18. kolo
21.08.2010 14:00 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Tom Tomsk 4:2

Spartak Moskva podruhé za sebou nastoupil na hřišti Lokomotivu Moskva v Čerkízově a podruhé si připsal vysoké vítězství díky hattricku Wellitona. Tentokrát však jako domácí mužstvo proti hostům z Tomsku. Důvodem přesunu zápasu byly přípravy na koncert skupiny U2, který proběhne v Lužnikách.

V základní sestavě Spartaku poprvé nastoupil Dmitrij Kombarov z Dinama Moskva a od prvních minut patřil k ústředním postavám na hřišti. Rychlík s číslem 99 na levém křídle pravidelně provětrával obranu hostí a svým spoluhráčům připravil několik gólových šancí. Hráči Spartaku v čele s útočníkem Wellitonem se však zatím pouze zastřelovali.

Chvíle čarostrelce Wellitona přišla na začátku druhého poločasu, kdy za pouhých 6 minut vstřelil 3 góly a svým hattrickem prakticky rozhodl utkání. První úder přišel v 52. minutě když jeden z dalších centrů Dmitrije Kombarova mizerně zpracoval obránce Mičkov, kterému vypíchl míč Ibson a Welliton svým prvním dotekem míče ve druhém poločase poslal neomylně Spartak do vedení.

Ihned po prvním gólu poslal trenér Karpin na hřiště Nikitu Baženova, jenž hned při prvním útoku vyslal přesný centr na hlavu Wellitona a ten po třech minutách přidal druhý gól. Černou šestiminutovku Tomsku dovršil Welliton v 58. minutě když opět netradičně hlavou uklidil míč do branky po rohu Alexe. Svým druhým hattrickem v řadě tak předběhl Aleksandra Alijeva a se 13 góly se usídlil na čele ligové tabulky střelců.

Střelecký koncert v Čerkízově pokračoval i nadále, když po hlavičce Kornilenka hosté snížili na 3:1. Na snížení Tomsku mohl hned o pár minut později zareagovat opět kanonýr Welliton, ale ve vyložené šanci tentokrát selhal. Navýšit náskok domácích se tak povedlo až v 87. minutě jeho krajanovi Alexovi po nádherné trefě do levého horního rohu Parejkovy branky.

Závěr zápasu ještě ve třetí nastavené minutě okořenila červená karta pro domácího brankáře Pesjakova, který v pokutovém území nedovoleně zastavil pronikajícího Kornilenka. Sudí Malyj nařídil pokutový kop a do branky se musel postavit obránce Martin Stranzl. Ten však na penaltu Kornilenka nestačil a běloruský útočník tak uzavřel konečné skóre zápasu na 4:2 pro Spartak.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (2)

Přidat komentář
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele