24. kolo
15.10.2010 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Alanija Vladikavkaz 3:0

Spartak dokázal rozdrtit Alaniji, když se revanšoval za prohru v první částí soutěže. Červenobílí sice před zápasem s Chelsea ztratili zraněného Alexe, ale poprvé v sezóně vyběhl na trávník dlouhodobě zraněný Nikolaj Drinčić

Už od prvních minut bylo jasné, že Karpin hrál na dva útočníky. Ari zůstal vepředu a na pravé straně operoval Alex. A právě odtud přišel tlak na branku Keržakova. Zprvu Alex minul ze standardní situace, kterou si předtím vybojoval. Pak se po křídle protáhl Ari a odcentroval. Welliton se k míči nedostal a Ibsonovi se nevyvedla střela. Z následného rohu nad střílel Alex. V 11. minutě vznikla další zajímavá situace. Po průchodu Alexe Keržakov míč vyboxoval přímo na Ibsone, jenže ten opět nedokázal normálně vystřelit. Po chvíli se Alex rozhodl vystřelit z třiceti metrů a Keržakov měl co dělat, aby míč dostal na roh. A až ve 20. minutě se podařilo domácím provést útok po levém křídle. Průchod Makejeva přerušili obránci faulem. Parecha se postavil k přímému kopu, ale brankář Alaniji byl připravený.

Alanija v těchto minutách odpověděla pouze jedním útokem, a i ten byl způsoben chybou Makejeva. Jenže Marenič se do brány netrefil. Drtivá převaha domácích se nemohla nepromítnout. Makejev vyslal tvrdou střelu z pětadvaceti metrů a jako první u dorážky se ocitl Ari.

Po gólu se hra lehce vyrovnala, dokonce ve 31. minutě mohlo být vyrovnáno. Dikan nešťastně vykryl dalekonosnou střelu Gabulova, Collinsovu dorážku vykryl obránce a Marenič balón minul. Spartak odpověděl opětovnou šanci Ibsona, který dostal míč tři metry od branky, ale souboj vyhrál Keržakov. Druhý gól přišel z pravého křídla. Ari získal míč a Bulgaru musel faulovat. Alex z dvaceti metru obkopl zeď a trefil se do vzdálenějšího rohu. Ale po několika minutách začal Brazilec kulhat a musel odejít ze hřiště. Spartakovci začali připravovat ke střídání Maidana, avšak Argentinec vyběhl na hřiště až po změně stran.

Moskvané se po přestávce museli opět sehrávat, ovšem gól přišel po sehrané kombinaci. Kombarov odcentroval z levé strany a Ivanov v souboji s Wellitonem dopravil míč do vlastní brány. Třetí gól dodal domácím na kuráži a šance se jen hrnuly. Keržakov vychytal tvrdou střelu Suchého, předběhl Wellitona a Kombarov s Maidanou chytrými střelami netrefili bránu.

Opravdová exploze emocí se odehrála v 78. minutě, kdy Ibson vybojoval penaltu a sám se k ní hrnul. Spartak tak měl teprve druhou penaltovou příležitost v sezóně. Tu první ve Vladikavkaze Keržakov vychytal. I tentokrát se mu to povedlo. Hned na to Ibson střídal. Nahradil ho Drinčić. Černohorce vítali fanoušci obrovským potleskem, i když ho ještě čeká sehrávání se spoluhráči.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele