8. kolo
02.05.2010 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Saturn - Zenit Petrohrad 0:1

Zenit Petrohrad překonal obranou tvrz Saturnu za minutu dvanáct. V 88. minutě spasil Pitěrce obránce Nicolas Lombaerts. V tabulce se svěřenci Luciana Spallettiho opět dotáhli na vedoucí Spartak Nalčik, proti kterému se utkají příští kolo.

Kdo čekal jednoznačnou záležitost pro hosty, mýlil se, vždyť Saturn na letos doma ještě neprohrál a to už má za sebou zápasy proti Rubinu Kazaň nebo Spartaku Moskva. Podmoskevští se nezalekli ani Zenitu, který uprostřed týdne vymazal ze hřiště CSKA Moskva, a na začátku utkání převzali iniciativu. Vytvořili si také první šanci, střelu Němova musel brankář Petrohradu Malafejev vyrazit pěstí.

S přibývajícími minutami ale Zenit přimáčkl Saturn ke svému pokutovému území a brankář Rebrov musel být ve střehu. Vylekala ho především nebezpečná přízemní střela aktivního Rosiny, které jen těsně minula jeho svatyni. Brankář Saturnu Rebrov dostal kvůli zranění Kinského šanci se ukázat mezi třemi tyčemi podmoskevských, ale na dnešní utkání nebude vzpomínat v dobrém. Ve 20. minutě totiž zahrál rukou mimo pokutové území a spravedlivě byl sudím Kajumov vyloučen. Do branky se místo něj postavil 20letý debutant Vitalij Čiljuškin.

Útočníci Zenitu ale mladého gólmana v prvním poločase příliš neprověřili, Saturn soustředěně bránil a hráči Zenitu se až moc mazlili s míčem. V nastaveném čase mohl otevřít účet zápasu Portugalec Danny, ale po individuální akci ztroskotal na Čiljuškinovi.

Šest minut po začátku druhého poločasu nahradil Rosinu uzdravený Bystrov, ale útoky Zenitu Petrohrad byly stále bezzubé. Na druhé straně se naopak mohl vyznamenat útočník Jakubko, ale hlavou minul. Petrohrad přišpendlil domácí mužstvo k vlastní šestnáctce, ale na organizovaný Saturn dlouho nemohl najít recept a většinou se zmohl jen na střely ze střední vzdálenosti, které Čiljuškinovi zvyšovaly sebevědomí. Když se zdálo, že utkání spěje do bezbrankového konce, naběhl si do šestnáctky Saturnu Lombaerts a přesnou hlavičkou zajistil Petrohradu těsné vítězství.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele