25. kolo
23.10.2010 09:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Spartak Moskva 0:0

Moskevský Spartak nedokázal porazit venku Sibir. Červenobílí hráli bez šesti hráčů základní sestavy. Navíc se zranil kapitán moskevského klubu Sergej Paršivljuk.

První minuty zápasu oba týmy hrály ve vysokém tempu, ale postupně se hra uklidnila. Míč ovládali spíš hosté, ovšem nebezpečí pro Petra Vaška to nepředstavovalo. Maximum znamenala standardní situace, kterou vybojoval McGeady a neúspěšně realizoval Maidana. Kolem třetiny poločasu si první vyloženou šanci vytvořili domácí. Po rozehrání přímého kopu se k balónu dostal Nagibin a z pětadvaceti metrů vyslal tvrdou střelu. Míč proletěl těsně kolem tyčky.

Spartak se snažil hrát na rychlé pasy, ale Sibiřané rychle obsazovali všechny prázdné zóny a nutili soupeře k nakopávaným míčům. Uprostřed poločasu měl Sibir dvě stoprocentní šance. Dvakrát se Kanjas z bezprostřední vzdáleností pokusil překonat Dikana, který dvakrát vytáhl fantastický zákrok. První pološance červenobílých přišla ke konci poločasu, kdy ve skrumáži Ari málem dotlačil balón za brankovou čáru. Hned na to po perfektním Ananidzeho pasu patou nebezpečně vystřelil McGedy.

Druhý poločas začal zvesela, protože se na hřiště dostal fanoušek a honit ho museli příslušníci milice. Exces ukončil jeden z milicionářů efektním skokem na narušitele. Co se týče předváděného výkonu, tak ten zůstal naprosto stejný. Jen s tím rozdílem, že se hostům o něco lépe dařilo v závěrečné fázi. Zprvu McGeady málem pokořil brankaře a pak Ari mohl jít po pasu Žana sám na brankaře. V 60. minutě trenér hostí Karpin provedl dvě střídání. Místo Žana s Maidanou vyběhli na hřiště Kombarov s Wellitonem. Hra červenobílých se hned zlepšila, ale k nebezpečným situacím pořad nedocházelo. Pak se zranil Paršivljuk a musel opustit hřiště s pomocí doktorů.

Nějakou myšlenku do hry chtěl vnést snad jen McGeady. Ke konci zápasu souboj gradoval a zvítězit mohla jak jedna, tak druhá strana. Avšak nakonec se skóre neměnilo. Sibir tak dokázal neprohrát čtvrtý zápas za sebou. Spartak prodloužil svou neproherní sérii na 6 zápasů, ovšem remíza z toho dnešního ani Sibiřany a ani červenobílé rozhodně nepotěší.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele