12. kolo
08.07.2010 17:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 2:1

Spartak Nalčik v napínavém kavkazském souboji porazil Těrek Groznyj 2:1. Hostům nepomohla ani třicetiminutová početní převaha po vyloučení domácího kapitána Džudoviče.

Senzace letošní sezony Spartak Nalčik v prvním utkání po letní pauze nastoupil už bez opory obrany Amisulašviliho, který odešel do Turecka. Nelze pochybovat o tom, že pro mužstvo trenéra Krasnožana je odchod kapitána velkou ztrátou, vždyť Amisulašvili společně s Džudovičem tvořili výborně fungující obrannou dvojici. Ve středu defenzívy se tak objevila nová tvář, teprve 21letý zadák Vasin.

Tato změna byla jedinou v sestavě Spartaku oproti prohranému duelu v Tomsku. Nicméně po pár odehraných minutách musel trenér Krasnožan sáhnout ke druhé vynucené změně. Po nevybíravém zákrok Ucijeva skončil předčasně zápas pro Filatova. Krasnožan poslal na levou stranu obrany Chataženkova.

Hosté rovněž nastoupili bez stabilního obránce, Omeljančuk byl pro dnešní zápas vykartovaný. Do hry se nedostal ani tvůrce hry Georgijev, který má po operaci menisku.

Zápas měl od začátku vysokou úroveň a diváci na stadionu Spartak se rozhodně nenudili. V 16. minutě je zvedl ze sedadel Koncedalov, který si naběhl na chytrou přihrávku Brazilce Leandra a poslal Nalčik do vedení 1:0. Nalčik na hřišti působil svěžeji a organizovaněji, gólman Těreku Dikan, který se díky dobrým výkonům dostal až do ukrajinské reprezentace, měl před svoji svatyní rušno. Územní převahu Nalčik proměnil ve druhou branku, zákrok na Siradzeho ocenil sudí Baskakov penaltou a z té se aktivní Leandro nemýlil.

Po změně stran trenér Těreku Bajdačnyj vsadil všechno na ofenzívu, do druhého poločasu vyběhl Gvazava a v jeho průběhu další ofenzivní hráči Kobenko se Sadajevem. Vyplatilo se, nový muž na hřišti Gvazava po několika minutách pobytu na trávníku krásnou střelou snížil na 1:2.

Další kapitulaci ale obrana Nalčiku nepovolila, třebaže při ní stálo i štěstí, střelu Sadajeva jeden z obránců vykopl na brankové čáře. Vyznamenat se mohl i útočník Groznyj Asildarov, střílel těsně nad. Více už ale skvěle fungující obrana červenobílých svému kavkazskému sokovi nepovolila, naopak z dvou přímých kopů pořádně vystrašil Dikana dělostřelec Kisenkov.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele