, špatná kvalita trávníku, žádné šance, hra bez tempa, velké množství faulů a zkažených přihrávek. První moment, který se dá nazvat gólovým, se udál ve24. minutě, domácí tým vysunul do střelecké pozice Ďaďuna, ale brankář Parejko byl u míče dřív. O čtyři minuty později zahrozil Tomsk prostřednictvím přímého kopu Petkoviće z dobrých 40 metrů, Kolinko míč vyrazil na roh. Byla to vůbec první, a jak se ukázalo i poslední střela na branku v prvním poločasu.

V 38. minutě se blýskl ruský Američan Starikov. Útočník Tomi si pohrál s obráncem Nalčiku, ale míč poslal pouze do rukou lotyšského brankáře Kolinka. Ve 44. minutě se po individuální akci prosadil pro změnu Vladimir Ďaďun na druhé straně, útočník Nalčiku vystihl přihrávku Gogui na levé straně, obehrál dva obránce a na zadní tyč pálil jen těsně mimo.

Na začátku druhého poločasu o sobě dal poprvé výrazně vědět Artem Dzjuba, který prožívá nejlepší sezonu ve svoji kariéře. Dzjuba se odpoutal od svého strážce Vasjanoviče, vnikl do šestnáctky, ale Parejko jeho střelu vytáhl na roh. Hosté pokračovali v útočení a v 55. minutě se dostali do vedení, Starikov poslal po centru z pravé strany hlavou koníka přes padajícího Kolinka. Nalčik ale zareagoval rychle a v 59. minutě svítil na světelné tabuli stav 1:1, nikým nehlídaný Ďaďun využil přihrávky z levé strany a rozvlnil síť.

V průběhu dalších minut sáhli oba trenéři ke střídáním a nakonec se ukázalo, že šťastnější ruku při střídání měl domácí trenér Jurij Krasnožan. V 90. minutě totiž nový muž na trávníku David Siradze vyhrál souboj s náhradníkem sibirského mužstva Chataženkovem a za pomocí teče Kudrjašova vstřelil vítězný gól zápasu.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele