9. kolo
05.05.2010 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - FK Saturn 0:1

Saturn díky trefě Dmitrije Kiričenka dokázal porazit Lokomotiv a zvítězit tak poprvé v letošní sezóně. Vynikající zápas odehrál dvacetiletý Vitalij Čiljuškin, jenž ve svém prvním celém odehraném zápase nepustil ani jeden gól.

Už ve druhé minutě získal ve středu hřiště míč Kuzmin a vyslal tvrdou ránu, jenž těsně minula břevno. Pět minut na to z místa, které se nacházelo těsně za pokutovým územím, zkusil mladíka překvapit Glušakov. Čiljuškin byl na místě. Saturn na oplátku vytvořil dvě dobré situace.

Ze začátku po krásném pasu Loskova Guilherme vykryl střelu Ivanova a pak Ivanov střílel z dvaceti metrů, Brazilec však balón chytil. Následná akce Lokomotivu zaváněla gólem. Syčev dostal pas do šestnáctky, střílel do vzdálenějšího rohu a málem se trefil. Následné tempo hry diktovali železničáři, avšak nic pořádného nevymysleli. Obrana Saturnu, která pouští miň než gól na zápas, se dokázala vypořádat s trojicí útočících hráčů Lokomotivu. Ti pro změnu nedokázali letos vstřelit ani jeden gól ze hry. Proto Semin nevydržel a ve 35. minutě vyměnil Maicona za Torbinského.

Obraz hry to ale nezměnilo. Šanci dostal opět Syčev, ale po chybě brankaře nedokázal forvard z ostrého úhlu skórovat. Proto o přestávce Semin vyměnil i druhé křídlo. Na hřišti se už neobjevil Odemwingie a jeho místo zaujal Smolnikov. Ale úspěšný vstup do druhého poločasu se Lokomotivu nevydařil. Saturn vstřelil gól.

Loskov poslal pas na Kiričenka a zkušený útočník překonal Guilhermého. Mimozemšťané pokračovali v důsledném bránění, proto si domácí moc šancí nevytvořili. Na druhé straně chyboval Baša, když ztratil míč u rohového praporku a musel faulovat. Následně obdržel upozornění i Smolnikov.

Opravdová útočná smršť na bránu hostů se spustila po jedné z dalekonosných střel. Střílel Gatagov, ale Čiljuškin byl připraven. V 78. minutě mladý brankář předvedl parádní zákrok po pokusu Baši z blízka. Pak si ještě Čiljuškin poradil se střelou Alijeva. Tím všechny šance skončily a Saturn tak mohl slavit svou první letošní výhru.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele